Segla med Celeste på Kanarieöarna

Segla med S/Y Celeste på Kanarieöarna

Seglingen går från marinan Santa Cruz på norra Teneriffa till de fantastiska öarna Gomera och Gran Canaria. Datum för seglingen

Från 26 november - 4 december 2022

Båt: Farr 65r Celeste of Solent

Båten är en snabbseglande Farr65r som heter Celeste.
Väldigt rolig segelbåt med öppen planlösning. En väldigt social båt.

Läs mer

Här är en kort beskrivning av sträckan man seglar.

Teneriffa - Gomera - Gran Canaria ca 250 M på 7 dagar

Att segla runt bland Kanarieöarna är en blandning av avslappnad atmosfär, dramatiska och vackra landskap, stabila vindar och fantastisk segling där man oftast får sällskap av både delfiner och valar. Vädret är subtropiskt behagligt året runt tack vare golfströmmen och passadvindarna. Beroende på väder så lägger man sig i gästhamnar eller på svaj i en vik. Man stannar vid varje ö och utforskar den: hyr bil, åker buss, vandrar, solar, badar, dyker i samarbete med lokalt dykcenter eller bara njuter och slappar.

Seglingen:

Vindarna är oftast nordostliga men exakta rutt bestäms inte i förväg. Man väljer den bästa kursen för dagen och ser var vindarna för oss. Avstånden mellan öarna är stora och vissa dagar kommer man att segla upp emot 60 – 70 distans. Mellan öarna finns de så kallade accelerationzonerna som ger en härlig segling men som också kan uppnå kulingstyrka. Sådana dagar håller man sig nära land och på öarnas läsida eller gör lite utflykter och utforskar dessa exotiska och spännande öar.

Det marina livet är rikt och här finns stora kolonier av flasknosdelfiner, vanliga och strimmiga delfiner och mellan Teneriffa och Gomera finns världens största koloni av grindvalar. Så chansen att få se dessa underbara djur är stor.

Öarna och några utflyktstips:

Teneriffa är den största och högsta ön med den imponerande vulkanen El Teide som reser sig upp 3000 m upp i himlen. Oavsett vilken hamn vi ligger i så är det lätt att komma upp till denna den 3:e största vulkanen i världen. Santa Cruz de Tenerife, som är vår bas där seglingarna börjar är en pulserande storstad. Man kommer säkert också att ta spårvagnen upp till den f.d. huvudstaden La Laguna. Den 500 år gamla staden finns på UNESCO’s världsarvslista och här kan man garanterat bli serverad lokala specialiteter som Gofio, Papas Arrugadas och Moja Rojo.

Gomera är en av de minsta Kanarieöarna och kanske också den minst kända. Turismen är inte så utbredd på ön. Hit söker man sig att njuta av lugnet och den fantastiska naturen som består av berg, raviner och skogar. Den dimhöljda nationalparken Garajonay ligger mitt på ön på nästan 1500 m höjd. Här finns Europas äldsta urskogar och området är lummigt och grönt till skillnad från den nästan ökenliknande kusten. Andra utflyktsmål är Vallehermoso som kallas det Autentiska Gomera om man vill komma ön in på djupet eller att uppleva solnedgången i Valle Gran Rey ackompanjerade av dansare och trumslagare. Huvudstaden är San Sebastian som har en fin och skyddad hamn.

Gran Canaria med Las Palmas blir slutmålet. Las Palmas är en livligt spansk stad stadsliv, och stranden Las Canteras ligger i hjärtat av staden.

Öns ostkust är platt med många stränder och den västra/sydvästra delen är mer kuperad och bergig. Maspalomas sanddyner är ett ökenområde som har fått sin sand från Sahara och det ligger mellan Playa del Inglés och Maspalomas. En av turistattraktionerna är fyren i västra Maspalomas.

Bland turistattraktioner finns Banana ParkRoque Nublo (en 80 meter hög monolit), Cenebio de Valerón med omkring 290 grottor, och den botaniska trädgården Jardin Canario i Tafira Alta.

Villkor

Bokning görs direkt av båten i direktdialog med skepparen..


Barn och ungdom
Deltagare under 18 års ålder endast i förälders sällskap.

Pass och ev. visum
Du har själv ansvaret för att ha ett giltigt pass och rätt viseringar till de länder du tänker besöka. Ett pass som går ut under vistelsen är ogiltigt. Observera att många länder utanför Europa kräver att passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter inresa till landet. Besök gärna https://visumservice.se för att se vilka regler som gäller idag för din segling.

Livet ombord

Här kan alla vara med och segla oavsett båtvana eller inte! Som besättning deltar du efter förmåga i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till att styra båten. Besät​tningen hjälper er så det blir roligt, tryggt och lärorikt!

När alla kommit har man det första skeppsråd och går igenom rutten. Därefter har man sedan skeppsråd varje dag vid lunch eller frukost så alla får chansen att vara med och bestämma.

På lämpliga ställen lägger man till i fina hamnar eller ankrar och upplever nya fina ställen! På vissa sträckor har man lite högre tempo och då blir det härlig nattsegling för att gå längre sträckor utan stopp och då får alla vara med uppdelade vaktpass. Det är en fantastisk känsla att glida fram under stjärnorna eller i glimrande månsken. När tillfälle ges går man på restauranger iland för omväxling och för att se lite mer av livet iland.

Besättning

Båten bemannas av professionellt utbildad personal som innehar Master of Yacht eller Yachtmaster Certifikat. Båten har svensk skeppare och first mate på alla seglingar om inte annat överenskommits. Skepparen har god lokal kännedom och hjälper er med allt ni behöver.

Priser

10 000 kr per person.

Detta ingår i priset

  • Plats ombord.
  • Oförglömlig segling.
  • Rymlig och säker segelbåt.
  • Svensk skeppare och first mate.
  • Seglingsbeskrivningar och referenslitteratur ombord.

Detta ingår ej:

  • Flyg
  • Taxi till och från flygplatsen.
  • Proviantkostnader delas mellan alla deltagare.
  • Eventuella läkarintyg eller medicinska tester som ev. kan krävas av någon myndighet.
  • Hotellnätter före och/eller efter seglingen. Du kan inte bo ombord på båten före eller efter seglingen.

Tider

Båten är redo för er kl 13.00 startdagen. Man ska senast komma kl 15.00 till båten så gruppen blir samlad samtidigt. Det går bra att flyga ner samma dag som seglingen börjar om man vill. Går även utmärkt att åka ner lite tidigare och bo på hotell.
Avslutningsdagen behöver man lämna båten kl 15 och det går bra att flyga hem samma dag. Man kommer nästan alltid in dagen innan på slutdestinationen.

Bra att veta

Det finns 220 volt ombord när invertern är igång, för t.ex. laddning av kamerabatteri och mobiltelefon (svenska elkontakter passar ombord).

Förslag till packlista

Kläder för varmt väder med stark sol
Tunn regnjacka och regnbyxor kan vara bra för överseglingarna
Något varnare att ta på under nätter och kvällar.
Tunna långärmade t-shirts för solskydd
Båtskor (ej svart sula) och badskor
Badkläder, gärna 2-3 par
Toalettartiklar och handduk
Myggmedel
Solskydd (högsta faktorn) och solglasögon
Öronproppar (för lugnare sömn), 
Pannlampa (med rött ljus) 
Pass (kolla giltighetstid)
Pengar
Försäkringsbevis
Biljetter
Packa i mjuk väska (ej resväska).

Om du har
Kompetensbevis/blå intygsbok
Kamera, musik etc
Fickordlista, böcker

Finns ombord
Viss fiskeutrustning (men ta med egna drag om du är storfiskare)
Mask och snorkel
Första förband
Flytvästar, livsele och lina