Gotland Runt

Ta tillfället i akt och segla Gotland Runt med stil och fart! Klassiska och välkända Swan 65 Blue Magic är tillbaka i Stockholm. Boka ditt äventyr nu!

Seglingen startar i centrala Stockholm och sedan seglar vi genom fantastiska Stockholms skärgård ut i Östersjön och sätter kurs mot Gotland!
Efter att ha rundat vår banas rundningsmärke bär det norrut för att gå i mål utanför Sandhamn.

Program:

 • Fredag: samling och träning
 • Lördag: troligen inport race
 • Söndag: Start
 • Race!
 • Onsdag: Regattamiddag på Sandhamn OM den får ske, annars annan middag.
 • Torsdag: Avslutning

Gör din dröm verklig och följ med på Blue Magic en klassisk Swan 65

Blue Magic är en ketchriggad Swan 65 byggd 1989 och är den sista båten i denna serie. Blue Magic har uppgraderats under åren och är i mycket gott skick.
Det var en Swan 65, Sayula II som vann det första Whitbread Round the world racet 1974. Vid nästa målgång fyra år senare tog Swan 65:or både 2:a plats (King’s Legend) samt 4:e och 5:e plats!

Att äventyrssegla med Blue Magic är en upplevelse, hon är en härlig havsseglare med all tänkbar säkerhets-, trivsel och navigationsutrustning ombord. Hon är fantastiskt lätt att styra och trots sina ca 35 ton går hon lätt genom vattnet. Med ett maxantal av sex gäster ombord blir du väl omhändertagen av kapten och first mate. Du hjälper till som aktiv besättning att segla Blue Magic och tar dina pass enligt plan. Vi hjälps åt att tillaga maten förutom en måltid per dag som den fasta besättningen ansvarar för. Blue Magic erbjuder oslagbar segling i kombination med högsta kvalitet, vilket genomsyrar hela upplevelsen och blir ett minne för livet!

I priset ingår allt utom resan till och från båten! (regattamiddagen tillkommer om den blir av...)2021
Segling

PeriodKöplänk
SeglingGotland Runt, 2021, 2 jul — 8 jul Boka

Båten

Blue Magic är en Swan 65 med svensk besättning.

För mer information klicka här.

Om kappseglingen

Så här skriver KSS:

Starten för Gotland Runt går den 4 juli från Stockholm och båtarna går i mål vid Sandhamn efter att ha rundat Gotland, en segling på 350 distansminuter som brukar ta 2–4 dygn. Exakt i vilken form kappseglingen kommer att genomföras är fortfarande osäkert på grund av den rådande pandemin. Formen kommer att tas fram med hänsyn till smittläget när seglingen genomförs.

- Tack vare samarbetet med Wasahamnen kan vi nu erbjuda fler båtar möjligheten att vara med på Gotland Runt. Vi siktar definitivt på att kunna köra ett Gotland Runt 2021 och vi hoppas på en folkfest även om den mesta delen av festen kommer att hållas på vattnet. Vi håller noga koll på regler och rekommendationer och kommer att arrangera vårt event utifrån det, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Gotland Runt är lite av havskappseglingens Vasalopp och för många det största seglingsäventyr man kan vara med om. Det första Gotland Runt seglades redan 1937 och har med uppehåll under andra världskriget seglats varje år sedan dess. Förutom förra året, då Gotland Runt ställdes in. Men i år är KSSS fast beslutet att genomföra det.

- Det är och ska vara en utmaning och ett äventyr att segla Gotland Runt, för många är det ett sätt att känna på havskappsegling under säkra former. Och tack vare tävlingsmomentet får man chansen att kanske pressa sig själv och besättningen lite extra. Och precis som Vasaloppet hittade säkra former för sin tävling, så kommer vi också hitta ett format som är både sjösäkert och smittsäkert. Vi har flera olika intressanta idéer, säger Håkan Andersson tävlingsledare för Gotland Runt Offshore Race.

Wasahamnen har sedan starten 1982 varit en viktig gästhamn för fritidsbåtar där besökare från Sverige och utlandet fått unik tillgänglighet vattenvägen till Stockholm och Djurgården i synnerhet. Avslutning på Sandhamn!

Livet ombord

Här kan alla vara med och segla oavsett båtvana eller inte!  Som besättning deltar du efter förmåga i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till att styra båten.

När alla kommit har vi vårt första skeppsråd och går igenom vår rutt. Vi har sedan skeppsråd varje dag vid lunch eller frukost så alla får chansen att vara med och bestämma.

Max antal deltagare: 6 gäster plus vår skeppare och first mate.

Så här skriver Blur om seglingen.

Besättning från Sjösportskolan

Båten kommer att bemannas av professionellt utbildad personal från Sjösportskolan som innehar Master of Yacht eller Yachtmaster Certifikat. Båten har svensk skeppare och first mate på alla seglingar om inte annat överenskommits. Skepparen har god lokal kännedom och hjälper er med allt ni behöver.

Priser

25 000 kr per person.

Detta ingår i priset:

 • 7 dagar ombord.
 • Kappseglingsavgifter
 • All mat och dryck ombord.
 • Rymlig och säker segelbåt.
 • Svensk skeppare och first mate
 • Plats i våningssäng med kuddar och täcken.
 • Seglingsbeskrivningar och referenslitteratur ombord.
 • Handduk, lakan och örngott
 • Slutstäd

Detta ingår ej:

 • Resa till och från båten.
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Mat iland under seglingen
 • Regattamiddagen på Sandhamn. Om den blir av kan det köpas till.

Båten är redo för er kl 10.00 startdagen.

Avslutningsdagen behöver man lämna båten senast  kl 13.

Förslag till packlista

Regnställ, stövlar, mössa/sydväst, jacka, vantar, halsduk, seglarställ, underställ, sockor, tröjor, byxor, shorts, båtskor (ej svart sula), promenadskor, långärmad skjorta, träningsoverall, badkläder, handdukar (oförväxlingsbara), sovsäck/lakan, örngott (kudde finns ombord), toalettartiklar (saltvattentvål), tvättmedel, hudkräm, solskydd, solglasögon, sysaker, öronproppar (för lugnare sömn), personlig medicin, pass, pannlampa (med rött ljus), ID-kort, försäkringsbevis, pengar, kreditkort och eventuella resecheckar. Glöm ej att kontrollera din olycksfallsförsäkring och packa i mjuk väska (ej resväska). 

Om du har
Kompetensbevis/blå intygsbok
Kamera, musik etc
Fickordlista, böcker

Finns ombord
Första förband
Flytvästar livsele och lina

Resegaranti och villkor

Varje segling genomförs oberoende av antal resenärer. Vi ställer alltså INTE in, p.g.a för få bokade på en segling.

Er segling är säkrad enligt resegarantilagen. Resegarantin skyddar resenärer när bl.a. paketresor ställs in eller avbryts av konkurs. För att få ersättning ska man ansöka hos Resegarantinämnden. Kontrollera så din hemförsäkring eller ditt betalkorts reseförsäkring täcker din resa.

Med din betalning bekräftas din plats definitivt.

Barn och ungdom
Deltagare under 18 års ålder endast i föräldrars sällskap.

Pass och ev. visum
Du har själv ansvaret för att ha ett giltigt pass och rätt viseringar till de länder du tänker besöka. Ett pass som går ut under vistelsen är ogiltigt. Observera att många länder utanför Europa kräver att passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter inresa till landet. Besök gärna www.visumdirekt.se för att se vilka regler som gäller idag för din segling i Grenada, St Lucia eller de länder som seglingen genomförs i.

bild
bild
bild
bild
bild
bild