Single Malt Expedition Dublin


Denna segling bjuder på härlig och ibland utmanande segling över Nordsjön, fantastiska naturupplevelser, besök på ett flertal Whiskydestillerier, kanalfärd genom Great Glen på Caledonian Canal med närmare 30 slussar samt tidvattennavigering m.m.

Den 5 augusti 2017 lägger Celeste loss från Långedrag med kurs västerut mot Skottland och Irland.

Vi styr ut över Kattegatt och Skagerrak mot Nordsjön. Överseglingen till Skottland sker under vaktgång dygnet runt med havssegling förbi oljeplattformar med stormfåglar runt Celeste.
Har vi turen med oss kanske även delfiner dyker upp och leker kring stäven. Efter några dygn dyker det skotska grönskande landskapet upp.

Vi går in i Moray Firth, bukten vid Speyside, och lägger till i Inverness. Här ägnar vi en dag till att besöka destillerier i Speysideområdet. Efter detta lägger vi loss och går igenom Caledoniankanalen, korsar sjön Lochness och gör ett stopp i Fort Augustus.

I slutet av kanalen lägger vi till i Fort William nära byn Corpach som ligger vid foten av berget Ben Nevis. Därefter seglar vi ut på havet för en skärgårdssegling till Oban. 

Vi ser oss omkring i Oban och vissa av oss kanske även passar på att besöka Oban Distillery, det enda destilleriet i Skottland som ligger inne i en stadskärna.

Seglingen går vidare i inre Hebriderna genom beryktade sundet Corryvreckan till ön Jura. Vi kastar ankar i bukten utanför Craighouse och besöker denna lilla pitoreska by bestående av hotel, affär och så klart Jura Distillery. På Jura sägs det att det finns en av allt,  förutom 6 000 hjortar.

Nästa dag går färden söder över mot Campbeltown och Springbank Distillery m.fl. Vi börjar nu närma oss slutdestinationen för vårt äventyr, men innan vi går över till Irland och Dublin hoppas vi också att hinna med ett stop på Isle of Man.

Fyllda av alla intryck lägger vi fredagen den 18 augusti till i Dublin på Irland efter 14 dagars äventyr.

Segla hela rutten, alternativt en eller flera etapper!

På nedan BOKA knapp bokar du hela rutten, vill du boka etapper så hör av dig till oss.Intensivkurs
Period Köplänk
Single Malt Expedition Lång-Dublin, Göteborg, 5/8 — 18/8 Många platser kvar

Plats

Start i Långedrag, Göteborg slut Dublin, Irland

 5 -  18 augusti 2017

Priser

från 4 900 till 15000 

Tider

Långedrag. Vi träffas i Långedrags gamla hamn, på Sjösportskolans brygga kl. 09.00 
Resan sträcker sig över totalt 14 dagar och vi beräknar vara i Dublin ca 15.00 den 18 augusti.

Start - Slut

5 - 18 aug 2017

Båt: Farr 65r Celeste of Solent

Priser

Hela rutten. 5-18 augusti: Långedrag – Dublin – Pris 15 000 kr

Etapp 1. 5-9 augusti: Långedrag – Inverness – Pris 4 900 kr

Etapp 2. 9-14 augusti: Inverness – Oban – Pris 7 500 kr

Etapp 3. 14-18 augusti: Oban – Dublin – Pris 7 000 kr

På- och avmönstring

Vi träffas i Långedrags gamla hamn, på Sjösportskolans brygga kl. 09.00 den 5 augusti
Resan sträcker sig över totalt 15 dagar och vi beräknar vara i Dublin ca 15.00 den 18 augusti. Du mönstrar av senast den 19 augusti.

Max antal deltagare

Tolv personer (plus besättning)

Besättning 

Bengt Tarre och Jens Bengtström 

Övrigt

Alla hjälps åt med alla sysslor ombord, såväl segling som navigation och matlagning samt städning. Varje dag har vi ett skeppsråd då vi går igenom dagens händelser. Vi beräknas vara tillbaka i Långedrag vid 17-tiden på avslutningsdagen. Det är viktigt att komma ihåg att segling sker på naturens villkor. Vår besättning väger alltid in hur personerna ombord mår och hur hög kunskapsnivån är. Havssegling kan vara påfrestande vid tufft väder. Sjöklar sätter alltid säkerheten främst. Detta innebär till exempel att planerad rutt kan ändras, för att garantera säkerheten eller skapa en bättre upplevelse. Med andra ord, vädret styr, vilket gör att vi måste reservera oss för ändringar under seglatsen.

Båten 

Farr 65 r Celeste är en härlig havs-/kappseglare med all tänkbar säkerhets-, trivsel- och navigationsutrustning ombord. Hon är registrerad i det brittiska skeppsregistret med högsta säkerhetsklassning och godkänd för 16 personer vid oceansegling. Hon bemannas alltid med en internationellt certifierad skeppare som har kaptensutbildning för mindre kommersiella fartyg (Master of Yacht).

Detta ingår ej:

– Proviantkostnader delas mellan alla deltagare.

– Mat i land betalar var och en för sig.

– Driftkostnader delas mellan alla deltagare.

-Flygbiljetter

Kostnaden för proviant ombord samt drift-, hamn- och hyrbilsavgifter etc. kan uppskattas till cirka 1 500 kronor per person och vecka. Eventuellt över-/underskott delas mellan deltagarna.

Förslag till utrustningslista:

Regnställ, stövlar, mössa/sydväst, jacka, vantar, halsduk, seglarställ, underställ, sockor, tröjor, byxor, shorts, båtskor (ej svart sula), promenadskor, långärmad skjorta, träningsoverall, badkläder, handdukar (oförväxlingsbara), sovsäck/lakan, örngott (kudde finns ombord), toalettartiklar, tvättmedel, hudkräm, solskydd, solglasögon, sysaker, öronproppar (för lugnare sömn), personlig medicin, pass, pannlampa (med rött ljus), ID-kort, försäkringsbevis, pengar, kreditkort och eventuella resecheckar. Glöm ej att kontrollera din olycksfallförsäkring och packa i mjuk väska (ej resväska). 

Om du har/vill ta med:

NFB:s blå intygsbok, fickkniv, kamera, kikare, ficklampa, musikinstrument, musikkspelare (mp3/cd) och egen litteratur. 

Finns ombord: Flytvästar, livselar och skeppsapotek.

För mer information eller frågor, maila: info@sjosportskolan.se

Vi reserverar oss för ogynnsamma väderförhållanden och ändringar utanför vår kontroll! Innan du anmäler dig till våra seglingar, läs gärna igenom våra resevillkor.