Korsa Atlanten från Västindien till Azorerna

Atlanten

Detta är seglingen för dig som vill göra den ”riktiga” atlantseglingen från väst till öst. Under tidvis tuffa förhållanden seglar man från Västindien till Azorerna. Man startar från Guadeloupe i slutet av april och sätter kursen mot Azorerna som man når efter cirka två veckor till havs.

Azorerna tillhör Portugal, men ögruppen om nio större öar är huvudsakligen självstyrande. Man tar sikte mot Faial och staden Horta. Många jorden-runt-seglare landar här och kajerna är fulla av målningar från de olika båtarna. Även Celeste har målat sin flagga på en av pirarna. Hamnen i Horta ligger centralt och all bekvämlighet finns inom promenadavstånd. Den som vill ha riktig långseglarkänsla och höra saftiga historier om havssegling bör besöka Peters Bar i Horta. Hela baren osar långsegling. Troligen hyr man bilar och gör en rundtur på Faial.

Från Horta tar man sikte på São Miguel 150NM bort. På São Miguel bor mer än hälften av den totala befolkningen på 241 000 personer. Huvudstaden Ponta Delgada består till stor del av kullerstensgator och är känd för sin lyxiga marina.Datum

24 april - 14 maj 2023

Båt: Farr 65r Celeste of Solent

Båten är en snabbseglande Farr65r som heter Celeste.
Väldigt rolig segelbåt med öppen planlösning. En väldigt social båt.

Läs mer

Villkor

Bokning görs direkt av båten i direktdialog med skepparen.


Barn och ungdom
Deltagare under 18 års ålder endast i förälders sällskap.

Pass och ev. visum
Du har själv ansvaret för att ha ett giltigt pass och rätt viseringar till de länder du tänker besöka. Ett pass som går ut under vistelsen är ogiltigt. Observera att många länder utanför Europa kräver att passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter inresa till landet. Besök gärna https://visumservice.se för att se vilka regler som gäller idag för din segling.

Livet ombord

Att segla över Atlanten kräver mycket förberedelser och det brukar finnas mycket att fixa med inför avfärd, allt från matinköp och sista båtförberedelserna.

Team förbereder så mycket de kan under den serviceperiod man lagt in före er ankomst. De tar även huvudansvaret för planeringen och inköp av mat.

Som besättning deltar du efter förmåga i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till att styra båten.

Besättning

Båten bemannas av professionellt utbildad personal som innehar Master of Yacht eller Yachtmaster Certifikat. Båten har svensk skeppare och first mate på alla seglingar om inte annat överenskommits. Skepparen har god lokal kännedom och hjälper er med allt ni behöver.

Priser

40 000 kr per person.

Detta ingår i priset

  • Plats ombord.
  • Oförglömlig segling.
  • Rymlig och säker segelbåt.
  • Svensk skeppare och first mate.
  • Seglingsbeskrivningar och referenslitteratur ombord.

Detta ingår ej:

  • Flyg
  • Taxi till och från flygplatsen.
  • Proviantkostnader delas mellan alla deltagare.
  • Eventuella läkarintyg eller medicinska tester som ev. kan krävas av någon myndighet.
  • Hotellnätter före och/eller efter seglingen. Du kan inte bo ombord på båten före eller efter seglingen.

Tider

Båten är redo för er kl 13.00 startdagen. Man ska senast komma kl 15.00 till båten så gruppen blir samlad samtidigt. Det går bra att flyga ner samma dag som seglingen börjar om man vill. Går även utmärkt att åka ner lite tidigare och bo på hotell.
Avslutningsdagen behöver man lämna båten kl 15 och det går bra att flyga hem samma dag. Man kommer nästan alltid in dagen innan på slutdestinationen.

Bra att veta

Det finns 220 volt ombord när invertern är igång, för t.ex. laddning av kamerabatteri och mobiltelefon (svenska elkontakter passar ombord).

Förslag till packlista

Kläder för varmt väder med stark sol
Tunn regnjacka och regnbyxor kan vara bra för överseglingarna
Något varnare att ta på under nätter och kvällar.
Tunna långärmade t-shirts för solskydd
Båtskor (ej svart sula) och badskor
Badkläder, gärna 2-3 par
Toalettartiklar och handduk
Myggmedel
Solskydd (högsta faktorn) och solglasögon
Öronproppar (för lugnare sömn), 
Pannlampa (med rött ljus) 
Pass (kolla giltighetstid)
Pengar
Försäkringsbevis
Biljetter
Packa i mjuk väska (ej resväska).

Om du har
Kompetensbevis/blå intygsbok
Kamera, musik etc
Fickordlista, böcker

Finns ombord
Viss fiskeutrustning (men ta med egna drag om du är storfiskare)
Mask och snorkel
Första förband
Flytvästar, livsele och lina