Från Cascais via Madeira och Porto Santos till Teneriffa

Segla med S/Y Blue Magic från magiska Cascais ut på Atlanten till den gröna Kanarieön Teneriffa

Drömmer du om att segla ut på Atlanten men inte har tid eller känner dig redo för en atlantöverfart är detta seglingen för dig. Denna segling har ger  dig en smak på det stora blå med ett besök på tre olika öar som alla har avr sin unik charm och egen karaktär.

Vi träffas ombord i Cascais och börjar med en trevlig middag på någon av de många restaurangerna  i denna lyxiga men pittoreska stad för att diskutera resan vi har framför oss. 

Dagen efter lägger vi loss för vårt atlantäventyr. 

Nu styr vi kosan mot världens kanske vackraste ö Madeira. Med sin höga topp svarta stenstränder och sina gröna bergssidor lockar den ganska snart in oss. Här passar vi nog på att gå på en levadavandring för att uppleva öns inre. En upplevelse för livet.

Snart är det dock dags att gå vidare mot den okända ö-pärlan Porto Santo där även Columbus stannade. Till skillnad från Madeira finns här otroliga vita sandstränder. Mätta på strandliv och sand så är det dags att möta den RIKTIGT blå Atlanten. Har vi tur får vi nu sällskap av en val eller några leksugna delfiner. Nu är målet Teneriffas välkända siluette med snöklädda Teide som en hatt ovanpå. Väl på Teneriffa är det dags att lämna Blue Magic men i kappsäcken har vi ett smakprov på det stora blå´s otroliga lockelse. Denna segling ger mersmak!

I priset ingår helpension dvs allt utom resan till och från båten!

Blue Magic är en ketchriggad Swan 65 byggd 1989 och är den sista båten i denna serie. Blue Magic har uppgraderats under åren och är i mycket gott skick.
Det var en Swan 65, Sayula II som vann det första Whitbread Round the world racet 1974. Vid nästa målgång fyra år senare tog Swan 65:or både 2:a plats (King’s Legend) samt 4:e och 5:e plats!


Mönstra på en dröm

Boka ett oförglömligt äventyr med denna fantastiska båt.
Alla ombord hjälper till med det som behöver göras under ledning av vår erfarna besättning.
Både nybörjare och vana seglare är välkomna.
Detta är segling för livsnjutare! Sängkläder, handdukar finns på plats och du slipper efterstäd, det tar vi hand om. 

Du bor mycket bekvämt ombord på denna härliga Swan 65, den har fyra dubbelhytter med plats för sex passagerare. Båten är utrustad med all modern utrustning både vad det gäller komfort och säkerhet. Den har fin sittbrunn och salong samt bra faciliteter i form av kylar, toaletter, etc.

Självklart är båten registrerad och försäkrad för denna typ av segling och besättningen erfaren och korrekt utbildad med Master of Yacht eller Yachtmaster Certifikat.2021
Segling

PeriodKöplänk
Cascais - Teneriffa, 2021, 10 okt — 24 okt

FULLSATT

Båten

Båten är en fyra hytters Swan 65 läs mer 

Här är en beskrivning av sträckan.

Drömmer du om att segla ut på Atlanten men inte har tid eller känner dig redo för en atlantöverfart är detta seglingen för dig. Vi träffas ombord i Cascais och börjar med att bekanta oss med varandra. Sedan lägger vi loss för vårt atlantäventyr mot Madeira och Kanarieöarna. Seglingen till Porto Santo tar ca 3- 4 dygn oftast lugn segling.

Porto Santo är en fantastisk ö och därifrån kort hopp över till Madeira där vi oftast lägger till i Funchal.

Här efter seglar vi mot Islas Desertas och Islas Selvagem där vi ibland kan ankra innan vi seglar sista biten till ön La Palma och lägger till i den nya marinan i Santa Cruz de la Palma. Promenerar i den genuina spanska lilla staden.

Sedan seglar sedan vidare mot La Gomera och går in till San Sebastian. Där gör kanske en vandring till Paradoren som blickar ut över hamnen.

Under passagen mot Teneriffa är det nästan garanterat att vi får se valar och delfiner. Vi ser Los Cristianos på avstånd och seglar sedan längs kusten marinan San Miguel väldigt nära Teneriffas södra flygplats.

Livet ombord

Här kan alla vara med och segla oavsett båtvana eller inte! Som besättning deltar du efter förmåga i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till att styra båten. Vår besät​tning hjälper er så det blir roligt, tryggt och lärorikt!

När alla kommit har vi vårt första skeppsråd och går igenom vår rutt. Vi har sedan skeppsråd varje dag vid lunch eller frukost så alla får chansen att vara med och bestämma.

Max antal deltagare: 6 gäster plus vår skeppare och first mate.

På lämpliga ställen lägger vi till i fina hamnar eller ankrar och upplever nya fina ställen! På vissa sträckor har vi lite högre tempo och då blir det härlig nattsegling för att vi går längre sträckor utan stopp och då får alla vara med uppdelade vaktpass. Det är en fantastisk känsla att glida fram under stjärnorna eller i glimrande månsken. När tillfälle ges går vi på restauranger iland för omväxling och för att se lite mer av livet iland.

Besättning från Sjösportskolan

Båten bemannas av professionellt utbildad personal från Sjösportskolan som innehar Master of Yacht eller Yachtmaster Certifikat. Båten har svensk skeppare och first mate på alla seglingar om inte annat överenskommits. Skepparen har god lokal kännedom och hjälper er med allt ni behöver.

Priser

28 350 kr per person.

Detta ingår i priset

 • Plats ombord.
 • All mat och dryck ombord.
 • Oförglömlig segling.
 • Rymlig och säker segelbåt.
 • Svensk skeppare och first mate.
 • Plats i våningssäng med kuddar och täcken.
 • Seglingsbeskrivningar och referenslitteratur ombord.
 • Lakan, örngott och liten handduk
 • Slutstäd

Detta ingår ej:

 • Flyg
 • Taxi till och från flygplatsen.
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Mat iland
 • Eventuella läkarintyg eller medicinska tester som ev. kan krävas av någon myndighet.
 • Hotellnätter före och/eller efter seglingen. Du kan inte bo ombord på båten före eller efter seglingen.

Tider

Båten är redo för er kl 13.00 startdagen. Vi vill att man senast kommer kl 15.00 till båten så gruppen blir samlad samtidigt. Det går bra att flyga ner samma dag som seglingen börjar om man vill. Går även utmärkt att åka ner lite tidigare och bo på hotell.
Avslutningsdagen behöver man lämna båten kl 15 och det går bra att flyga hem samma dag. Vi kommer nästan alltid in dagen innan på slutdestinationen.

Bra att veta

Det finns 220 volt ombord när invertern är igång, för t.ex. laddning av kamerabatteri och mobiltelefon (svenska elkontakter passar ombord).

Förslag till packlista

Kläder för varmt väder med stark sol
Tunn regnjacka och regnbyxor kan vara bra för överseglingarna
Något varnare att ta på under nätter och kvällar.
Tunna långärmade t-shirts för solskydd
Båtskor (ej svart sula) och badskor
Badkläder, gärna 2-3 par
Toalettartiklar och handduk
Myggmedel
Solskydd (högsta faktorn) och solglasögon
Öronproppar (för lugnare sömn), 
Pannlampa (med rött ljus) 
Pass (kolla giltighetstid)
Pengar
Försäkringsbevis
Biljetter
Packa i mjuk väska (ej resväska).

Om du har
Kompetensbevis/blå intygsbok
Kamera, musik etc
Fickordlista, böcker

Finns ombord
Lakan, täcken och kuddar
Handdukar för ansikte och händer
Viss fiskeutrustning (men ta med egna drag om du är storfiskare)
Mask och snorkel
Första förband
Flytvästar, livsele och lina

Resegaranti och villkor

Varje segling genomförs oberoende av antal resenärer. Vi ställer alltså INTE in, p.g.a för få bokade på en segling.

Exakta villkor godkänner du vid köptillfället på hemsidan. Med din betalning bekräftas din plats definitivt.
Kontrollera så din hemförsäkring eller ditt betalkorts reseförsäkring täcker din resa. Er segling är säkrad enligt resegarantilagen. Resegarantin skyddar resenärer när bl.a. paketresor ställs in eller avbryts av konkurs. För att få ersättning ska man ansöka hos Resegarantinämnden.

Barn och ungdom
Deltagare under 18 års ålder endast i förälders sällskap.

Pass och ev. visum
Du har själv ansvaret för att ha ett giltigt pass och rätt viseringar till de länder du tänker besöka. Ett pass som går ut under vistelsen är ogiltigt. Observera att många länder utanför Europa kräver att passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter inresa till landet. Besök gärna https://visumservice.se för att se vilka regler som gäller idag för din segling.

bild
bild
bild
bild
bild
bild