Segla ARC (Atlantic Rally for Cruisers) 2021 med Blue Magic

Korsa Atlanten på Blue Magic

Blue Magic är en ketchriggad Swan 65 byggd 1989 och är den sista båten i denna serie. Blue Magic har uppgraderats under åren och är i mycket gott skick.
Det var en Swan 65, Sayula II som vann det första Whitbread Round the world racet 1974. Vid nästa målgång fyra år senare tog Swan 65:or både 2:a plats (King’s Legend) samt 4:e och 5:e plats!

Här får man chansen att kämpa om pallplatserna över Atlanten till Karibien i "kappseglingen" ARC!
I ARC 2020 kom Blue Magis först i sin klass.

I priset ingår allt utom resan till och från båten!ARC Transatlantic Race 2021

ALLMÄNT OM ARC

Atlantic Rally for Cruisers - ARC - är en klassisk tävling för segelbåtar som vill över till Karibien och kanske vidare mot nya äventyr ännu längre bort. Tävlingen är öppen för alla såväl amatörer som proffs. Starten går från Las Palmas i slutet av november varje år och målgången är på St Lucia i mitten av december. Över 200 båtar brukar delta och man seglar med passadvindarna över till Västindien.

Blue Magic kommer att bemannas av två professionellt utbildade personer från Sjösportskolan som innehar Master of Yacht eller Yachtmaster licens.

BESÄTTNINGSKRAV

Detta är seglingen för dig som har vana att vara på havet och vet att du klarar av att vara till havs en längre period. Ser du att detta är en utmaning vet vi att vi kommer att ge dig en upplevelse för livet.
Seglingen går med passadvinden så brukar vara väldigt härlig medvindssegling, men självklart kan något annat vädersystem dra in och göra någon del lite tuffare.

2021
Segling

PeriodKöplänk
ARC 2021 Las Palmas - St Lucia, 2021, 16 nov — 11 dec Få platser

Båten

Båten är en fyra hytters Swan 65 läs mer 

Livet ombord

Att segla över Atlanten kräver mycket förberedelser och det brukar finnas mycket att fixa med inför avfärd, allt från matinköp och sista båtförberedelserna. Dessa dagar före avsegling sker i den gemytliga och glada stämningen som råder i hamnen i Las Palmas under ARC uppladdningen!

Vårt team förbereder så mycket de kan under den service period vi lagt in före er ankomst. De tar även huvudansvaret för planeringen och inköp av mat.

Som en del i det paket som ingår för alla som seglar med ARC:en erbjuds föreläsningar och en mängd roliga kalas o jippon. Dessa börjar redan ca 8 november och håller på till starten den 21 november!
Se mer här:

Ni som seglar med Blue Magic är välkomna den 16:e november för att vara med och göra allt klart inför avsegling och i mån av tid vara med på ARC eventen.

Efter målgång i St Lucia väntar mer event o partyn!
Se mer här:

Som besättning deltar du efter förmåga i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till att styra båten.

När alla kommit har vi vårt första skeppsråd och går igenom vår rutt. Vi har sedan skeppsråd varje dag vid lunch eller frukost så alla får chansen att vara med och bestämma.

Max antal deltagare: 6 gäster plus vår skeppare och first mate.

Besättning från Sjösportskolan

Båten kommer att bemannas av professionellt utbildad personal från Sjösportskolan som innehar Master of Yacht eller Yachtmaster licens. Båten har svensk skeppare och first mate på alla seglingar om inte annat överenskommits. Skepparen har god lokal kännedom och hjälper er med allt ni behöver.

Priser

Från 69 750 kr per person

Detta ingår i priset

 • 25 dagar ombord.
 • All mat och dryck ombord.
 • Oförglömlig segling
 • Rymlig och säker segelbåt.
 • Svensk skeppare och first mate.
 • Plats i våningssäng med kuddar och täcken.
 • Seglingsbeskrivningar och referenslitteratur ombord.
 • Handduk, lakan och örngott
 • Slutstäd

Detta ingår ej:

 • Flyg
 • Taxi till och från flygplatsen.
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Mat iland under seglingen
 • Eventuella läkarintyg eller medicinska tester som ev. kan krävas av någon myndighet.
 • Hotellnätter före och/eller efter seglingen. Du kan inte bo ombord på båten före eller efter seglingen.

Tider

Båten är redo för er kl 12.00 startdagen. Går även utmärkt att åka ner lite tidigare och bo på hotell.

Avslutningsdagen behöver man lämna båten kl 15 och det går bra att flyga hem samma dag. Hur många dagar ni får på St Lucia efter ankomst avgör passadvinden!

Noterat att vill ni se mer av denna fantastiska övärld går det bra att boka även turen ner till Grenada som vi gör direkt efter ARC seglingen.

Plats

Start: Las Palmas, Kanarieöarna

Målgång i Rodney Bay Marina, St Lucia, Västindien

Bra att veta

Flyga till Västindien
Flyg ingår inte i priset då du bokar segling av Sjösportskolan.
Du kan boka flygresa och eventuellt extra boende själv på internet eller vända dig till en resebyrå, vi rekommenderar Moments tel; 020-820 820, e-post info@moments.se, som under många år hjälpt kunder med flyg och boende före och efter seglingen. De kan verkligen detta!

El i land och ombord:
Det finns 220 volt ombord när invertern är igång, för t.ex. laddning av kamerabatteri och mobiltelefon (svenska elkontakter passar ombord).

Förslag till packlista

Kläder för varmt väder med stark sol
Tunn regnjacka och regnbyxor kan vara bra för överseglingarna
Tunna långärmade t-shirts för solskydd
Snorkel och cyklop
Pass (kolla giltighetstid), ID-kort
Försäkringsbevis
Biljetter

Om du har
Kompetensbevis/blå intygsbok
Kamera, musik etc
Fickordlista, böcker

Finns ombord
Viss fiskeutrustning (men ta med egna drag om du är storfiskare)
Första förband
Flytvästar livsele och lina

Resegaranti och villkor

Varje segling genomförs oberoende av antal resenärer. Vi ställer alltså INTE in, p.g.a för få bokade på en segling.

När du bokar seglingen bekräftar du vår villkor.

Kontrollera så din hemförsäkring eller ditt betalkorts reseförsäkring täcker din resa.

Er segling är säkrad enligt resegarantilagen. Resegarantin skyddar resenärer när bl.a. paketresor ställs in eller avbryts av konkurs. För att få ersättning ska man ansöka hos Resegarantinämnden. 

Med din betalning bekräftas din plats definitivt.

Barn och ungdom
Deltagare under 18 års ålder endast i föräldrars sällskap.

Pass och ev. visum
Du har själv ansvaret för att ha ett giltigt pass och rätt viseringar till de länder du tänker besöka. Ett pass som går ut under vistelsen är ogiltigt. Observera att många länder utanför Europa kräver att passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter inresa till landet. Besök gärna www.visumdirekt.se för att se vilka regler som gäller idag för din segling i Grenada, St Lucia eller de länder som seglingen genomförs i.

bild
bild
bild
bild
bild
bild