Madeira med katamaran


Madeira med katamaran

Segla med oss med den stora katamaranen Dragoon och upplev vackra Madeira. Du kommer att uppleva fin segling, kristallklara vikar och storslagen natur och enorma stjärnhimlar.

Ombord vår bekväma fina 57 fots Katamaran (Lagoon 570) har du det bra (hon lutar inte och ligger still på ankringarna) . Detta är en livsnjutarmaskin... Tänk segling men utan det jobbiga. Det kommer bli tid till grillkvällar ombord under stjärnorna. Djuphavsfiske, snorkling och mycket mer. Flyg gärna ner en dag tidigare eller hem en dag senare så ni hinner se lite av Madeira.

Detta är den perfekta soft adventure upplevelsen. Vår erfarne svenske skeppare Helena guidar dig till de bästa platserna men det är ni ombord som sköter seglingen.  Alla ombord får hjälpa till och bidra med det man kan och vill, allt från att segla och navigera till matlagning och inköp.  Ni får gott om tid att njuta  För de som vill så coachar skepparen gärna er med navigering, styra båt och trimma segel. Vi planerar seglingen, håller med utbildad och erfaren besättning och självklart välutrustad båt.  Du reser själv eller med en kompis och får träffa nya seglarvänner. Eller så samlar du ihop ett gäng och fyller hela båten!

Flyg till Funchal på Madeira och kliv direkt på Dragoon. Första dagen bekantar vi oss med båten, handlar och gör oss klara för avfärd följande dag. Väder och vind styr självklart rutt men grov plan är förutom några trevliga stopp runt Madeira även hinna med ett par dagar på Porto Santo och de långa sandstränderna.

Förutom fin segling så bör vi hinna med lite uppfriskande vandring. Madeira erbjuder fin vandring längs levaderna från lätta till mycket avancerade i en fantastisk miljö. Fiska tonfisk är ett självklart alternativ. Delfiner ser vi med stor säkerhet eftersom tonfisken finns där. Vi undersöker även möjligheten att i samarbete med någon lokal aktör erbjuda dykning som en aktivitet.

BESÄTTNING FRÅN SJÖSPORTSKOLAN
Dragoon kommer att bemannas av en professionellt utbildad person från Sjösportskolan som innehar Master of Yacht.

BESÄTTNINGSKRAV
Detta är seglingen för dig som vill njuta. Som besättning deltar du i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till rorsman. Så mycket eller så lite du vill...

 Intensivkurs
Period Köplänk
Madeira med Dragoon, Ombord, 28/10 — 4/11 Få platser kvar

Plats

Start/Slut: Funchal på Madeira.

Segling från Funchal till ön Porto Santo och runt Madeira till lämpliga ankringar och eventuellt någon marina beroende på väder och vind.

 

 

Priser

SISTA MINUTEN PRIS: 10.000 kr per person

23.000 kr per hytt
89.000 kr för hela båten

 

SISTA MINUTEN PRIS: 10.000 kr per person

23.000 kr per hytt en vecka för 2 pers. (4 hytter)
89.000 kr för hela båten en vecka max 8 pers (4 hytter)

Detta ingår: 7 frukostar, 6 luncher, 3 middagar ombord, snacks, frukt
Lakan o handdukar
Bränsle, skeppare+matros, hamnhyra


Tillkommer:
Flygresan (ca 2-3000 kr om bokas i tid)
Transporten till och från båten-flygplatsen ca 2x20€
3-4 middagar på restaurang ca 80€
Alkohol

Tider

28/10 — 4/11 2017  

Start -Slut: Funchal, Madeira. (ombord lör kväll och hem lör morgon)

Båt: Lagoon 570

Priser: 

SISTA MINUTEN PRIS: 10.000 kr per person

23.000 kr per hytt för 2 personer
89.000 kr för hela båten max 8 pers

Max antal deltagare: 8 personer (plus besättning)

Besättning: Helena Nyhlén

Övrigt

Alla hjälps åt med alla sysslor ombord, såväl segling som navigation och matlagning samt städning. Varje dag har vi ett skeppsråd då vi går igenom dagens händelser. . Det är viktigt att komma ihåg att segling sker på naturens villkor. Vår besättning väger alltid in hur personerna ombord mår och hur hög kunskapsnivån är. Havssegling kan vara påfrestande vid tufft väder. Sjöklar sätter alltid säkerheten främst. Detta innebär till exempel att planerad rutt kan ändras, för att garantera säkerheten eller skapa en bättre upplevelse. Med andra ord, vädret styr, vilket gör att vi måste reservera oss för ändringar under seglatsen


Kontakta oss för bokning och mer info
031-292030 eller mail
 

Förslag till utrustningslista:

Stövlar, båtskor (ej svart sula), promenad/vandringsskor, varma vindtäta kläder för segling och vandring (mössa, jacka, vantar, halsduk, sockor), tröjor, byxor, shorts, träningsoverall, badkläder, badhandduk, (oförväxlingsbara), toalettartiklar, sjösjukepiller/tuggummi/plåster, solskydd, solglasögon, öronproppar (för lugnare sömn), personlig medicin, pass/ID-kort, försäkringsbevis, pengar (euro), kreditkort,
Glöm ej att kontrollera din olycksfallsförsäkring och packa i MJUK väska (EJ resväska). 

Finns ombord som ingår:
Regnställ, hängselseglarbyxor, kuddar, täcken, lakan, påslakan, örngott, liten handduk

 

 

LAYOUT