S/Y Blue Magic - Swan 65

Blue Magic är en ketchriggad Swan 65 byggd 1989 och är den sista båten i denna serie. Blue Magic har uppgraderats under åren och är i mycket gott skick.

Blue Magic är känd som en av de mest eleganta klassiska Swan båtarna genom tiderna. Hon har fantastiska seglingsegenskaper och är byggd med en kvalitet i varje detalj som inte står att finna idag. Det var en Swan 65, Sayula II som vann det första Whitbread Round the world racet 1974. Vid nästa målgång fyra år senare tog Swan 65:or både 2:a plats (King’s Legend) samt 4:e och 5:e plats!

På denna länk ser du alla Blue Magics seglingar.

Att äventyrssegla med Blue Magic är en upplevelse, hon är en härlig havsseglare med all tänkbar säkerhets-, trivsel och navigationsutrustning ombord. Hon är fantastiskt lätt att styra och trots sina ca 35 ton går hon lätt genom vattnet. Med ett maxantal av sex gäster ombord blir du väl omhändertagen av kapten och first mate. Du hjälper till som aktiv besättning att segla Blue Magic och tar dina pass enligt plan. Vi hjälps åt att tillaga maten förutom en måltid per dag som den fasta besättningen ansvarar för. Blue Magic erbjuder oslagbar segling i kombination med högsta kvalitet, vilket genomsyrar hela upplevelsen och blir ett minne för livet!

Blue Magic hyrs endast ut med besättning och bemannas alltid med en internationellt certifierad skeppare som har kaptensutbildning för mindre kommersiella fartyg (Yachtmaster & Master of Yacht). Hon är registrerad i brittiska skeppsregistret och är certifierad av brittiska MCA (Maritime and Coastguard Agency) enligt kraven för Small Commercial Vessels gällande utrustning och bemanning.

Utrymmen

Salong:
Salongen är väl tilltagen med både mat- och soffbord. Här sitter man bekvämt i en härlig atmosfär som andas tradition och exklusivitet.

Kök:
Köket är välutrustat med en Force Ten gasspis, ugn/micro, ett kylskåp och två stora frysar.

Hygien:
Ombord finns tre hygienutrymmen med tre toaletter och två duschar.

Gästhytter:
Styrman: en hytt med våningskoj = 2 platser
Matrosen: en hytt med våningskoj = 2 platser
Lotsen: en hytt med våningskoj = 2 platser

Max antal gäster är 6 personer.

Livet ombord

Att segla med Blue Magic är att blanda äventyr med komfort och elegans. Hon är en klassisk tävlingsbåt av samma sort som vunnit Whitbread. Hon ger en fantastisk seglingsupplevelse med segling över öppna hav med ordentligt med segel. Till skillnad från dagens spartanska tävlingsmonster är komforten ombord mycket hög med vacker träinredning, ordentlig egen koj och all sköns bekvämligheter.

Varje morgon har vi skeppsråd där dagens seglats behandlas för att alla skall få kunskap om dagens sträcka.

Alla hjälps åt att segla och livet ombord delas oftast in i två eller tre vakt/mat/städlag beroende på väder och förutsättningar.

Vi lagar mat tillsammans förutom ett mål mat om dagen som besättningen ansvarar för. När ni kommer ombord är båten bunkrad med mat, bränsle och vatten. Allt för att vi snabbt skall kunna komma iväg. Vi har också planerat alla måltider i förväg, dock tar vi givetvis hänsyn till speciella önskemål.

Båtdata Swan 65 S/Y Blue Magic

Båttyp: Swan 65 Ketch

Längd i meter: 19,68 m

Längd i fot: 65 fot

Maxbredd: 4,98 m

Djupgående: 2,90 m

Masthöjd: 27 + 14 m

Byggnadsår: 1989

Segelarea:  Totalt; 293 m2 med Gennaker & Mesan stagsegel; 660 m2

  • Storsegel: 58 m2
  • Mesansegel: 25 m2
  • Genua: 126 m2
  • Inre stagsegel: 84 m2
  • Gennaker: +300 m2
  • Mesan stagsegel: 66 m2

Deplacement: ca 35 ton

Motor: Yanmar 116 kw, 156 hp

På denna länk ser du alla Blue Magics seglingar.

Blue Magics egna hemsida

bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild