Göteborg-Skottland-Irland

Segla med S/Y Blue Magic Göteborg - Skottland - Kaledoniska kanalen-  Hebriderna - Dublin!

Blue Magic kastar loss från Långedrag med kurs västerut mot Skottland och Irland. Vi hissar segel, skotar hem, styr ut över Kattegatt och passerar Skagens rev. Efter ett tag försvinner kusten akter om oss och vi är ute på Nordsjön. Efter några dygn dyker det skotska grönskande landskapet upp i fören och det gula guldet väntar. Vi går in i Inverness och besöker där ngr. destillerier.  Därefter går turen igenom Kaledonien kanalen. På andra sidan kanalen besöker fantastiska öar och destillerier på yttre och inre Hebriderna. Seglingen avslutas i Dublin på den dramatiska ön Irland.

Denna segling bjuder på härlig och ibland utmanande segling över Nordsjön, fantastiska naturupplevelser, besök på ett flertal Whiskydestillerier, kanalfärd genom Great Glen på Kaledonien kanalen med närmare 30 slussar samt tidvattennavigering m.m.

I priset ingår helpension dvs allt utom resan till och från båten!

Blue Magic är en ketchriggad Swan 65 byggd 1989 och är den sista båten i denna serie. Blue Magic har uppgraderats under åren och är i mycket gott skick.
Det var en Swan 65, Sayula II som vann det första Whitbread Round the world racet 1974. Vid nästa målgång fyra år senare tog Swan 65:or både 2:a plats (King’s Legend) samt 4:e och 5:e plats!


Mönstra på en dröm

Boka ett oförglömligt äventyr med denna fantastiska båt.
Alla ombord hjälper till med det som behöver göras under ledning av vår erfarna besättning.
Både nybörjare och vana seglare är välkomna.
Detta är segling för livsnjutare! Sängkläder, handdukar finns på plats och du slipper efterstäd, det tar vi hand om. 

Du bor mycket bekvämt ombord på denna härliga Swan 65, den har fyra dubbelhytter med plats för sex passagerare. Båten är utrustad med all modern utrustning både vad det gäller komfort och säkerhet. Den har fin sittbrunn och salong samt bra faciliteter i form av kylar, toaletter, etc.

Självklart är båten registrerad och försäkrad för denna typ av segling och besättningen erfaren och korrekt utbildad med Master of Yacht eller Yachtmaster Certifikat.2021
Intensivkurs

PeriodKöplänk
Göteborg-Skottland-Dublin, 2021, 30 aug — 13 sep Boka

Båten

Båten är en fyra hytters Swan 65 läs mer 

Här är en beskrivning av sträckan.

Denna segling bjuder på härlig och ibland utmanande segling över Nordsjön, fantastiska naturupplevelser, besök på ett flertal Whiskydestillerier, kanalfärd genom Great Glen på Kaledonien Kanalen med närmare 30 slussar samt tidvattennavigering m.m.

Vi kastar loss från Långedrag med kurs västerut mot Skottland och Irland.

Vi styr ut över Kattegatt och Skagerrak mot Nordsjön. Överseglingen till Skottland sker under vaktgång dygnet runt med havssegling förbi oljeplattformar med stormfåglar runt Celeste.
Har vi turen med oss kanske även delfiner dyker upp och leker kring stäven. Efter några dygn dyker det skotska grönskande landskapet upp.

Vi går in i Moray Firth, bukten vid Speyside, och lägger till i Inverness. Här ägnar vi en dag till att besöka destillerier i Speysideområdet. Efter detta lägger vi loss och går igenom Caledoniankanalen, korsar sjön Lochness och gör ett stopp i Fort Augustus.

I slutet av kanalen lägger vi till i Fort William nära byn Corpach som ligger vid foten av berget Ben Nevis. Därefter seglar vi ut på havet för en skärgårdssegling till Oban. 

Vi ser oss omkring i Oban och vissa av oss kanske även passar på att besöka Oban Distillery, det enda destilleriet i Skottland som ligger inne i en stadskärna.

Seglingen går vidare i inre Hebriderna genom beryktade sundet Corryvreckan till ön Jura. Vi kastar ankar i bukten utanför Craighouse och besöker denna lilla pitoreska by bestående av hotel, affär och så klart Jura Distillery. På Jura sägs det att det finns en av allt, förutom 6 000 hjortar.

Nästa dag går färden söder över mot Campbeltown och Springbank Distillery m.fl. Vi börjar nu närma oss slutdestinationen för vårt äventyr, men innan vi går över till Irland och Dublin hoppas vi också att hinna med ett stop på Isle of Man.

Fyllda av alla intryck lägger vi till i Dublin på Irland efter 14 dagars äventyr.

Livet ombord

Här kan alla vara med och segla oavsett båtvana eller inte! Som besättning deltar du efter förmåga i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till att styra båten. Vår besät​tning hjälper er så det blir roligt, tryggt och lärorikt!

När alla kommit har vi vårt första skeppsråd och går igenom vår rutt. Vi har sedan skeppsråd varje dag vid lunch eller frukost så alla får chansen att vara med och bestämma.

Max antal deltagare: 6 gäster plus vår skeppare och first mate.

På lämpliga ställen lägger vi till i fina hamnar eller ankrar och upplever nya fina ställen! På vissa sträckor har vi lite högre tempo och då blir det härlig nattsegling för att vi går längre sträckor utan stopp och då får alla vara med uppdelade vaktpass. Det är en fantastisk känsla att glida fram under stjärnorna eller i glimrande månsken. När tillfälle ges går vi på restauranger iland för omväxling och för att se lite mer av livet iland.

Besättning från Sjösportskolan

Båten bemannas av professionellt utbildad personal från Sjösportskolan som innehar Master of Yacht eller Yachtmaster Certifikat. Båten har svensk skeppare och first mate på alla seglingar om inte annat överenskommits. Skepparen har god lokal kännedom och hjälper er med allt ni behöver.

Priser

26 400kr per person.

Detta ingår i priset

 • Plats ombord.
 • All mat och dryck ombord.
 • Oförglömlig segling.
 • Rymlig och säker segelbåt.
 • Svensk skeppare och first mate.
 • Plats i våningssäng med kuddar och täcken.
 • Seglingsbeskrivningar och referenslitteratur ombord.
 • Lakan, örngott och liten handduk
 • Slutstäd

Detta ingår ej:

 • Flyg
 • Taxi till och från flygplatsen.
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Mat iland
 • Eventuella läkarintyg eller medicinska tester som ev. kan krävas av någon myndighet.
 • Hotellnätter före och/eller efter seglingen. Du kan inte bo ombord på båten före eller efter seglingen.

Tider

Båten är redo för er kl 13.00 startdagen. Vi vill att man senast kommer kl 15.00 till båten så gruppen blir samlad samtidigt. Det går bra att flyga ner samma dag som seglingen börjar om man vill. Går även utmärkt att åka ner lite tidigare och bo på hotell.
Avslutningsdagen behöver man lämna båten kl 15 och det går bra att flyga hem samma dag. Vi kommer nästan alltid in dagen innan på slutdestinationen.

Bra att veta

Det finns 220 volt ombord när invertern är igång, för t.ex. laddning av kamerabatteri och mobiltelefon (svenska elkontakter passar ombord).

Förslag till packlista

Regnställ, stövlar, mössa/sydväst, handskar
Varma kläder
Shorts
Båtskor (ej svart sula)
Badkläder
Toalettartiklar och handduk
Solskydd och solglasögon,
Öronproppar (för lugnare sömn), 
Pannlampa (med rött ljus) 
Pass (kolla giltighetstid)
Pengar
Försäkringsbevis
Biljetter
Packa i mjuk väska (ej resväska).


Om du har
Kompetensbevis/blå intygsbok
Kamera, musik etc
Fickordlista, böcker

Finns ombord
Lakan, täcken och kuddar
Handdukar för ansikte och händer
Viss fiskeutrustning (men ta med egna drag om du är storfiskare)
Mask och snorkel
Första förband
Flytvästar, livsele och lina

Resegaranti och villkor

Varje segling genomförs oberoende av antal resenärer. Vi ställer alltså INTE in, p.g.a för få bokade på en segling.

Exakta villkor godkänner du vid köptillfället på hemsidan. Med din betalning bekräftas din plats definitivt.
Kontrollera så din hemförsäkring eller ditt betalkorts reseförsäkring täcker din resa. Er segling är säkrad enligt resegarantilagen. Resegarantin skyddar resenärer när bl.a. paketresor ställs in eller avbryts av konkurs. För att få ersättning ska man ansöka hos Resegarantinämnden.

Barn och ungdom
Deltagare under 18 års ålder endast i förälders sällskap.

Pass och ev. visum
Du har själv ansvaret för att ha ett giltigt pass och rätt viseringar till de länder du tänker besöka. Ett pass som går ut under vistelsen är ogiltigt. Observera att många länder utanför Europa kräver att passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter inresa till landet. Besök gärna https://visumservice.se för att se vilka regler som gäller idag för din segling.

bild
bild
bild
bild
bild
bild