Segla i Kroatien


Segla med oss i underbara i Kroatien. Du kommer att uppleva fin segling, kristallklara laguner och mysiga familjetavernor och enorma stjärnhimlar till ankars.


Detta är den perfekta soft adventure upplevelsen. Vår erfarne svenske skeppare guidar dig till de bästa platserna men det är ni ombord som sköter seglingen.  Alla ombord får hjälpa till och bidra med det man kan och vill, allt från att segla och navigera till matlagning och inköp.  Ni får gott om tid att njuta av det som UNESCO utnämnt till världens vackraste land. För de som vill så coachar skepparen gärna er med navigering, styra båt och trimma segel. Efter 25 år av äventyrsseglingar i Nordsjön, Östersjön, Ishavet och Karibien så lanserar vi nu en helt ny destination – nämligen Kroatien. Upplägget är nästan detsamma som på våra vanliga äventyrsseglingar. Vi planerar seglingen, håller med utbildad och erfaren besättning och självklart välutrustade och komfortabla båtar. På denna segling kan vi använda upp till 2 båtar för och då  skapa lite racekänsla mellan besättningarna. Ni bokar bara en kojplats i delad hytt och löser resan till Kroatien så tar vi hand om resten. Du reser själv eller med en kompis och får träffa nya seglarvänner. Eller så samlar du ihop ett gäng och fyller en av båtarna!

Vi har valt att inte paketera transporten ner till Kroatien för att ge er valfrihet att välja själva. Ni kanske också vill kombinera seglingsveckan med några dagar i land. Kroatien har mängder med små trevliga bed & breakfast som kan bokas på plats eller i förväg. Vill ni ha hjälp med flygbokning så rekommenderar vi Navigare Moments, tel 020-820 820, som är resebyrå till Sveriges största båtcharteroperatör Navigare Yachting.

Alla ombord får hjälpa till och bidrar med det man kan och vill från att segla och navigera till matlagning men till skillnad från våra övriga äventyrsseglingar på Nordsjön så är detta betydligt lugnare. Ni får gott om tid att njuta i den vackra skärgården. 

Segling i Kroatiens övärld är en stor upplevelse. Vi upplever nya platser varje dag och varvar segling med bad, kultur- och naturupplevelser samt god mat och avkoppling. Väder och vind avgör som alltid våra slutliga rutter, men avstånden är inte så stora mellan upplevelserna och vi tror vi kan lova en skön blandning av genuina små fiskebyar, nationalparker med vattenfall, pulserande kuststäder, lokala marknader, lugna naturhamnar och ett enastående inbjudande kristallklart vatten. Vi har seglat privat i dessa vatten i många år och har genuin kunskap om bra hamnar, vikar, upplevelser och tips på bra matställen.

För mer info ladda ner infoblad härPlats

Start/Slut: Marina Bautic Seget, Trogir

C:a 10 min med transferbuss eller taxi från Split Airport.

Priser

9 500 kr

I priset ingår:

 1. Segling och del i dubbelhytt ombord lördag till lördag.
 2. Erfaren skeppare med Master of Yacht behörighet
 3. Frukost, lunch, frukt och dryck ombord
 4. Turistskatter och avgifter
 5. Kostnader för hamn och bojplatser
 6. Sängkläder, handdukar och slutstädning
 7. Transfer till och från flygplats
 8. Bränsle och gasol
 9. Coach för segling och navigering

Tider

Datum

 20 - 27 maj 2017 samt ev en eller flera turer i oktober 2017.

Båtar: Sun Odyssey 439

Max antal deltagare: 8 personer per båt (inkl. besättning)

Program:

Lördag: Ankomstdag. Transferbuss väntar för att ta er ner till Marina Bautic i Seget/Trogir ca 15 min från flygplatsen. I väntan på att båtarna blir klara så rekommenderar vi ett besök i Trogir som finns på UNESCO’s världsarvslista. Det är helt ok också att bara  hänga vid marinas pool- och barområde. När alla anlänt och installerat sig och båtarna är klara så kastar vi loss.

Söndag - Fredag: Segling och upplevelser i den kroatiska övärlden. Vi har inga fasta rutter utan väder och vind får styra var vi släpper ankaret eller förtöjer båten för natt. Går vi norrut så blir det absolut besök i den pittoreska byn Primosten, där gamla staden ligger på en liten halvö, och lite längre norrut gör vi troligen en tur uppför floden Krka till Skradin och de fantastiska vattenfallen. Nationalparken Kornati med sina karga öar finns definitivt med på en nordlig segling.

Går vi västerut så blir det garanterat besök på och runt ön Vis. Här ute ligger också ön Bisevo med de kända Blå Grottorna. Inte långt från Vis ligger ön Hvar. Staden med samma namn kallas Balkans Saint Tropez och är ett måstebesök även om vi troligen spenderar den natten på ön Pekleni utanför Hvar.

Med bra vindar är det inte omöjligt att vi seglar sydväst där vi hittar öarna Korcula och Lastovo som är fina pärlor att besöka.

Inte långt från hemmahamnen i Trogir ligger öarna Brac och Solta med lugna och mysiga byar som t.ex. Milna, Stomorska och Maslinica och vi besöker säkert någon av dessa i slutet av veckan.

Lördag: Beroende på era flygtider så kan det bli tidig transfer eller senare på dagen. Med ett sen flygtid rekommenderas besök i Split där den romerske kejsaren Diocletianus palats nu utgör den gamla staden.

I priset ingår:

 1. Segling och del i dubbelhytt ombord lördag till lördag.
 2. Erfaren skeppare med Master of Yacht behörighet
 3. Frukost, lunch, frukt och dryck ombord
 4. Turistskatter och avgifter
 5. Kostnader för hamn och bojplatser
 6. Sängkläder, handdukar och slutstädning
 7. Transfer till och från flygplats
 8. Bränsle och gasol
 9. Coach för segling och navigering