Segla skuta i sommar

Detta är segling när den är som bäst! Vi seglar dit vindarna bär och dit hågen står!

 Vår grundplan är att gå norrut så långt vindarna bär med seglingen i fokus. Det är inte bara målet som är viktigt utan även resan dit! Vart vi seglar bestämmer vi tillsammans under veckan och är vindarna rätt kan det bli en tur till Läsö och Skagen. Givetvis har vår erfarne skeppare ett och annat smultronställe längs kusten som han/hon kan föreslå. 

 I priset ingår koj i fyrbädds hytt, dubbelhytt alternativt salong, 6 dagars segling med skeppare och segelinstruktör, frukost, lunch, hamnavgifter, sjökläder och flytvästar.

ÖVRIGT

Vi hjälps alla åt med sysslorna ombord, såväl segling som navigation och matlagning samt städning. Det är även viktigt att komma ihåg att segling sker på naturens villkor. Vår besättning väger alltid in hur personerna ombord mår och hur hög kunskapsnivån är och så anpassas segling därefter. Detta innebär till exempel att planerad rutt kan ändras, för att garantera säkerheten eller skapa en bättre upplevelse. Med andra ord, vädret styr, vilket gör att vi måste reservera oss för ändringar under seglatsen. Vi har kursmaterial för att ta Förarintyg ombord.

 

Båten 

Galeasen Westvind är en härlig skuta med gaffelrigg och all tänkbar säkerhets-, trivsel- och navigationsutrustning ombord. Hon är registrerad i det Svenska skeppsregistret som traditionsfartyg. Hon bemannas alltid med en internationellt certifierad skeppare som har kaptensutbildning (Fartygsbefäl Klass XII, Master of Yacht). Läs mer om båten här: http://www.sjosportskolan.se/media/77428/westvind.pdf

 

LÄS MER OCH BOKA

http://www.sjosportskolan.se/upplevelser/aeventyrsseglingar/segling-i-bohuslaen/