Celeste - Vår Äventyrsracer

Celeste of Solent är något unikt, som bäst kan liknas vid en Volvo Ocean Race-båt. Hon är 65 fot, har kolfibermast, komplett segeluppsättning för racing/cruising och senaste navigationssystemet från Garmin. Man sover och delar i våningskojer/rörkojer, jobbar i vaktlag och stuvar undan sina väskor centralt.

Men livet är lite mer komfortabelt än på Volvo-båtarna då sängarna har madrasser och det finns ett riktigt kök/pentry och salongssoffa. Med Celeste har vi bl.a. seglat till Norge, Tyskland, Polen, Danmark, Skottland, över Atlanten, Svalbard, Färöarna, Island för att bara nämna några...

Celeste är en Farr 65r, som är certifierad av brittiska MCA enligt kraven för Small Commercial Vessels gällande utrustning och bemanning.

Hon är en härlig havs-/kappseglare med all tänkbar säkerhets-, trivsel-, och navigationsutrustning ombord. Hon är registrerad i brittiska skeppsregistret med högsta säkerhetsklassning och godkänd för 16 personer vid oceansegling. Hon bemannas alltid med en internationellt certifierad skeppare som har kaptensutbildning för mindre kommersiella fartyg (Master of Yacht).

Ritad av Bruce Farr (som ritat de flesta vinnande VO-båtarna) och med sin 30 m höga svarta kolfibermast, dubbla kolfibergrinders och enorma svarta skotvinschar, märks det verkligen att hon är designad för kappsegling. Med denna båt går du aldrig obemärkt in i hamn. På Celeste kan man vara upp till 20 medseglare och den rymliga sittbrunnen och de dubbla rattarna gör att alla får plats. Detta är segelbåten för det stora sällskapet och för dig som söker det lilla extra.

Alla segel hissas manuellt och som besättning måste man vara behjälplig vid segelbyten. Under däck har hon en komfortabel salong och hela 14 kojplatser. 2005-2006 följde hon Volvo Ocean Race som Volvos PR-båt stripad med "Life at the extreme". Från 2010 har hon svart och vitt kolfiberklätt skrov och seglar för DAD Sports wear - "The race is on".

Utrymmen

En förhytt med 4 våningskojer, singelkojer = 4 platser (oftast segelstuv). En förhytt med en dubbelkoj = 2 platser

En babord förhytt med 2 våningskojer = 2 platser

Två babord akterhytter med våningskojer = 4 platser

Två styrbord akterhytter med våningskojer = 4 platser

En plats i bäddbar soffa i salongen = 1 plats

Max antal boende 14 personer, dock möjligt med 17 platser (Normalt 12 gästplatser)

Hyrs endast ut med skeppare.

Båtdata Farr 65 "Celeste"

Båttyp: Farr 65r

Längd i meter: 19,74 m

Längd i fot: 65 fot

Maxbredd: 5,18 m

Djupgående: 3,05 m

Masthöjd: 30 m

Byggnadsår: 2003

Segelarea:

Lystal: 1,59

Deplacement: 28 ton

Motor: Yanmar 100 hk

bild
bild
bild
bild
bild
bild