S/Y Rawa - Bavaria 55 Cruiser

När Bavaria lanserade sitt nya flaggskepp beskrev dom det som en flod av nytt tänkande. Det kom från FARR- och BMW -designhusen. Toby Hodges gick med i debutförsöken av Bavaria 55 Cruiser, ett radikalt nytt flaggskepp från de tyska produktionsgiganterna och en större båt än dom någonsin byggt tidigare.

Men Bavaria har inte bara kommit ut med en uppblåst 55ft-version i sin cruisingflotta. De gick den modiga (och dyrare) vägen för att använda Farr Yacht Design för att rita skrov linjerna och ge råd om konstruktion och använde BMW Designworks USA för de exteriöra designdetaljerna.

Resultaten är signifikanta. Men vad som slår dig först är hennes mycket stora fribords höjd vilket ger en mycket bra rymd inuti utan en massa nivåskillnader på durkarna.

Ett stort och platt fördäck som man kan utnyttja som soldäck.

Rawa har även en mycket stor badplattform som när man sänker ner det även frilägger garaget för gummibåten.

Vi har 5st dubbelhytter där det utöver besättningen finns plats för 8 gäster.

Att äventyrssegla med RAWA är en upplevelse, hon är en härlig havsseglare med all tänkbar säkerhets-, trivsel och navigationsutrustning ombord. Med ett maxantal av åttagäster ombord blir du väl omhändertagen av kapten och first mate. Du hjälper till som aktiv besättning att segla RAWA och tar dina pass enligt plan. Vi hjälps åt att tillaga maten förutom en måltid per dag som den fasta besättningen ansvarar för. RAWA erbjuder oslagbar segling i kombination med högsta kvalitet, vilket genomsyrar hela upplevelsen och blir ett minne för livet!

RAWA hyrs endast ut med besättning och bemannas alltid med en internationellt certifierad skeppare som har kaptensutbildning för mindre kommersiella fartyg (Yachtmaster & Master of Yacht).

Utrymmen

Max antal gäster är 8 personer.

Livet ombord

Att segla med RAWA är att blanda äventyr med komfort och elegans. Hon ger en fantastisk seglingsupplevelse med segling över öppna hav med ordentligt med segel.

Varje morgon har vi skeppsråd där dagens seglats behandlas för att alla skall få kunskap om dagens sträcka.

Alla hjälps åt att segla och livet ombord delas oftast in i två eller tre vakt/mat/städlag beroende på väder och förutsättningar.

Båtdata Bavaria Cruiser S/Y Rawa

Båttyp: Bavaria 55 Cruiser

Längd i meter: 16,75m

Längd i fot: 55 fot

Maxbredd: 4,87m

Djupgående: 2,36m

Masthöjd: 23,5m

Byggnadsår: 2011

Deplacement: 20 ton

Motor: Yanmar 110hk

bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild