NY PÅ SJÖN - TEORIKURSER

Förarintyg

Förarintyget låter dig ta rodret ombord! Kursen ger dig grundläggande kunskap i navigation, sjövett och säkerhet. Sjösportskolans intensivkurs består av två dagar.Som tillval kan du boka spännande båtpraktik.

 

Sjömärket

Sjömärket är en kurs för dig som vill komma ut på sjön, men inte vill ta Förarintyg och ha ansvaret ombord – få bättre sjöförtroende.

SRC/VHF-certifikat

VHF-radio är en bra försäkring till havs och ett kul redskap i vardagen. Detta är en kurs för dig som gärna seglar ut på farvatten utanför mobiltäckningen.

Kustskeppare direkt

Förarintyg och Kustskepparintyg i ett svep. Effektiv kombikurs till bra pris. Bli en bättre skeppare ombord. 

Kursen "Kustskeppare Direkt" genomförs på totalt fyra fullspäckade helgdagar. På de två första helgdagarna går vi igenom Förarintyget, därefter ges du möjlighet att skriva Förarprovet. De nästföljande två helgdagarna viks åt Kustskepparintyget. I kursen ingår två praktikpass, ett roligt dagspass för Föraren och ett spännande kvälls/nattpass för Kustskepparintyget. 

 

Förarintyg ungdom

Följ med på vår 4 dagars ungdomskurs. Vi kör båt, grillar korv och badar tillsammans, dessutom får man under lektionerna bära keps och tugga tuggummi om man vill. Vår Förarintyg ungdom är en mycket populär och rolig kurs som ger ungdomar 13-17 år, grundläggande kunskaper i navigation, sjövett och säkerhet. En heldags båtutflykt med grillning ingår. Kursen avslutas kursen med skrivning för Förarintyg.

Förarbevis

Förarbevis är en annan benämning på det som idag heter Förarintyg. Kursen ger dig grundläggande kunskap i navigation, sjövett och säkerhet. Kursupplägget är över två dagar och som tillval kan du komplettera med båtpraktik.

NY PÅ SJÖN - PRAKTISKA KURSER

Manövrera och lägga till

Få bättre sjöförtroende!

Den perfekta kursen för dig som vill lära dig mer om hur man gör en säker och snygg tilläggning. Tillsammans med en erfaren instruktör får du i en liten grupp träna knepiga manövrar och göra tilläggningar med en liten skolbåt. Vi går igenom bl.a propellerverkan, tilläggningsteknik och båtkörning.

 

Sjösportskolan Sea Camp

LÄR DIG KÖRA BÅT I SOMMAR! Följ med på ett dagläger i fyra dagar där du får prova en mängd olika aktiviteter, som att t ex. köra motorbåt och RIB, lägga till, göra knopar, läsa sjökort och mycket mer. Man är välkommen att delta om man är 8-13 år.

Vattenskoterkurs

Vår kurs ger dig grundlägande kunskaper i sjövett, våghantering, hänsyn och ansvar. En vattenskoter har oftast större motorstyrka än en motorcykel och du får lov att köra den i trafiken på sjön utan några krav på kunskaper. Hos Sjösportskolan lär du dig vad som krävs av dig som förare och vi tror att vi kan göra din körupplevelse säkrare och roligare.

PÅBYGGNADSKURSER TEORI OCH PRAKTIK

Kustskepparintyg

Kustskepparen är kursen för dig som vill bli en riktigt kompetent fritidsskeppare och få rätt att framföra fritidskepp. Du får lära dig att navigera utomskärs och/eller i mörker, med hänsyn till missvisning och deviation. Vi lär oss också att navigera efter fyrar, att göra man-överbord-manöver i mörker, använda GPS, plotter och radar samt att utföra positions- och deviationsbestämning. Eftersom man lär sig bäst genom att göra, ingår båtpraktik med mörkerkörning.

Manöverintyg

Snacka om fartfylld kurs. Manöverintyg är till för dig som vill kunna köra en privat båt snabbt och säkert i riktigt höga farter – och som vill ha roligt när du gör det!

Båtkortet – intensivkurs

Vill du ta ett rejält kliv mot att bli en bättre båtförare? Detta är en kombinerad kurs för dig som vill ta både Förarintyg och Manöverintyg.

Skepparexamen

Skepparexamen är en annan benämning på det som idag kallas Kustskepparintyg. För att få köra en fritidsbåt som är längre än 12 meter och bredare än 4 meter är Kustskepparintyget ett krav.

Tjejkurser

Det finns många olika sätt att lära sig nya saker på, och vi vill att du ska få chans att lära dig på ditt eget sätt. Tycker du att det känns enklare att lära dig om det enbart är kvinnor i gruppen, då har du kommit rätt. 

YRKESKURSER

Yrkeskurser

Söker du yrkeskurser som Fartygsbefälsexamen klass VIII, Maskinbefälsexamen klass VIII, Handhavande Snabba Fartyg  eller Master of Yachts? Gå till översikten av Sjösportskolans yrkeskurser här!

 

SPECIALKURSER

Förarintyg in English

The Inshore Diploma (in Swedish Förarintyg) allows you to take the helm onboard! This course provides basic knowledge in Navigation, Seamanship and Safety. The course consists of two full days and you can chose practical boat training during the course as an option.

ICC (International Certificate of Competency)

Passa på att ta en internationell behörighet när du ändå är igång!

Din egen båtlärare

Äger du en egen båt, men känner att du kan få ut ännu mer av den? På den här kursen mönstrar en privatlärare/instruktör på din båt och delar med sig av sin kunskap.

EVENEMANG

LÄRARTRÄFF 2018

2018 blir det 29:e året för Sjösportskolan att arrangera den prisvärda och faktaspäckade träffen för navigationslärare och förhörsförrättare.
NFB:s förhörsförrättare kommer också att bjudas in.
När: Fredag den 3 februari kl 12.30 - ca 17

EVENT

Vi firar att våra äventyrsseglingar fyller 25 år!

 

Segling har alltid betytt olika saker för olika människor genom tiderna. Sjösportskolan har i snart 50 år varit med om att ge elever tillgång till havet. I 25 år har vi erbjudit våra unika äventyrsseglingar för den som vill komma ut till havs och tillsammans lära av varann och se sällsamma platser!

BAKGRUND: Sjösportskolan har arrangerat äventyrsseglingar sedan 1991. Den första seglingen gick till Shetland med Thomas Darholm. Sedan dess har det blivit många härliga turer runt Nordsjön, Skagerrak, Kattegatt, Östersjön och Västindien. I år toppade vi med en tur till Svalbard. 2016 firar vi dessa 25 år med några nya seglingar. Utöver segling i Kroatien kommer vi också att erbjuda kortare seglingar i Bohuslän till sommaren.

NY KURS

Astro Light

ASTRO LIGHT

En tvådagskurs i astronomisk navigation. Konsten att ta sin position till havs utan hjälp av satelliter. Vi avslöjar alla hokus-pokus i denna gamla ärorika navigationsmetod.

Charterskola skeppare

Har du vad som krävs för att jobba med charterseglingar?

Jobbet är ett serviceyrke och det krävs att man är social och har en positiv attityd. Vår utbildning ger dig en stabil grund och rätt förutsättningar för att lyckas i charteryrket.Vi söker nu nya & gamla talanger som vill ta chansen att jobba ombord som skeppare. Sjösportskolan bemannar charterseglingar för bl.a. Navigare Yachting i Sverige, Grekland & Kroatien. För rätt personer finns jobb efter avslutad kurs

Charterskola för Värd/Värdinna

Har du vad som krävs för att jobba med charterseglingar?

Jobbet är ett serviceyrke och det krävs att man är social och har en positiv attityd. Vår utbildning ger dig en stabil grund och rätt förutsättningar för att lyckas i charteryrket.Vi söker nu nya & gamla talanger som vill ta chansen att jobba ombord antingen som värd/värdinna eller kock. Sjösportskolan bemannar charterseglingar för bl.a. Navigare Yachting i Sverige, Grekland & Kroatien. För rätt personer finns jobb efter avslutad kurs