Azorerna till Kanarieöarna

Prova på överhavssegling

Detta är seglingen för dig som vill prova på överhavssegling under tidvis tuffa förhållanden. Vi startar vår segling från Sao Miguel i början av september och sätter kursen mot Santa Maria, den sydligaste av de Azoriska öarna 100NM söder om Ponta Delgada. Från Santa Maria är det cirka 1200NM till La Palma som vi når efter en vecka till havs. Efter besök på ön La Palma seglar vi vidare till Gran Canaria. Om tiden och vindarna medger kan vi mellan La Palma och Grand Canaria besöka La Gomera eller Teneriffa.

Om Öarna

Azorerna består av totalt nio öar. São Miguel är den största och näst sydligaste av öarna. På São Miguel bor mer än hälften av den totala befolkningen på 240 000 personer på Azorerna. Huvudstaden Ponta Delgada består till stor del av kullerstensgator och är känd för sin lyxiga marina.

Santa Maria var den första av Azorerna öars som upptäcktes. Det är en fridfull ö med växlande landskap. Den västra delen av ön är platt och i öster hittar du bergen. Den enda staden på Santa Maria är Vila do Porto. Det var på Santa Maria som Columbus togs till fånga och kastades i fängelse då han landsteg på ön. Han hade angivit ett löfte om att besöka ön, men när han äntligen anlände tog de honom för en pirat och grep honom.

Av de sju kanariska öarna är La Palma den nordligaste. 2002 utsåg UNESCO hela ön La Palma till ett biosfärreservat. La palmas landskap med  mäktiga vulkaner, djupa skogar och mysiga stränder gör att ön kallas för "la isla bonita", dvs. "den vackra ön”. La Palma har Starlight-reservat tack vare unika förutsättningar för stjärnobservation. Här visar sig himlen i sin bästa skepnad.

Teneriffa är den största och högsta ön med den imponerande vulkanen El Teide som reser sig upp 3000 m upp i himlen.

Gomera är en av de minsta Kanarieöarna och kanske också den minst kända. Turismen är inte så utbredd på ön. Hit söker man sig att njuta av lugnet och den fantastiska naturen som består av berg, raviner och skogar.

Gran Canaria med Las Palmas blir slutmålet. Las Palmas är en livligt spansk stad stadsliv, och stranden Las Canteras ligger i hjärtat av staden.

Mönstra på en dröm

Boka ett oförglömligt äventyr på Azorena ombord på Celeste med svensk skeppare med stor erfarenhet av segling. Du blir då både besättning och gäst, och rutten innehåller både havssegling mellan öarna.

Alla ombord hjälper till med det som behöver göras, ni delar på sysslorna. Både nybörjare och vana seglare är välkomna.Datum

14-29 oktober 2023 (16 dagar) – Pris 20 000 SEK

Båt: Farr 65r Celeste of Solent

Båten är en snabbseglande Farr65r som heter Celeste.
Väldigt rolig segelbåt med öppen planlösning. En väldigt social båt.

Läs mer

Rutter

Vi startar vår segling från Sao Miguel och sätter kursen mot Santa Maria, den sydligaste av de Azoriska öarna. Från Santa Maria seglar vi till La Palma som vi når efter en vecka till havs. Efter besök på ön La Palma seglar vi vidare till Gran Canaria. Om tiden och vindarna medger kan vi mellan La Palma och Grand Canaria besöka La Gomera eller Teneriffa.

Villkor

Bokning görs direkt av båten i direktdialog med skepparen.


Barn och ungdom
Deltagare under 18 års ålder endast i förälders sällskap.

Pass och ev. visum
Du har själv ansvaret för att ha ett giltigt pass och rätt viseringar till de länder du tänker besöka. Ett pass som går ut under vistelsen är ogiltigt. Observera att många länder utanför Europa kräver att passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter inresa till landet. Besök gärna https://visumservice.se för att se vilka regler som gäller idag för din segling.

Livet ombord

Här kan alla vara med och segla oavsett båtvana eller inte! Som besättning deltar du efter förmåga i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till att styra båten. Vår besät​tning hjälper er så det blir roligt, tryggt och lärorikt!

När alla kommit har man det första skeppsråd och går igenom rutten. Därefter har man sedan skeppsråd varje dag vid lunch eller frukost så alla får chansen att vara med och bestämma.

På lämpliga ställen lägger vi till i fina hamnar eller ankrar och upplever nya fina ställen! På vissa sträckor har man lite högre tempo och då blir det härlig nattsegling för att vi går längre sträckor utan stopp och då får alla vara med uppdelade vaktpass. Det är en fantastisk känsla att glida fram under stjärnorna eller i glimrande månsken. När tillfälle ges går man på restauranger iland för omväxling och för att se lite mer av livet iland.

Besättning

Båten bemannas av professionellt utbildad personal som innehar Master of Yacht eller Yachtmaster Certifikat. Båten har svensk skeppare och first mate på alla seglingar om inte annat överenskommits. Skepparen har god lokal kännedom och hjälper er med allt ni behöver.

Priser

TBD kr per person.

Detta ingår i priset

  • Plats ombord.
  • Oförglömlig segling.
  • Rymlig och säker segelbåt.
  • Svensk skeppare och first mate.
  • Seglingsbeskrivningar och referenslitteratur ombord.

Detta ingår ej:

  • Flyg
  • Taxi till och från flygplatsen.
  • Proviantkostnader delas mellan alla deltagare.
  • Eventuella läkarintyg eller medicinska tester som ev. kan krävas av någon myndighet.
  • Hotellnätter före och/eller efter seglingen. Du kan inte bo ombord på båten före eller efter seglingen.

Tider

Båten är redo för er kl 13.00 startdagen. Vi vill att man senast kommer kl 15.00 till båten så gruppen blir samlad samtidigt. Det går bra att flyga ner samma dag som seglingen börjar om man vill. Går även utmärkt att åka ner lite tidigare och bo på hotell.
Avslutningsdagen behöver man lämna båten kl 15 och det går bra att flyga hem samma dag. Vi kommer nästan alltid in dagen innan på slutdestinationen.

Bra att veta

Det finns 220 volt ombord när invertern är igång, för t.ex. laddning av kamerabatteri och mobiltelefon (svenska elkontakter passar ombord).

Förslag till packlista

Kläder för varmt väder med stark sol
Tunn regnjacka och regnbyxor kan vara bra för överseglingarna
Något varnare att ta på under nätter och kvällar.
Tunna långärmade t-shirts för solskydd
Båtskor (ej svart sula) och badskor
Badkläder, gärna 2-3 par
Toalettartiklar och handduk
Myggmedel
Solskydd (högsta faktorn) och solglasögon
Öronproppar (för lugnare sömn), 
Pannlampa (med rött ljus) 
Pass (kolla giltighetstid)
Pengar
Försäkringsbevis
Biljetter
Packa i mjuk väska (ej resväska).

Om du har
Kompetensbevis/blå intygsbok
Kamera, musik etc
Fickordlista, böcker

Finns ombord
Viss fiskeutrustning (men ta med egna drag om du är storfiskare)
Mask och snorkel
Första förband
Flytvästar, livsele och lina