Adam Nordström

Adam är en riktig skärgårdskille, uppvuxen med båtar och hav utanför dörren och kunde förmodligen simma innan han kunde gå. Han är väldigt duktig på att köra båt. Alltid lugn och trygg. Får alla att känna sig säkra. Gillar att köra RIB och sin Chris Craft. Kan Göteborgs södra skärgård utan och innan med bas på Brännö. Får du Adam som din instruktör så är det bara att hänga på, han kommer få dig att göra trippelvolter in i hamn utan att du märkt hur det gick till.

Bengt Tarre

Bengt är den seglande advokaten som seglar mest av alla! Helst på Farr65r "Celeste". Jobbat med Sjösportskolan sedan innan Kalle och Nina tog över 1999. 
Håller Master of Yacht kurser både teori och praktik. En otroligt kunnig lugn och anspråkslös person med makalös kunskap och erfarenhet av segling på alla de stora haven. Alla älskar Bengt som låter dig som besättning ta rodret så mycket eller lite du vill. Med lugn tydlighet lotsar han dig till kunskap antingen det är i praktisk båthantering på någon av de många äventyrsseglingarna eller på kurs i Maritime law på Master of Yachts. Bengan är allas vår mästerkapten. En kille med koll som inte behöver skryta med det.

Bo Stenberg

Jobbat som VD i fler bolag, företagskonsult och maskiningenjör och mycket mer, men framför allt så älskar han havet och sina elever. Du kan inte finna en mer empatisk, engagerad och fokuserad instruktör som förbereder sina kurser minutiöst så att du som elev skall få en fin upplevelse. Bosse är mycket omtyckt som Förarintygsinstruktör och han gör succé varje sommar som ungdomskursinstruktör. Samma egenskaper som är bra hos en VD fungerar på ungdomar, tydlig rak och medkännande. Bosse säger: -" Har fritidsseglat i hela mitt liv, framför allt i Bohuslän och i Grekland. Är instruktör på Sjösportskolan med inriktning på förarintyg samt praktiska kurser såsom Manövrera och lägga till och Praktikturer med Nawica. Jag innehar Fartygsbefäl klass 8 och Maskinbefäl klass 8. "  Den som får Bosse får en kvalitetskurs med det där lilla extra.

David Nordström

David är varje svärmors dröm. Charmig, klipsk och glad. Läser Industriell ekonomi på Chalmers och extraknäcker som mycket uppskattad lärare på Sjösportskolan. Älskar havet och har seglat och kört motorbåt hela livet. Alltid positiv och gillar barn och styr upp saker och ting så allt flyter på. På Sea Camp brukar småpojkarna klänga på honom och de större pojkarna bryter arm med denna kunniga muskelknutte. Han älskar att undervisa och gör det med bravur, med David som instruktör lämnas inget åt slumpen och jag kan garantera att ditt barn lämnar Sea Camp med massor av ny kunskap i bagaget.

Emil Johansson

Emil är civilingenjör inom samhällsbyggnad, men beräknar lika gärna avdrift och deviation som brokonstruktioner. Emil hjälper gärna nyblivna båtägare upptäcka båtlivet. Eller som en elev skrev i sin utvärdering, "Emil var så duktig och tog det lugnt och jag fick prova om och om igen, det var ju en riktigt blåsig dag vilket var lite trickigt för mig som nybörjare. Han kan verkligen lära ut och se till att man inte hetsar upp sig. Så jävla bra Emil!!" Med Emil får du en tålmodig, och ofta fikasugen, superinstruktör.

Erik Björnhage

Erik jobbar som arkitekt och har efter en tid i Australien flyttat sig själv och familj till Stockholm. Det är på fritid och högfartskurs i Stocksund du hittar Erik.  Han är dock ursprungligen ifrån Göteborg med medföljande skärgård och båtlivet har alltid varit en stor del av hans uppväxt. Erik säger:  -"Jag har haft kurser i navigation sedan tonåren för både Sjösportskolan och Svenska Kryssarklubben. Efter lumpen som båtchef på bland annat Stridsbåt 90 så kom jag in i motorbåtsvärlden och har sedan 2002 haft kurser i Manöverintyg. Jag anser att livet är till för att avnjutas och att detta med fördel görs ombord på en båt men då Göteborg sitter djupt rotat i mig så bör en varning utfärdas för diverse ordvitsar". Hoppas du får chans att avnjuta Eriks kunniga charm och ordvitsar i sommar på någon av våra manöverintygskurser. 

Erik Norrman

Driver till vardags ett båtserviceföretag i Malmö med inriktning el- och navigationsutrustning. Certifierad Raymarine-installatör. Med bland annat en Master of Yachts och fartygsbefäl klass 8 i bagaget, kombinerar Erik båtskruvandet med diverse skepparuppdrag runt om i världen när tillfälle ges, både för Sjösportskolan och i egen regi.  Hos Sjösportskolan håller han även kurser i båtpraktik, förarintyg och kustskepparintyg. Att vara flexibel på dagens arbetsmarknad och kunna anpassa sig efter kundens önskemål och behov rankar han högt. Med Erik bakom rodret, skruvmejseln i högsta hugg eller yvigt gestikulerande framför whiteboarden så får du med dig kunskap, erfarenhet, ett gott skratt och mycket mer.

Frank Forsting

Frank är social, rolig positiv person med lika stor erfarenhet som hjärta. Han har spelat handboll på elitnivå, jobbat som försäkringsmäklare, seglat jolle sedan 7 års åldern och seglat flera VM och EM. Han har till och med deltagit i för OS i Tornado med söndrig hälsena. Det som dock imponerar mest på våra elever är att han som 23 åring seglade en Swan 57 från Göteborg till Grenada (i Västindien) och hittade rätt ö direkt, enbart med hjälp av sjökort och sin morfars sextant. Nu för tiden är vi stolta över att han varvar sitt engagemang i Sjöräddningssällskapet med sina uppdrag för Sjösportskolan (både som skeppare och mycket uppskattad instruktör på flera av våra kurser).  Frank ger allt han har till sina elever, med gott resultat.

Fredrik Wiberg

Fredrik är en pärla. Praktisk, trevlig och charmig. Han är en instruktör som gillar att meka och fixa fina elsystem! Kör dessutom ångbåt utöver alla stora och små motorbåtar han rattar hos oss. Bland annat kapten på 23 meters Princess. Håller hos oss  bl.a Förarintyg, Kustskepparintyg och SRC. Du kommer bli väl omhändertagen med Fredrik vid rodret.

Hanna Varvne

Hanna är en förebild, forskar på GU om fartygsorganisationer, skeppar gärna en eller annan 50 fotare i Kroatien eller i Sverige och håller samtidigt en Fartygsbefäl klass 8 kurs. Energisk, glad och extremt noggrann instruktör som alltid går in i allt med full energi och sätter sig in i saker för att inte lämna något åt slumpen. Uppvuxen med båtar och med ett jävlar anamma som är avundsvärt tar hon sig an vilken utmaning som helst. Du som får Hanna som lärare har fått jackpot.

Henrik Ohlson

En seglingsinbiten maskiningenjör och Match Race domare på GKSS. Han har hållit båtkurser i södra Sverige, och väl tillbaka i Göteborg håller han nu båtlivsutbildningar både på Chalmers och Sjösportskolan. Henrik innehar Fartygsbefäl klass 7, HSF och Maskinbefäl klass 7. Hans starkaste sida är hans stora erfarenhet och pedagogiska talang. Du som får Henrik som instuktör har tur.

Janne Brage

En livsnjutare av rang med pondus och stor integgritet. Pensionerad sjöpolis som seglat skrivbord många år. Jobbat bl.a med utredning av sjöolyckor. Inbiten göteborgare. Scout sedan yngre tonåren. Trivs på sjön och har inte så bråttom. Paddlar gärna havskajak. Segla är skönt. Har kommit som längst till Dublin. Vill till Lofoten i Norge och gärna en tur till Shetland. Börjar någon snacka om ukkulele så bli han excalterad. Åker gärna på kortare och längre turer med den öppna sportbilen. Trivs som bäst med lite pillig problemlösning. Tycker det är underbart när människor runt omkring lär sig saker och växer. Får du Janne som lärare får du en lugn trygg klippa som kan navigera dig till ditt nya intyg med säker hand.

Jesper Andersson

Jespers båtkarriär började tidigt. Det kanske avgörande ögonblicket var ett motorhaveri på familjens båt då en vänlig förbipasserande bogserade in båten till närmsta brygga. Vid bryggan råkade ett seglarläger husera, och på samma seglarläger är han kvar idag över 15 år senare. Jesper förtöjde till sist hos Sjösportskolan efter några omvägar via Svenska Seglarförbundets seglarskolor, RIB-charterbolag, och Sjöfartshögskolan i Kalmar där han läste Fartygsbefäl.
På vårt fina Stocksundskontor så är det Jesper som håller ihop allt. Med outsinlig energi och stor kunskap och engagemang rattar han hela verksamhet och är dessutom en väldigt uppskattad och kompetent instruktör. Duktig och rolig pedagog med en talang utöver det vanliga för praktisk båthantering. Om du får Jesper som instruktör så får du en upplevelse utöver det vanliga. Förarintyg och Handhavande av snabba fartyg är favoritkurserna.

Kalle Nordström

Praktiskt lagd VD på Sjösportskolan som verkligen lever som han lär. Brinner för båtliv och trygghet och kunskap på sjön. Uppvuxen på ö i Blekinge och kan hantera de flesta båtar. Älskar när båthanteringen går som en dröm, man lär sig mer varje gång! Kör båt och seglar hela året då Brännö är hemmahamn numera. Gillar också att sköta om båtarna så de håller sig fina.  Håller många praktiska kurser samt även Master of Yacht kurser. Kalle vill man hålla i handen när det blåser. Han är trygg och klok i alla situationer.

Madeleine Erikson

Madeleine är strukturerad, kreativ och rolig. Egenskaper som varit nödvändiga både som seglarskoleinstruktör, adminpersonal på Sjösporskolan, huvudlärare på Sea Camp eller som chartervärdinna på stora segelbåtar ( framför allt då hon hade med en vegan, en vegeterian, en laktos intollerant och en köttoman i samma besättning vilket hon klarade galant!;)) Efter att hon både skeppat och lagat mat på charterbåtar tog hon sig an utmaningen att lära ut sina skills som instruktör vår charterskola. När hon inte seglar eller jobbar så läser hon en ekonomikandidat examen i Lund.  Om du inte träffar henne i Långedrag så kan du finna henne i Fjällbacka där hon har sitt sommarställe, körande olika båtar med vänner och familj. Du som får Madeleine som instruktör har otrolig tur. Med outröttlig energi och glatt humör kan hon "tvinga" den mest motsträviga elev att kapitulera och erkänna att nej, det var inte svårt och faktiskt riktigt kul nu när man förstår allt.

Malva Tolje

En riktig salt tjej med glimten i ögat. Uppvuxen i en båtfamilj där både segel och motorbåt är självklara alternativ. Utbildad inom Sjösportskolan i både Förarintyg, Sea camp och Kustskepparintyg. Vårt första möte med Malva var när hon som barn gick SeaCamp hos oss. Redan då var hon outstanding på båtar. Har nu jobbat hos oss i många år och har under åren fått alltmer ansvar. Malva är kompetent lugn och trygg, en klippa helt enkelt! Om detta är framtidens båtmänniska så går vi en ljus framtid till mötes.

Matilda Larsson

Matilda är en klart lysande stjärna på Stockholmshimlen. Kunnig engagerad och trevlig. Med Matilda får du en bra kurs med en ung instruktör med stort engagemang och tålamod. Miljö och marinbiologi är specialintressen.

Mikael Bernstén

Mikael är en riktig allkonstnär med en förkärlek för aktivt fritidsliv. Håller både fritids- och yrkeskurser på Sjösportskolan. Till vardags arbetar han på Volvo IT och är småbarnsförälder, men när han är ledig paddlar han gärna kajak, kör gärna Nawica och är aktiv sjöscout. Mikael är förutom allt annat även förhörförättare för bl.a manöverintyg. Man undrar hur killen hinner. Får du Mikael på din kurs så har du fått ett energiknippe med oändligt tålamod och positiv livssyn... Något att njuta av.

Nathalie Hagmyr

Det finns ett ord som passar så bra på Nathalie, hon är cool! Hon har jobbat som sjöpolis i flera år och är förhörsförrättare för NFB  och om inte det var nog så är hon numera aktiv ytbärgare (från helikopter) på Gotland. Alltid påläst och alltid positiv. Ödmjuk och väldigt kunnig. Nathalie är rolig, charmig och otroligt seriös, hur gör hon? Man vill helt enkelt vara som Nathalie! Hanterar det mesta från vattenskoter till stora testbåtar. Får du Natalie på din kurs eller prov så har du helt enkelt tur.

Nichlas Arnewid

Är vår instruktör vid högfartskurserna. Nichlas är en tuff RIB kille med ett stort skratt och hjärtat på rätt ställe. Det som Nichlas inte kan om högfartskörning är inte värt att kunna och han är verkligen ett med sin båt på havet. När du åker med Nichlas så känns det spännande och tryggt på en gång. När han inte undervisar kör han, snabbt men säkert, egen RIB-båt längs Västkusten. Han har arbetat som ambulanssjukvårdare och paramedic och i England och Sverige, och är dessutom MasterScubaDiver dykinstruktör. Nichlas är vår högfartsinstruktör som kan dämpa de adrenalinstinna och lyfta de oroliga. En rent nöje att lära sig att köra båt av en virtuos.

Otto Nyman

Otto är en fantastisk kille! Mjuk, följsam men också erfaren och pålitlig. Väldigt van vid att ha mindre barn på kurs och hanterar detta galant! Väldigt omtyckt av alla. När han inte håller kurs hos oss spelar han helst fotboll. Om Otto håller kurs för dina barn så vet du att dom har det bra och roligt samtidigt. Vi alla ser fram emot att träffa Otto nästa sommar igen.

Patrik och Anna Jaldevik

Vad får du om du kombinerar en entusiasmerande varumärkesmakare med en uppskattad kunnig lärare på skolverket? Jo du får storverk! Vi är stolta över att Sjösportskolans kontor i Stockholm city roddas av detta power couple. Patrik och Anna fixar det mesta och inspirera alla till stordåd! Lär ut hur man lägger en kurs eller fixar en perfekt middag på er båt. Finns inget som inte de fixar. Pedagogiska, roliga och extremt erfarna båtmänniskor. Du som får Anna eller Patrik som lärare kan skatta dig lycklig men låt dig inte luras av den ödmjuka fasaden, det finns inte många hav, båtar eller ställen som detta par inte har seglat på. Du kommer förmodligen avsluta din kurs med att önska att du kunde bli som dom.

Robert Borgström

Robert är vår meste instruktör, klok, sympatisk och alltid glad kan han lotsa dig genom de mest komplicerade navigationsövningarna och radiouppgifterna så att du inte ens märkte att det var svårt. Han har under många år seglat med egen båt och kappseglat i andras båtar. När han slutade som projektledare på Ericsson så njuter han av att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Robert säger: - På senare år har jag fått privilegiet att jobba med det jag brinner för, nämligen att utbilda fritids- och yrkesskeppare i teoretisk- och praktisk navigering och båthantering. Själv har jag motsvarigheten till Fartygsbefäl VIII, Maskinbefäl VIII, Handhavande av Snabba Fartyg, General Operators Certificate samt Crew Resource Management. Jag har även en gedigen IS/IT bakgrund med mer än 30 år inom telekombranschen där jag bland annat utvecklat radio-, larm- och ledningssystem som används av Räddningstjänsten men också inom Sjöräddningen. Robert håller bl.a Fartygsbefäl klass 8, Kustskepparintyg, VHF, ROC och GOC kurser. En bättre skåning finns inte!

Rikard Eklund

Rickard jobbar till vardags på civilflyget som pilot.
Därifrån har han med sig intresset för CRM och har utbildat i detta ämne både civilt och militärt.
Rickard är beteendevetare i grunden vilket kombinerat med intresse för teknik har resulterat i forskarstudier på Chalmers tekniska högskola.
Han säger: -"Jag värdesätter båtlivet högt och tillbringar så mycket tid jag kan i skärgårdsmiljön. Intresset för sjön har alltid funnits med; det blir lätt så när man är uppvuxen i Göteborg. Min erfarenhet av segling inskränker sig till O- och E-jolle samt Trissjigg men numera är det styrpulpet som gäller. Min yrkeserfarenhet från sjön inkluderar en tid som matros på restaurangbåt samt inom militära sjögående förband."  På Sjösportskolan undervisar han i CRM/BRM samt inom närbesläktade ämnen som t.ex. krishantering. Rickard är en tryggklippa och en outsinlig källa av livserfarenhet, både från den akademiska världen (chalmers forskarstudier)  och den verkliga (flyget). Vad han inte vet om svårigheten och vikten av att komunicera rätt under pressade situationer, är inte värt att veta.

Sophia Olsson

Sophia är en av de många unga pärlor vi har i Stockholm. Håller de flesta kurser vi har i vårt utbud och är alltid otroligt uppskattad! En riktig seglartjej med glimten i ögat. Sophia har bott en tid i USA, och håller våra engelska kurser med amerikansk brytning. Det röda håret tyder på hett temperament, men det har ingen hittills sett. Engagerad, kompetent, kunnig och duktig pedagog är vad kursdeltagarna säger.

Tobias Karlsson

Eleverna säger så här om Tobias i Stocksund: "Jätteduktig, lugn och pedagogisk, bra påläst och med mycket erfarenhet, duktig och tålmodig". Vi kan inte säga det bättre själva. När Tobias inte håller kurs hos oss kör han stridsbåt i marinen. Kustskepparintyget är favoritkursen, men Tobias håller också gärna praktiska kurser på antingen skolans eller kunders båtar.

Torbjörn Stenkula

Torbjörn jobbar tillvardags på kryssningsfartyg men när han inte är till sjöss älskar han att undervisa. Han är en riktig duracellkanin som alltid verkar jobba med olika projekt. Han har alltid massor av ideer och kloka tankar men också en enorm erfarenhetsbas och klokskap som aldrig sinar. På sin lediga tid seglar han Trimaranen Corsair. Hos Sjösportskolan utbildar främst Master of Yachts (Offshore 200 tons), men håller även intensivkurser för Förarintyg. Han bor i Stockholm, har en klädsam sydsvensk brytning och seglar gärna på västkusten. Torbjörn är sjökapten och är Certified Master of Yachts instruktör, jobbar på sin fritid som överstyrman på Star Cruises. Med Torbjörn får du hålla i hatten och hänga på. Master of Yachts består av fler olika moment men Torbjörn behärskar både det teoretiska och det praktiska till fullo. Du som vill jobba till sjöss--- här har du din förebild!

Ulf Hansson

Vår mesta Sea Camp instruktör! Alltid glad och full fart på Ulf. När han inte håller kurs hos oss utbildar han om radar. Ett energiknippe med ett hjärta större än det får plats i en vanlig kropp. Har jobbat med barn på olika sätt hela sitt liv och det märks. Han har järnkoll. Med Ulf skall alla barn först och främst känna sig trygga sen skall dom också ha roligt och även lära sig något. Allt detta levererar denna duracellkanin i överflöd.

William och Kristoffer

William är den coola sportbåtskillen från Rossö och Kristoffer är den genuina skärgårdskillen med läkarföräldrar från Hälsö. Detta är kompisarna som brinner för båt och hav. Forsar fram längs med västkusten när de inte håller kurs hos oss. Detta team löser det mesta. Glada, ansvarsfulla och roliga. När Kristoffer håller kurs på Sea Camp så är barnen tysta. När William berättar om fiskar han fått och hur man tar vågor bäst så lyser barnens ögon. Trygghet kul och kunskap det är mottot för Sea Camp och William och Kristoffer levererar.

Yngve Ernst

Yngve är en showman som gillar att stå på scen men också vill ge sina elever möjlighet att glänsa. Hos Yngve känner sig alla välkomna och ingen fråga är dum eller svår. Yngve har också ett stor intresse i lagar och håller bland annat sjörätt för våra Fartygsbefäl och jobbar som skeppare på charterbåtar i Kroatien. Han är en allkonstnär och har jobbat med allt från begravningsentreprenör till socialassistent.  Yngve säger: - "Men för mig har båtliv och segling stått i centrum hela livet. Fick min första båt när jag var nio år. Sedan har det blivit många jollar och kölbåtar. Även några motorbåtar. Jag är ingen kappseglare även om jag gillar att segla fort. Att komma till nya ställen lockar mig mest. Seglat på och över Atlanten, Stilla havet, Nordsjön, Medelhavet och i våra nära vatten. Gjorde lumpen som styrman i Flottan. Jag innehar utöver Kustskepparintyg,  Fartygsbefäl klass VIII, Maskinbefäl klass VIII, Handhavande Snabba Fartyg, Kanalcertifikat och SRC/VHF. " Med Yngve vid din sida kan det inte gå fel. Sympatisk tydlig och kunnig, vad mer kan man önska?