Vattenskoterkurs

Vill du lära dig hur du kör vattenskoter säkert, vilka regler som gäller på sjön och lite körteknik? Då är detta kursen för dig!

Vår kurs ger dig grundlägande kunskaper i sjövett, våghantering, hänsyn och ansvar. En vattenskoter har oftast större motorstyrka än en motorcykel och du får lov att köra den i trafiken på sjön utan några krav på kunskaper. Hos Sjösportskolan lär du dig vad som krävs av dig som förare och vi tror att vi kan göra din körupplevelse säkrare och roligare.

Kontakta oss på 031-29 20 30 eller info@sjosportskolan.se för att boka.

bild
bild
bild

Kursinnehåll

Kursen baseras delvis på NFB:s anvisningar för Förarintyg samt innehållet för ICC PWC (International Cerificat of Competency Personal Water Craft). Vi går igenom väjningsregler, sjövägsregler, utmärkning samt flytande och fasta sjömärken. Vi tittar på sjökort och på säkerhetsutrustning. Du lär dig också lite körteknik, motorkoll samt hur man tar vågor på bästa sätt, hur man undviker att göra svall och visar hänsyn. När du bokat plats får du via e-post information om utvalda sidor ur en navigationsbok som är bra att ha läst innan kursstart.

Kläder efter väder, vi tillhandahåller flytväst.

Har du egen vattenskoter som du vill köra på kursen, fråga oss om det kan passa att du tar med den.Förhandskrav

Inga formella krav på förkunskaper finns.

Åldersgräns

15 år.

Vill du även ha en ICC PWC Coastal behöver du vara minst 16 år, och SRC är ett krav för att få ansöka.

Tider

Teori 9-15, Praktik 15-18

Priser

2 145 kr

ICC

Kursen ger dig rätten till ICC PWC Coastal för en kostnad av 480 kr.