Segling i Bohuslän på härlig skuta


Segling i Bohuslän

Vi har satt ihop en 6 dagars segling för dig som vill komma ut i vårt vackra Bohuslän som ligger bara ett stenkast ifrån Göteborg. Seglingen går Måndag till Lördag och startar i vår egen marina i Långedrag i Göteborg. Då seglingen är en viktig del av upplevelsen väljer vi att segla dit vinden bär och vart våra strandhugg längs kusten blir bestämmer vi under seglingens gång. Men oavsett vilka kustsamhällen och naturhamnar vi besöker kommer det att bli en oförglömlig upplevelse då ju hela Bohuslän är lika vacker från söder till norr! 

Även ett perfekt upplägg för dig som vill prova på skutsegling i praktiken. Kombinera gärna seglingen med en teoretisk navigationskurs som t.ex. Förarintyget då det blir ett ypperligt tillfälle för praktik ombord. Du kan förstås också följa med och bara njuta av turen.

Lunch och middag hjälps vi åt att laga ombord och ibland går vi iland för oförglömliga restaurang besök. Färska skaldjur och baguette, eller grilla på klipporna, brukar bli en trevlig kvällsmåltid någon av kvällarna.

Du mönstrar på i Långedrag kl 12:00 och avgår vid ca 14:00 efter att vi gått igenom grunderna om segling ombord på Westvind samt bekantat oss med varandra. Varje segling har plats för 8 personer.

I priset ingår plats i fyrbädds hytt eller dubbelhytt, 6 dagars segling med skeppare och segelinstruktör, frukost, lunch, middag ombord,  hamnavgifter, sjökläder och flytvästar.

 

Detta är segling när den är som bäst! Vi seglar dit vindarna bär och dit hågen står!

 Vår grundplan är att gå norrut så långt vindarna bär med seglingen i fokus. Det är inte bara målet som är viktigt utan även resan dit! Vart vi seglar bestämmer vi tillsammans under veckan och är vindarna rätt kan det bli en tur till Läsö och Skagen. Givetvis har vår erfarne skeppare ett och annat smultronställe längs kusten som han/hon kan föreslå. 

 I priset ingår koj i fyrbädds hytt, dubbelhytt alternativt salong, 6 dagars segling med skeppare och segelinstruktör, frukost, lunch, hamnavgifter, sjökläder och flytvästar.

ÖVRIGT

Vi hjälps alla åt med sysslorna ombord, såväl segling som navigation och matlagning samt städning. Det är även viktigt att komma ihåg att segling sker på naturens villkor. Vår besättning väger alltid in hur personerna ombord mår och hur hög kunskapsnivån är och så anpassas segling därefter. Detta innebär till exempel att planerad rutt kan ändras, för att garantera säkerheten eller skapa en bättre upplevelse. Med andra ord, vädret styr, vilket gör att vi måste reservera oss för ändringar under seglatsen. Vi har kursmaterial för att ta Förarintyg ombord.

 

Båten 

Galeasen Westvind är en härlig skuta med gaffelrigg och all tänkbar säkerhets-, trivsel- och navigationsutrustning ombord. Hon är registrerad i det Svenska skeppsregistret som traditionsfartyg. Hon bemannas alltid med en internationellt certifierad skeppare som har kaptensutbildning (Fartygsbefäl Klass XII, Master of Yacht). Läs mer om båten här: http://www.sjosportskolan.se/media/77428/westvind.pdf

 

 

 Plats

Start och slut i vår egen marina i Långedrag

Priser

7900 kr inkl mat

Tider

 

Datum för seglingar med Westvind:

 1. Måndag 31 Juli Kl 12:00 till Lördag 5 Augusti Kl 12:00
 2. Måndag 7 Augusti Kl 12:00 till Lördag 12 Augusti Kl 12:00
 3. Måndag 21 Augusti Kl 12:00 till Lördag 26 Augusti Kl 12:00

 

Max 8 gäster om för få deltagare så  finns risk att seglingen ställs in.

Skutsegling på västkusten, sex dagar.

 Välkommen till en vecka i en av världens vackraste skärgårdar, sex dagar med segling, trevliga seglarkamrater och god mat. 

Vi seglar längs Bohusläns skärgård i en tid när naturen brukar visa sig från sin vackraste sida. Blått hav och vackert grå klippor som omsluts av utslagen grönska, kaprifol och styrmorsvioler. Vi gör strandhugg i kustsamhällen och naturhamnar när sommaren är som bäst. Större delen av tiden seglar vi inomskärs men kan också tänka oss att ta en tur till Danmark. Vart vi tar vägen beror på väder och vind.  Varför inte ta Förarintyg ombord...vi lär dig segla och navigera praktisk teoretiskt.

Sjösportskolans sex-dagars seglin passar dig som vill ha en aktiv semester och delta i sysslorna ombord. Det spelar ingen roll om du har seglat mycket innan eller om du knappt varit på en båt. Du får lära dig allt om hur man sköter det som har med skut-seglingen att göra, efter egen förmåga. Du får vara med och hissa segel, styra, navigera, hjälpa till med maten etc.

Under seglingens gång hålls lektioner t.ex i sjömansskap, navigation, knopar och diverse annat som har med båtar och segling att göra. 

Programmet anpassas efter intresse och kunskapsbas hos alla ombord.Målet är att ta sig till nya intressanta platser och lära känna nya människor, samtidigt som man får möjlighet att utmana sig själv och komma naturen nära.

Tveka inte – anmäl dig till sommarens härligaste upplevelse!

 • Max 8 personer

Fördelat på:

 • 4 pers i singel-kojer i förpiken
 • 2 pers i dubbel.koj i "Kaptenshytten"
 • 2 pers i dubbel-koj i "Styrmanshytten"

Alternativt:

 • 4 pers i singel-kojer i förpiken
 • 2 pers i dubbel-koj i "Styrmanshytten"
 • 1 pers i singel-koj typ "Stick-koj förut"
 • 1 pers i singel-koj typ "Stick-koj akterut"

Vi förbehåller oss rätten att ställa in seglingen om för få deltagare.