Segla med Blue Magic från Spanien till Kanarieöarna

Spanien till Kanarieöarna med S/Y Blue Magic

Efter en härlig sommar i Medelhavet fortsätter Blue Magic vidare mot Kanarieöarna.
Seglingen startar i Malaga i södra Spanien. Därifrån tar vi oss via Gibraltar, Ceuta, Cadiz, Cascais, Porto Santo och Madeira till Kanarieöarna för att i november lämna Europa och korsa Atlanten med siktet inställt på Västindien. Väl där erbjuds seglingar i fantastiska Grenadinerna!

I priset ingår allt utom resan till och från båten!

Blue Magic är en ketchriggad Swan 65 byggd 1989 och är den sista båten i denna serie. Blue Magic har uppgraderats under åren och är i mycket gott skick.
Det var en Swan 65, Sayula II som vann det första Whitbread Round the world racet 1974. Vid nästa målgång fyra år senare tog Swan 65:or både 2:a plats (King’s Legend) samt 4:e och 5:e plats!


Mönstra på en dröm

Boka ett oförglömligt äventyr med denna fantastiska båt.
Alla ombord hjälper till med det som behöver göras under ledning av vår erfarna besättning.
Både nybörjare och vana seglare är välkomna.
Detta är segling för livsnjutare! Sängkläder, handdukar finns på plats och du slipper efterstäd, det tar vi hand om. 

Du bor mycket bekvämt ombord på denna härliga Swan 65, den har fyra dubbelhytter med plats för sex passagerare. Båten är utrustad med all modern utrustning både vad det gäller komfort och säkerhet. Den har fin sittbrunn och salong samt bra faciliteter i form av kylar, toaletter, etc.

Självklart är båten registrerad och försäkrad för denna typ av segling och besättningen erfaren och korrekt utbildad med Master of Yacht eller Yachtmaster Certifikat.Om Spanien, Portugal & Kanarieöarna

Drömmer du om att segla ut på Atlanten men inte har fått till det på egen hand eller känner dig bara redo för att möta Atlanten så är detta seglingen för dig.

Vill du segla i Västindien eller hem till Europa igen: Klicka här för att se alla hennes seglingar.

2020
Segling

PeriodKöplänk
Malaga - Cascais, 2020, 19 aug — 28 aug Få platser
Cascais - Teneriffa, 2020, 30 aug — 12 sep Boka
Teneriffa - Gomera - La Palma - Teneriffa, 2020, 26 sep — 6 okt

FULLSATT

Teneriffa - Gomera - La Palma - Teneriffa, 2020, 8 okt — 18 okt Boka
Teneriffa - Gomera - La Palma - Teneriffa, 2020, 20 okt — 30 okt Boka

Båten

Båten är en fyra hytters Swan 65 läs mer 

Här är en kort beskrivning av de olika sträckorna vi seglar.

Malaga - Cascais ca 345 M på 10 dagar

Vi samlas i Puerta Deportivo i Benamladena Costa.  Marinan ligger nära Mlagas flygplats och bra utgångspunkt.

Vi seglar så till Gibraltar för ett kort stopp med tankning och titt på den vaälkända klippan. Därefter gör vi en exotisk tur över till den spanska enklaven Ceuta! Vi går till norra Afrika och får uppleva den arabiska kulturen med på spanskt territorium. Här spenderar vi troligen en extra dag innan vi passerar Gibraltarsundet och tar oss till den fantasiskt fina staden Cadiz dit sjöfararare har rest i årtusenden. sedan blir det ett lite längre hopp med nattsegling över till Lagos i Portugal innan vi efter yttreligare ett dygn kommer till Cascais precis väster om Lissabon. Cascais har en fin och väl skyddad marina  och nära till stan med vackra byggnader och liten fin strand. I marinan är det nog världsrekord i antal Drakar! Många kappseglingar utgår från Cascais.

Kanske ni hinner med att besöka Lissabon före hemresan? Väl värt ett besök.

Lätt att ta tåget från Cascais in till Lissabon. Tar bara ca 30 minuter. Även lätt att ta sig till Lissabons flygplats.

Cascais - Teneriffa (St Cruz) ca 800 M på 14 dagar

Cascais - Madeira - Teneriffa (St Cruz)

Segla från Cascais på Portugals västkust via Porto Santo och Madeira till Kanarieöarna ombord på Blue Magic. Upptäck några av Atlantens absolut vackraste öar varav några inte går att besöka annat än med egen båt. Upplev segling tillsammans med valar, delfiner och milda vindar. Vad sägs om ett kittlande dopp när djupmätaren visar över 4000 m under kölen?

Vi träffas ombord i Cascais och börjar med att lära känna Blue Magic och eventuellt hjälpa till att bunkra båten. Vi avslutar dagen med en trevlig middag på någon restaurang och bekantar oss med varandra. Dag två lägger vi loss för vårt atlantäventyr mot Kanarieöarna som vi når efter 11–12 dagar med några trevliga strandhugg längs vägen.

Några dygn senare och 500 sjömil sydväst om Cascais bör vi se ön Porto Santo där kanske en välkomstkommitté av delfiner och/eller valar möter oss. Här stannar vi till och fyller på förråden och kanske en liten rundtur med mat på urmysiga Restaurante Torres uppe i bergen.

Från Porto Santo blir det en dagsegling över till Madeira och vi lägger troligtvis till i centrum av huvudstaden Funchal. Här finns mycket att se och göra så vi föreslår fria aktiviteter. Rekommenderat är vandring på någon av alla Levador, ta linbana till byn Monte och se staden från ovan, strosa i staden eller besök Ronaldos museum i hamnen.

Vi lämnar Madeira och siktar på att göra landstigningar på de okända öarna Islas Desertas och Selvagem som båda är obebodda, orörda och skyddade nationalparker. Hit kommer man bara med egen båt och speciellt tillstånd. Desertas ligger strax sydost om Madeira och Selvagem siktar vi halvvägs, ca 140 sjömil, mot Kanarieöarna.

Beroende på väder och vind så kanske vi styr direkt mot den västra av kanarieöarna La Palma efter stoppet på Desertas. På La Palma lägger vi till i den nya marinan i Santa Cruz de la Palma. Ön är en av EU:s största bananexportörer men mest känd är nog ön för sin klara stjärnhimmel. På 2500 m höjd, oftast ovan molnen, ligger observatorierna tätt och ett besök här uppe är nästan straffbart att missa.

Från La Palma seglar vi österut och rundar Teneriffas norra sida mot slutmålet Santa Cruz de Tenerife.
Under passagen mot Teneriffa är det nästan garanterat att vi får se valar och delfiner. Sista kvällen tar vi spårvagnen upp till den 500 år gamla och tidigare huvudstaden La Laguna och kanske  äter vi kanariska specialiteter som Papas Arrugadas med Mojo Rojo.

Teneriffa - Gomera - La Palma - Teneriffa ca 300 M på 10 dagar

Att segla runt bland Kanarieöarna är en blandning av avslappnad atmosfär, dramatiska och vackra landskap, stabila vindar och fantastisk segling där man oftast får sällskap av både delfiner och valar. Vädret är subtropiskt behagligt året runt tack vare golfströmmen och passadvindarna. Vi kommer att hålla oss i de västra delarna och öarna som vi seglar runt är Gomera, La Palma och Hierro med Teneriffa som bas. Hierro ligger lite längre bort så blir extra mycket segling om vi väljer att gå dit. Oftast blir det Tenriffa, Gomera och La Palma som vi beöker. Beroende på väder så lägger vi oss i gästhamnar eller på svaj i en vik. Vi stannar vid varje ö och utforskar den: hyr bil, åker buss, vandrar, solar, badar, dyker i samarbete med lokalt dykcenter eller bara njuter och slappar.

Seglingen:

Vindarna är oftast nordostliga men vi vill inte bestämma exakta rutter i förväg. Vi väljer den bästa kursen för dagen och ser var vindarna för oss. Avstånden mellan öarna är stora och vissa dagar kommer vi att segla upp emot 60 – 70 distans. Mellan öarna finns de så kallade accelerationzonerna som ger en härlig segling men som också kan uppnå kulingstyrka. Sådana dagar håller vi oss nära land och på öarnas läsida eller gör lite utflykter och utforskar dessa exotiska och spännande öar.

Det marina livet är rikt och här finns stora kolonier av flasknosdelfiner, vanliga och strimmiga delfiner och mellan Teneriffa och Gomera finns världens största koloni av grindvalar. Så chansen att vi får se dessa underbara djur är stora.

Öarna och några utflyktstips:

Teneriffa är den största och högsta ön med den imponerande vulkanen El Teide som reser sig upp 3000 m upp i himlen. Oavsett vilken hamn vi ligger i så är det lätt att komma upp till denna den 3:e största vulkanen i världen. Santa Cruz de Tenerife, som är vår bas där seglingarna börjar och slutar är en pulserande storstad. Vi kommer säkert också att ta spårvagnen upp till den f.d. huvudstaden La Laguna. Den 500 år gamla staden finns på UNESCO’s världsarvslista och här kan vi garanterat bli serverade lokala specialiteter som Gofio, Papas Arrugadas och Moja Rojo.

Gomera är en av de minsta Kanarieöarna och kanske också den minst kända. Turismen är inte så utbredd på ön. Hit söker man sig att njuta av lugnet och den fantastiska naturen som består av berg, raviner och skogar. Den dimhöljda nationalparken Garajonay ligger mitt på ön på nästan 1500 m höjd. Här finns Europas äldsta urskogar och området är lummigt och grönt till skillnad från den nästan ökenliknande kusten. Andra utflyktsmål är Vallehermoso som kallas det Autentiska Gomera om man vill komma ön in på djupet eller att uppleva solnedgången i Valle Gran Rey ackompanjerade av dansare och trumslagare. Huvudstaden är San Sebastian som har en fin och skyddad hamn.

La Palma besöks oftast av stjärnskådare. Den extremt klara stjärnhimlen över ön ger oslagbara förutsättningar att uppleva universums mysterier och på toppen av Roque de los Muchachos, 2 400 m över havet, ligger världens mest fulländade observatorier. Nationalparken Caldera de Taburiente bjuder på förbluffande naturupplevelser i en ring av vulkantoppar, branta klyftor, bäckar och färgsprakande vattenfall. Även en promenad i huvudstaden Santa Cruz de La Palma tar dig med på en resa till det förflutna med släktgårdar i kolonialstil och stengator.

Hierro är den minsta av Kanarieöarna och är ett mecka för dykare med ett unikt undervattenslandskap som har bildats genom den säregna vulkangeografin. Har du dykcertifikat så ta med det, för möjlighet att dyka finns här i samarbete med lokala dykcenter. Om dykintresse finns så meddela i förväg så att vi kan boka in det. Om man inte dyker men gillar bad så kan ett besök till Charco Azul vara trevligt. Det är en naturlig saltvattenpool i den ståtliga dalen Calle de El Golfo och ett populärt utflyktsmål.

Efter detta förbereder vi oss för ARC 2020 och seglatsen till Västindien.

Livet ombord

Här kan alla vara med och segla oavsett båtvana eller inte!  Som besättning deltar du efter förmåga i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till att styra båten.

När alla kommit har vi vårt första skeppsråd och går igenom vår rutt. Vi har sedan skeppsråd varje dag vid lunch eller frukost så alla får chansen att vara med och bestämma.

Max antal deltagare: 6 gäster plus vår skeppare och first mate.

Vi ligger stilla de flesta nätter och stannar ibland även för lunch. Oftast lägger vi oss i någon av alla fantastiska vikar så vi får svalkande vind och fina bad. Då och då går vi i hamn, men alltid vid start och slut. Jollen är bra att ha för att ta sig iland när vi ankrat.
På vissa sträckor har vi lite högre tempo och då blir det ibland härlig nattsegling för att vi går längre sträckor utan stopp och då får alla vara med uppdelade vaktpass. det är en fantastisk känsla att glida fram under stjärnorna eller i glimrande månsken.

När tillfälle ges går vi på restauranger iland för omväxling och för att se lite mer av livet iland.

Besättning från Sjösportskolan

Båten kommer att bemannas av professionellt utbildad personal från Sjösportskolan som innehar Master of Yacht eller Yachtmaster Certifikat. Båten har svensk skeppare och first mate på alla seglingar om inte annat överenskommits. Skepparen har god lokal kännedom och hjälper er med allt ni behöver.

Priser

Från 11 500 kr per person

Detta ingår i priset

 • 7-13 dagar ombord.
 • All mat och dryck ombord.
 • Oförglömlig segling.
 • Rymlig och säker segelbåt.
 • Svensk skeppare och first mate.
 • Plats i våningssäng med kuddar och täcken.
 • Seglingsbeskrivningar och referenslitteratur ombord.
 • Handduk, lakan och örngott
 • Slutstäd

Detta ingår ej:

 • Flyg
 • Taxi till och från flygplatsen.
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Mat iland under seglingen
 • Hotellnätter före och/eller efter seglingen. Du kan inte bo ombord på båten före eller efter seglingen.

Tider

Båten är redo för er kl 13.00 startdagen. Vi vill att man senast kommer kl 15.00 till båten så gruppen blir samlad samtidigt. Det går bra att flyga ner samma dag som seglingen börjar om man vill. Går även utmärkt att åka ner lite tidigare och bo på hotell.

Avslutningsdagen behöver man lämna båten kl 15 och det går bra att flyga hem samma dag. Vi kommer nästan alltid in dagen innan på slutdestinationen.

Bra att vetaEl i land och ombord
Det finns 220 volt ombord när invertern är igång, för t.ex. laddning av kamerabatteri och mobiltelefon (svenska elkontakter passar ombord).

Förslag till packlista

Kläder för varmt väder med stark sol
Tunn regnjacka och regnbyxor kan vara bra för överseglingarna
Tunna långärmade t-shirts för solskydd
Snorkel och cyklop
Pass (kolla giltighetstid), ID-kort
Försäkringsbevis
Biljetter

Om du har
Kompetensbevis/blå intygsbok
Kamera, musik etc
Böcker

Finns ombord
Viss fiskeutrustning (men ta med egna drag om du är storfiskare)
Första förband
Flytvästar, livsele och lina

Resegaranti och villkor

Varje segling genomförs oberoende av antal resenärer. Vi ställer alltså INTE in, p.g.a för få bokade på en segling.

Exakta villkor godkänner du vid köptillfället på hemsidan.

Kontrollera så din hemförsäkring eller ditt betalkorts reseförsäkring täcker din resa.

Er segling är säkrad enligt resegarantilagen. Resegarantin skyddar resenärer när bl.a. paketresor ställs in eller avbryts av konkurs. För att få ersättning ska man ansöka hos Resegarantinämnden. 

Med din betalning bekräftas din plats definitivt.

Barn och ungdom
Deltagare under 18 års ålder endast i förälders sällskap.

Pass och ev. visum
Du har själv ansvaret för att ha ett giltigt pass och rätt viseringar till de länder du tänker besöka. Ett pass som går ut under vistelsen är ogiltigt. Observera att många länder utanför Europa kräver att passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter inresa till landet. Besök gärna www.visumdirekt.se för att se vilka regler som gäller idag för din segling.

bild
bild
bild
bild
bild
bild