Grundkurser | Teori

Förarintyg | Förarbevis | Båtkörkort

Få platser kvar före sommaren

Förarintyget (ibland kallat Förarbevis eller Båtkörkort) ger dig all teoretisk kunskap du behöver för att köra båt säkert på kusten i sommar. Och du klarar av kursen på två helgdagar. Lägg till Båtpraktik så lär du dig manöverera och lägga till lätt och elegant.

2 helgdagar | 2 625 kr

Tjejkurser

Det finns många olika sätt att lära sig nya saker på, och vi vill att du ska få chans att lära dig på ditt eget sätt. Tycker du att det känns enklare att lära dig om det enbart är kvinnor i gruppen, då har du kommit rätt. 

VHF/SRC på 1 Dag

Få tillfällen kvar före sommaren

VHF-radio är en bra trygghet till havs och ett kul redskap i vardagen. Detta är en kurs för dig som gärna seglar ut på farvatten utanför mobiltäckningen.

Kustskepparintyg Direkt på 4 Dagar

Få tillfällen kvar före sommaren

Ta Förarintyg och Kustskepparintyg i ett svep. Effektiv kombikurs till bra pris.

Kustskepparintyget är ett krav för dig som vill köra en fritidsbåt som är längre än 12 meter och bredare än 4 meter. Många båtuthyrare i Sverige och utomlands kräver Kustkepparintyg.

Förarintyg Ungdom

Några få platser kvar på mest populära tillfällena. Boka nu

Gå vår 4-dagars ungdomskurs i Förarintyg!

Vi kör båt, grillar korv och badar tillsammans, dessutom får man under lektionerna bära keps och tugga tuggummi om man vill.

Vår Förarintyg ungdom är en mycket populär och rolig kurs som ger ungdomar 13-17 år, grundläggande kunskaper i navigation, sjövett och säkerhet. En heldags båtutflykt med grillning ingår. Kursen avslutas kursen med skrivning för Förarintyg.

Praktisk Träning

Manövrera och Lägga Till

Få bättre sjöförtroende!

Den perfekta kursen för dig som vill lära dig mer om hur man gör en säker och snygg tilläggning.

Tillsammans med en erfaren instruktör får du i en liten grupp träna knepiga manövrar och göra tilläggningar med en liten skolbåt.

Vi går igenom bl.a propellerverkan, tilläggningsteknik och båtkörning.

Manöverintyg

Snacka om fartfylld kurs.

Manöverintyg är till för dig som vill kunna köra en privat båt snabbt och säkert i riktigt höga farter – och som vill ha roligt när du gör det!

Båtpraktik Dag

Häng med på vår 3-timmars praktiktur i Göteborg. Vi  navigerar, övar tilläggning och losskastning, känner på roder och propellerverkan samt gör en enkel man-över-bord-övning. Vi går igenom allt enligt NFB:s fordringar för Båtpraktik dager. Efter genomförd tur får du antingen en signatur av instruktören i din blå intygsbok som du har med dig eller ett intyg på deltagande.

Tidpunkten är kl. 15.00-18.00 på kursdagen och platsen är Långedrag, Talattagatan 22.

Sjösportskolan Sea Camp

LÄR DIG KÖRA BÅT I SOMMAR! Följ med på ett dagläger i fyra dagar där du får prova en mängd olika aktiviteter, som att t ex. köra motorbåt och RIB, lägga till, göra knopar, läsa sjökort och mycket mer. Man är välkommen att delta om man är 8-13 år.

Vattenskoterkurs

Vår kurs ger dig grundlägande kunskaper i sjövett, våghantering, hänsyn och ansvar. En vattenskoter har oftast större motorstyrka än en motorcykel och du får lov att köra den i trafiken på sjön utan några krav på kunskaper. Hos Sjösportskolan lär du dig vad som krävs av dig som förare och vi tror att vi kan göra din körupplevelse säkrare och roligare.

1 dag | 2 145 kr Inkl Praktik

PÅBYGGNADSKURSER TEORI OCH PRAKTIK

Kustskepparintyg | Skepparexamen

Kustskepparintyg (ibland kallat Skepparexamen) är kursen för dig som vill bli en riktigt kompetent fritidsskeppare och få rätt att framföra fritidskepp.

Du får lära dig att navigera utomskärs och/eller i mörker, med hänsyn till missvisning och deviation.

Vi lär oss också att navigera efter fyrar, att göra man-överbord-manöver i mörker, använda GPS, plotter och radar samt att utföra positions- och deviationsbestämning.

Eftersom man lär sig bäst genom att göra, ingår båtpraktik med mörkerkörning.

ICC (International Certificate of Competency)

Passa på att ta en internationell behörighet när du ändå är igång!

Din egen båtlärare

Äger du en egen båt, men känner att du kan få ut ännu mer av den? På den här kursen mönstrar en privatlärare/instruktör på din båt och delar med sig av sin kunskap.

SPECIALKURSER

Kanalintyg

Kanalintyg krävs för att få färdas på de europeiska inre vattenvägarna.

Kanalintyg är ett bevis på att du har kunskaper om de sjömärken och signalfigurer som gäller på kanaler. Du får kännedom om slussteknik, slusstyper och gällande bestämmelser. Tillsammans med förarintyg eller kustskepparintyg ger kanalintyg behörighet att färdas på de europeiska vattenvägarna. Utan kanalintyget riskerar du onödiga och dyra böter Kanalintyget ger dig, behörighet att färdas på de europeiska inre vattenvägarna.  Vi erbjuder dig ett ICC (Cevni) Inland waterways  (ett internationellt plastkort) samt möjligheten att ta NFB´s Kanalintyg (blå boken).  Förkunskapskrav är Förarintyg eller Kustskepparintyg (inkl båtpraktik) och SRC. 

Radarkurs

Radarn är ett bra hjälpmedel på din båt. Men kan vara svår att förstå och att ställa in rätt. Gå vår endagskurs och lär dig mer om hur du använder din radar på bästa sätt. 

Small Powerboat & RIB Master

RIB Master är en internationell behörighet för dig som avser jobba utomlands eller som vill lära sig att köra RIB båt bättre. Certifikatet är godkänt hos engelska MCA. Den ger dig en behörighet att föra en motorbåt upp till 15 meter lång, upp till 20 sjömil från säker hamn.

RIB Master är en utbildning med mycket praktik där du lär dig grunderna i att hantera en mindre motorbåt. Vi repeterar snabbt grunderna i navigation, väjningsregler, säkerhet m.m. Notera att både kurslitteratur samt den skriftliga examen är helt på engelska.

 

Båtmekaniker

På vår intensiva endagskurs så får man lära sig grunderna hur en motorfungerar och hur man kan avhjälpa diverse enklare fel, Du får veta mer om t.ex  impellerbyte och luftning av en diesel, filterbyten och åtgärder vid bränslestopp m.m. enklare ellära och felsökning av detta, motorkonservering och mycket mer. Du blir säkrare på sjön.

Astro Light

ASTRO LIGHT

En tvådagskurs i astronomisk navigation. Konsten att ta sin position till havs utan hjälp av satelliter. Vi avslöjar alla hokus-pokus i denna gamla ärorika navigationsmetod.

Courses in English

The Inshore Diploma (Förarintyg in English)

The Inshore Diploma (in Swedish Förarintyg) allows you to take the helm onboard!

This course provides basic knowledge in Navigation, Seamanship and Safety. The course consists of two full days and you can chose practical boat training during the course as an option.

Coastal Yachtmaster Diploma (Kustskepparintyg in English)

The Coastal Yachtmaster Diploma (in Swedish "Kustskepparintyg") allows you to take the helm onboard! It gives you the right to helm a boat larger than 12 m of length and 4 m width and you can apply for a ICC 24 m. This course provides basic knowledge in coastal and offshore navigation, nightsailing including navigation with beacons and lighthouses, seamanship and safety in rough weather.

The course consists of two full days including practical boat training at night.

VHF/SRC in English in 1 Day

The VHF radio is a safety tool at sea. In our english course you will get your SRC in just one day.