Distanskurs VHF / SRC - VHF intyg

Ta VHF/SRC intyg hemma i soffan

Koppla upp dig mot vår lärare med videoverktyg och genomför kursen hemma i soffan. Precis som en vanlig klassrumskurs men du och läraren är på olika platser...Tryggt säkert och bekvämt.
Kursen består av totalt 6 timmar teori och fördelas på två vardagskvällar 18 - 21.00, samt en tredje kväll där du kan ta provet om du vill. Finns även som endagskurs med prov en kväll några dagar senare.
Allt du behöver är en dator med internet-uppkoppling och kanske en god kopp te eller kaffe.  
Antalet kursplatser är begränsat och vi jobbar med grupparbeten så du som elev kan få god kontakt med din lärare och dina kurskompisar.

Förutom dessa kurstillfällen får du också tillgång till vår uppskattade on-demand onlinekurs så du kan titta på filmer, öva på provfrågor och mycket mer i din egen takt när du vill.  Du kan enkelt köpa vårt fina kursmaterial som vi då skickar hem till dig så att du även kan studera utan uppkoppling.

PREMIÄR: Vi erbjuder dig även att göra själva provet på distans! För att delta på provet på distans så måste din dator ha kamera och mikrofon (det har de flesta laptops) och du måste kunna legitimera dig.

Möjliga kursdatum ser du nedan. När du bokat in dig på datum som passar dig kommer du att få en länk till videomötet samt inlogg till onlinekursen och efter ett par dagar kommer ditt kursbok i brevlådan om du valt det som tillval.

Kursen avslutas med tentamen för NFB:s, som ger dig ett VHF/SRC intyg som visar att du har grundläggande  kunskaper och förmåga att använda VHF radioapparat. Provet kan tas på distans, på plats på skolan eller hos valfri Förhörsförrättare. När du klarat provet får du en stämpel i NFB blå bok.

bild
bild
bild
bild
bild
bild

COVID säker distansutbildning med fysiska inslag. Gå kurs när det passar dig, var det passar dig.

Distans
Kvällskurs

PeriodKöplänk
SRC Distans kvällar, Distans, 5 dec — 7 dec Många kvar

Förkunskapskrav

Inga krav finns på förkunskaper, men studievana underlättar för att klara denna intensivkurs. Det är nödvändigt att läsa på innan kursstart, samt följa de läsinstruktioner som ges i samband med bokning för att klara förhöret.

Lägsta ålder för att få skriva provet är 15 år.

Tider

Kvällskurs:

  • Dag 1: kl. 18-21
  • Dag 2: kl. 18-21
  • Dag 3: kl. 18.00 - ca 19.30 prov på distans (eller skriv prov på skolan efter ö.k)

Helgkurs:

  • Dag 1: kl. 9.00 - 16.00
  • Dag 2: kl. 18.00 - ca 19.30 prov på distans (eller skriv prov på skolan efter ö.k)

Kursmaterial

Detta material behövs till kursen:

  • Kursboken VHF till Sjöss.

Om du beställt kursmaterial skickas det hem till din brevlåda när du betalt kursen. Det är bra att ha läst lite i boken innan kursstart.

Du får också vår on-demand online kurs med mer än 40 filmer och massor av övningsuppgifter och interaktiva övningar.

Det går naturligtvis bra att hämta materialet på Talattagatan 22 i Göteborg om du vill.

Självstudier

Gå gärna in på denna länk och läs på innan kursstart. Det är en del av den on-demand kurs då också får tillgång till.

För Förarintyg, läs dessa sidor om du har beställt kursboken Kurs & Bäring:
20-22, 28-29, 33-34, 66-67, 70 samt försök lära dig väjningsreglerna på sidorna 68-69.

Examination

En av NFB:s auktoriserade förhörsförrättare håller i skrivningen. En avgift på 625 kronor tillkommer och betalas via swish vid skrivningstillfället direkt till förhörsförrättaren. Har du inte sedan tidigare den blå intygsboken betalar du 65 kr till förhörsförrättaren för den. Ta även med legitimation.

Skrivningsdagar

  • Klockan 18.00 - ca 19.30 om du gör förhöret online.

Om man ej kan enligt ovan så kan du få skriva på skolan efter ö.k  eller så får du kontaktuppgifter till en Förhörsförrättare och kan bestämma ny tid direkt med hen.

Priser

Kurspris: 995 kr
Förutom distanskursen får du också tillgång till vår uppskattade on-demand onlinekurs så du kan titta på filmer, öva på provfrågor och mycket mer i din egen takt när du vill. 

Tillkommer:

  • Kursbok: 195 kr för VHF till Sjöss
  • Uppskrivning (Betalas via swish till NFBs förhörsförrättare): 625 kr. Har du inte sedan tidigare den blå intygsboken betalar du 65 kr till förhörsförrättaren för den. Du måste visa legitimation.

Hur går det till?

Kursen utförs som en webbföreläsning så det  kommer att vara en fysisk instruktör som håller föreläsningen "live" där du som deltagare får följa med och ha möjligheten att ställa frågor via webben som föreläsaren svarar på. Den enda skillnaden från våra klassrums-kurser är att du och instruktören befinner er på två olika platser geografiskt. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen har du möjlighet att skriva prov för SRC (Short range certificate) via datorn eller på plats hos oss på Sjösportskolan eller hos valfri Förhörsförrättare.

SRC är sedan år 2000 benämningen för VHF-certifikatet. VHF betyder “Very High Frequency”.

Certifikatet är internationellt erkänt.

SRC står för “Short Range Certificate”.

År 2000 uppdaterades VHF-certifikatet till SRC då GMDSS samt DSC tillkom.

Om du har ett VHF-certifikat från 1999 eller tidigare, och innehar en VHF-sändare med DSC behöver du alltså skriva upp på nytt för att få rätt behörighet.

SRC är ett krav för att få ansöka om ICC.​