Drömsegling i Västindien 2020

Välj mellan 13 underbara dagar i januari eller februari. Från Martinique till Grenada, eller från Grenada till Martinique.

Du kommer att uppleva fin segling, kristallklara laguner, reggae barer och enorma stjärnhimlar. Sjösportskolan har arrangerat seglingar i Karibien i trettio år och har hundratals nöjda kunder.

Under vintern 2019- 2020 seglar vi med denna Lagoon 380  och vintern 2020 - 21 seglar vi med Swan 65:a! (klicka här)

Mönstra på en dröm

Boka ett oförglömligt äventyr i den Karibiska övärlden, ombord på en stor fin seglar-katamaran med svensk skeppare med stor erfarenhet av segling i Västindien. Du blir då både besättning och gäst, och rutten innehåller både överhavssegling och skärgårdssegling.

Alla ombord hjälper till med det som behöver göras, ni delar på sysslorna. Både nybörjare och vana seglare är välkomna.

Detta är segling för livsnjutare! Sängkläder, handdukar finns på plats och du slipper efterstäd, det tar vi hand om. 

Du bor mycket bekvämt ombord på den moderna, 12 meter långa, Lagoon 380 katamaranen. Den är byggd 2015 och har fyra dubbelhytter. Båten är utrustad med all modern utrustning både vad det gäller komfort och säkerhet. Den har rymlig sittbrunn, salong, kylar och toaletter.Om Västindien

Västindien är drömplatsen för de flesta seglare och de som insett att båt ger möjlighet att se de finaste ställena och upptäcka denna del av världen på egen hand. Vi har passadvind från nästan samma NO-riktning hela tiden och därmed fin segling och lätt att veta när man kommer att segla i lä av öar eller ut i öppet hav med snabb havssegling. Vindstyrkan ligger oftast mellan 6 och 12 m/s och är som mest när det kommer regnskurar, så kallade squalls. Vädret är nästan alltid soligt, men det kan som sagt komma regnskurar. I de flesta fall är det bara skönt med en svalkande skur. I hamn och inne i båten blir det väldigt varmt, så vi ligger till ankars så ofta vi kan och tar istället jollen till land och/eller badar vid båten. I land är morgon och kväll skönast och på dagen gäller det att skydda sig från solen.

Öarna är en blandning av höga gröna fd. vulkanöar och låga sandöar med palmer och långa stränder. Människorna är vänliga och hjälpsamma och tempot är långsamt. Här skall man vara ”irie”, dvs ta det lugnt!

Snorkling och bad är en viktig del av besöket så en bra idé är att ha med sitt eget cyklop så det passar perfekt och alltid är redo.

Vissa dagar flyttar vi oss bara en kort sträcka på någon timme, medan det andra dagar blir hela dagen till havs. Vi ligger alltid ankrade i någon fin vik på natten eller i undantagsfall i någon marina. I nästan alla vikar finns det något enkelt matställe, men den mesta maten hjälps vi åt att fixa ombord.

Båten

Båten är en modern fyra hytters katamaran, Lagoon 380.

Läs mer

Rutter

Vi seglar 13 dagars-seglingar men start och slut på Martinique, Le Marin. Segling söderut via St Lucia och St Vincent till Bequia och Grenadinerna med Tobago Cays och åter.

OBS Nu åter envägsseglingar i den fina södra delen med bland annat Grenadinerna!

Seglingar med Martinique - Grenada och vice versa.

Rutt söderut:

Dag 1: Martinique, Le Marin
Dag 2: St Lucia, Marigot Bay
Dag 3: Rundtur på St Lucia
Dag 4: St Vincent, Wallilabou
Dag 5: St Vincent, Bat Cave
Dag 6: Bequia
Dag 7: Mustique
Dag 8: Tobago Cays
Dag 9: Tobago Cays
Dag 10: Mayreau, Salt Whistle Bay
Dag 11: Petit St Vincent
Dag 12: Union Island
Dag 13: Carriacou, Tyrell Bay
Dag 14: Grenada, Port Louis

Rutt norrut:

Dag 1: Grenada, Port Louis
Dag 2: Carriacou, Tyrell Bay
Dag 3: Union Island
Dag 4: Petit St Vincent
Dag 5: Mayreau
Dag 6: Tobago Cays
Dag 7: Tobago Cays
Dag 8: Mustique
Dag 9: Bequie
Dag 10: St Vincent, Bat Cave och Wallilabou 
Dag 11: St Lucia, Sugar Beach Pitons
Dag 12: St Lucia, Marigot Bay samt rundtur på St Lucia
Dag 13: Martinique, St Anne
Dag 14: Martinique, Le Marin

Livet ombord

Här kan alla vara med och segla oavsett båtvana eller inte! Som besättning deltar du efter förmåga i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till att styra båten.

Max antal deltagare: 6 personer plus vår skeppare.​

När alla kommit har vi vårt första skeppsråd och går igenom vår rutt och stämmer av matönskemål. I bästa fall hinner vi med att handla mat, fylla vatten etc. redan denna dag.

Vi har sedan skeppsråd varje dag vid lunch eller frukost så alla får chansen att vara med och bestämma.

Tack vare tidsskillnaden vaknar alla tidigt och kan njuta av den sköna morgonen.

Besättning från Sjösportskolan

Båten kommer att bemannas av professionellt utbildad personal från Sjösportskolan som innehar Master of Yacht. Båten har svensk skeppare på alla seglingar om inte annat överenskommits. På vissa seglingar har vi även med deckhand ombord. Skepparen har god lokal kännedom och hjälper er med allt ni behöver.

Priser

16 450 kr per person

Detta ingår i priset
* 13 dagar ombord.
* Oförglömlig segling i Västindiens finaste ö-världar.
* Rymlig och säker segelbåt. 
* Svensk skeppare.
* Plats i dubbelkoj med kuddar, täcken och lakan.
* Seglingsbeskrivningar och referenslitteratur ombord.
* Handdukar.
* Slutstäd

Detta ingår ej
* Flyg
* Hotellnätter före och/eller efter seglingen som rekommenderas. Du kan inte bo ombord på båten före eller efter seglingen.
* Taxi till och från flygplatsen.
* Matkostnaderna, inklusive skepparens mat. Delas mellan alla gäster, blir ca €350 per person och segling. (betalas ombord).
* Skatt, klareringskostnader och drift - €120 per person och tur (betalas ombord).

Tider

Båten är redo för er kl 13.00 startdagen och bäst om alla är på plats senast kl 15. Går  utmärkt att åka ner lite tidigare och bo på hotell för att se lite med av Martinique eller Grenada.

Avslutningsdagen går det bra att flyga hem samma dag. Vi kommer nästan alltid in dagen innan och flygen går oftast på eftermiddagen.

Här hittar du båten

Martinique: I marinan Le Marin på södra delen av ön.

Grenada: i marinan Port Louis på öns södra ände.

Transport från flygplatsen
Dela lämpligen taxi med dina resekamrater till marinan. Gör upp om pris och valuta i förväg. Hör gärna efter med ett par olika chaufförer. Visa även kartan så att inga missförstånd uppstår.

Ring när gärna till båten när ni landat.

I marinan
Väl vid marinan är det viktigt att ni väntar tills någon från båten kommer och plockar upp er om vi inte fått plats vid bryggan. Om ni får chans att lifta ut till båten med någon annan, så se till att övriga stannar vid bryggan.

Flyga till Västindien
Flyg ingår inte i priset då du bokar segling av Sjösportskolan. Alla seglingarna är dock anpassade till befintliga flygtider och datum. Du kan boka flygresa själv på internet eller vända dig till en resebyrå, vi rekommenderar Hummingbird Travel, tel 031-81 98 30 samt Navigare Moments tel; 020-820 820 , som bägge under många år hjälpt kunder med flyg och boende före och efter seglingen.

Bra att veta

Språk
Engelska, franska eller patois (en typ av kreolfranska).

Valuta i seglingsområdena
USD (US Dollar) och på franska öarna (exempel vis Martinique, Guadeloupe, St Martin (franska sidan) Euro.
På de sydligaste öarna tar man enklast ut pengar i bankomat och får då ECD (Eastern Caribbean Dollar). 1 USD är låst till 2.67 ECD.

Vaccinering
Normalt rekommenderas bara ev. gammaglobulin och havrix. Tala lämpligen med en vaccinationscentral.

Tidsskillnad
Till Sverige +5 timmar. (Sommartid +6).

Telefon
Mobil fungerar på de flesta öar. Tänk på att om ni försöker ringa så måste man i vissa fall försöka 3-4 ggr för att komma fram.

Vattentemperatur
Årsmedeltemp. ca 26°.

Lufttemperatur
Dygnsmedeltempertur. ca 25° (natt 22°, dag 30°). Vanligen intensiv sol varvat med lätt molnighet. Vissa dagar ett par enstaka korta regnskurar s.k. "squalls".

El i land och ombord
220 volt (dock 110 volt på den holländska delen utav St Martin).
Det finns 220 volt ombord när invertern är igång, för t.ex. laddning av kamerabatteri och mobiltelefon (svenska elkontakter passar ombord).

Förslag till packlista

Kläder för varmt väder med stark sol
Tunn regnjacka och regnbyxor kan vara bra för överseglingarna
Tunna långärmade t-shirts för solskydd
Snorkel och cyklop
Pass (kolla giltighetstid), ID-kort
Försäkringsbevis
Biljetter

Om du har
Kompetensbevis/blå intygsbok
Kamera, musik etc
Böcker

Finns ombord
Viss fiskeutrustning (men ta med egna drag om du är storfiskare)
Första förband
Flytvästar livsele och lina

Resegaranti och villkor

Varje segling genomförs oberoende av antal resenärer. Vi ställer alltså INTE in, p.g.a för få bokade på en segling.

När du bokar seglingen bekräftar du vår villkor.

Kontrollera så din hemförsäkring eller ditt betalkorts reseförsäkring täcker din resa.

Er segling är säkrad enligt resegarantilagen. Resegarantin skyddar resenärer när bl.a. paketresor ställs in eller avbryts av konkurs. För att få ersättning ska man ansöka hos Resegarantinämnden. 

Med din betalning bekräftas din plats definitivt.

Barn och ungdom
Deltagare under 18 års ålder endast i föräldrars sällskap.

Pass och ev. visum
Du har själv ansvaret för att ha ett giltigt pass och rätt viseringar till de länder du tänker besöka. Ett pass som går ut under vistelsen är ogiltigt. Observera att många länder utanför Europa kräver att passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter inresa till landet. Besök gärna www.visumservice.se för att se vilka regler som gäller idag för din segling i Grenada, St Lucia eller de länder som seglingen genomförs i.