Korsa Atlanten med stopp på Azorerna

Blue Magic är en ketchriggad Swan 65 byggd 1989 och är den sista båten i denna serie. Blue Magic har uppgraderats under åren och är i mycket gott skick.
Det var en Swan 65, Sayula II som vann det första Whitbread Round the world racet 1974. Vid nästa målgång fyra år senare tog Swan 65:or både 2:a plats (King’s Legend) samt 4:e och 5:e plats!

Här får man chansen att segla med en riktig klassiker. Du kan antingen segla med hela vägen från St Martin via Azorerna till Göteborg eller avsluta i Dublin.

I priset ingår allt utom resan till och från båten!Atlanten

Detta är seglingen för dig som vill göra den ”riktiga” atlantseglingen från väst till öst. Under tidvis tuffa förhållanden kommer vi att segla från Västindien via Azorerna och Dublin samt Skottland till Långedrag. Under en månads tid upplever vi Atlanten i alla dess skiftningar. Vi startar från St Martin i början av april och sätter kursen mot Azorerna som vi når efter cirka två veckor till havs. Här vilar vi upp oss i några dagar och passar på att utforska Azorerna med dess fantastiska natur. Rutten går vidare mot Europa och första stoppet blir på Irland efter att ha passerat the Fastnet Rock. Efter Dublin seglar vi till Hebriderna och Skottand varefter vi går igenom Caledonian Canal. Vi är nu snart på hemmavatten, seglar upp över Nordsjön, norr om Danmark och in till Långedrag.

2021
Segling

PeriodKöplänk
Dublin - Göteborg, 2021, 9 maj — 25 maj

FULLSATT

2022
Segling

PeriodKöplänk
St Martin - Azorerna - Dublin, 2022, 5 apr — 7 maj Boka

Båten

Båten är en fyra hytters Swan 65 läs mer 

Rutt

Vi samlas i marinan Bas du Fort på Guadeloupe så att alla kan bekanta sig med båten och medseglarna innan vi avseglar samt planerar tillsammans vår rutt utifrån de vädersystem som råder och är prognostiserade. Inköp av mat m.m. gör vi gemensamt och när vi känner oss redo kastar vi loss ut på vårt Atlantäventyr.

Efter att besökt Horta på Azorerna där vi tittar in på Peter Sport Cafe kastar vi loss igen och seglar mot Irland. Där tänker vi segla förbi Fastnet Rock söder om in innan vi anländer till Dublin.

I Dublin kan man avsluta och chansen finns för fler att ansluta inför den fina seglingen i Hebriderna där vi besöker bland annat Stornoway och Mull. Sedan går vi till Fort William och in i Caledonian Canal och passerar Lock Ness. Från Inverness seglar vi över Nordsjön via Skagen till Göteborg.

Livet ombord

Att segla över Atlanten kräver mycket förberedelser och det brukar finnas mycket att fixa med inför avfärd, allt från matinköp och sista båtförberedelserna.

Vårt team förbereder så mycket de kan under den service period vi lagt in före er ankomst. De tar även huvudansvaret för planeringen och inköp av mat.

Som besättning deltar du efter förmåga i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till att styra båten.

När alla kommit har vi vårt första skeppsråd och går igenom vår rutt. Vi har sedan skeppsråd varje dag vid lunch eller frukost så alla får chansen att vara med och bestämma.

Max antal deltagare: 6 gäster plus vår skeppare och first mate.

Besättning från Sjösportskolan

Båten bemannas av professionellt utbildad personal från Sjösportskolan som innehar Master of Yacht eller Yachtmaster licens. Båten har svensk skeppare och first mate på alla seglingar. Skepparen har god lokalkännedom och hjälper er med allt ni behöver.

BESÄTTNINGSKRAV

Detta är seglingen för dig som har vana att vara på havet och vet att du klarar av att vara till havs en längre period. Ser du att detta är en utmaning vet vi att vi kommer att ge dig en upplevelse för livet.

Priser

Karibien - Dublin: 38 250 kr per person
Dublin - Göteborg: 24 750 kr per person

Detta ingår i priset

 • All mat och dryck ombord.
 • Oförglömlig segling
 • Rymlig och säker segelbåt.
 • Svensk skeppare och first mate.
 • Plats i våningssäng med kuddar och täcken.
 • Seglingsbeskrivningar och referenslitteratur ombord.
 • Handduk, lakan och örngott
 • Slutstäd

Detta ingår ej:

 • Flyg
 • Taxi till och från flygplatsen.
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Mat iland under seglingen
 • Eventuella läkarintyg eller medicinska tester som ev. kan krävas av någon myndighet.
 • Hotellnätter före och/eller efter seglingen. Du kan inte bo ombord på båten före eller efter seglingen.

Tider

Båten är redo för er kl 12.00 startdagen. Går utmärkt att åka ner lite tidigare och bo på hotell för att hinna se lite mer av området innan avsegling.

Bra att veta

El i land och ombord:
Det finns 220 volt ombord när invertern är igång, för t.ex. laddning av kamerabatteri och mobiltelefon (svenska elkontakter passar ombord).

Förslag till packlista

Kläder för varmt väder med stark sol
Tunn regnjacka och regnbyxor kan vara bra för överseglingarna
Tunna långärmade t-shirts för solskydd
Snorkel och cyklop
Pass (kolla giltighetstid), ID-kort
Försäkringsbevis
Biljetter

Om du har
Kompetensbevis/blå intygsbok
Kamera, musik etc
Fickordlista, böcker

Finns ombord
Viss fiskeutrustning (men ta med egna drag om du är storfiskare)
Första förband
Flytvästar livsele och lina

Resegaranti och villkor

Varje segling genomförs oberoende av antal resenärer. Vi ställer alltså INTE in, p.g.a för få bokade på en segling.

När du bokar seglingen bekräftar du vår villkor.

Kontrollera så din hemförsäkring eller ditt betalkorts reseförsäkring täcker din resa.

Er segling är säkrad enligt resegarantilagen. Resegarantin skyddar resenärer när bl.a. paketresor ställs in eller avbryts av konkurs. För att få ersättning ska man ansöka hos Resegarantinämnden. 

Med din betalning bekräftas din plats definitivt.

Barn och ungdom
Deltagare under 18 års ålder endast i föräldrars sällskap.

Pass och ev. visum
Du har själv ansvaret för att ha ett giltigt pass och rätt viseringar till de länder du tänker besöka. Ett pass som går ut under vistelsen är ogiltigt. Observera att många länder utanför Europa kräver att passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter inresa till landet. Besök gärna www.visumdirekt.se för att se vilka regler som gäller idag för din segling i Grenada, St Lucia eller de länder som seglingen genomförs i.

bild
bild
bild
bild
bild
bild