ARC Transatlantic Race 2018


ARC Transatlantic Race 2018

Segla Atlantic Rally For Cruisers, ARC på en Oyster 745 en av väldens finaste Luxury Cruiser - ta chansen och gör seglingen över Atlanten till Karibien med Pitanga!

OYSTER 745

Oyster är allmänt erkänt som en av de båttillverkare som bygger båtar av högsta kvalitet i världen. Just denna modell har dessutom just blivit utsedd till årets båt i klassen "Best Luxury Cruiser"! Båten är helt ny och erbjuder verkligen all komfort man kan tänka sig! Hon är även en snabb seglare!

ALLMÄNT OM ARC

Atlantic Rally for Cruisers - ARC - är en klassisk tävling för segelbåtar som vill över till Karibien och kanske vidare mot nya äventyr ännu längre bort. Tävlingen är öppen för alla såväl amatörer som proffs. Starten går från Grand Canary i slutet av november varje år och målgången är på St Lucia i Grenadinerna i mitten av december. Över 200 båtar brukar delta och man seglar med passadvindarna över till Västindien. Med Celeste räknar vi att seglingen tar ca 12 - 14 dagar.

Pitanga kommer att bemannas av två professionellt utbildade personer från Sjösportskolan som alla innehar Master of Yacht från Sjösportskolan. Vi kommer troligen att segla i fyra vaktlag .

 

BESÄTTNINGSKRAV

Detta är seglingen för dig som har vana att vara på havet och vet att du klarar av lite tuffare förhållanden. Ser du att detta är en utmaning vet vi att vi kommer att ge dig en upplevelse för livet.

INTRESSEANSÖKAN

Intresset för ARC har länge varit stort och vi har i dagsläget bara två bokningsbara plats kvar. Vi kommer dock ha en reservlista då det är långt kvar till eventet. Skicka intresseansökan till Sjösportskolan så återkommer vi till dig. Skriv lite kort om dig själv och dina tidigare seglingserfarenheter. Har du några andra färdigheter såsom sjukvårdsutbildning m.m. är detta även av intresse.Intensivkurs
Period Köplänk
ARC Race, Ombord, 20/11 — 14/12 Inga platser kvar

Plats

Start: Las Palmas, Kanarieöarna

Målgång på St Lucia,  Västindien

 

 

Priser

69 000 kr

Priset är per person för plats på 23 meters yrkesregistrerad och försäkrad segelbåt med behörig skeppare och deckhand. ARC eventen på Las Palmas ingår.

Detta ingår ej:

– Proviantkostnader och driftskostnader Euro 400 per person. Betalas på plats.

– Mat i land betalar var och en för sig.

- Resor till och från båten.

 

Tider

20 november - ca 14 december 2018

Tävlingen startar 25 november så alla bör vara på plats den 20 eller 21 november.

Själva överseglingen bör ta ca 14 - 16 dygn.

Efter målgång får alla stanna två dagar, sedan måste båten vidare. dvs kan hända att någon natt får bokas iland. Finns gott om boende så kan bokas när/om det blir aktuellt.

Tips för flygbiljetter:

Start:  Las Palmas, Kanariöearna till Västindien

Slut: Rodney Bay, St Lucia

Båt: Oyster 745 Pitanga

Max antal deltagare: Sex personer (plus besättning)

Besättning: Två pers.

Övrigt

Alla hjälps åt med alla sysslor ombord, såväl segling som navigation och matlagning samt städning. Varje dag har vi ett skeppsråd då vi går igenom dagens händelser. . Det är viktigt att komma ihåg att segling sker på naturens villkor. Vår besättning väger alltid in hur personerna ombord mår och hur hög kunskapsnivån är. Havssegling kan vara påfrestande vid tufft väder. Sjösportskolan sätter alltid säkerheten främst. Detta innebär till exempel att planerad rutt kan ändras, för att garantera säkerheten eller skapa en bättre upplevelse. Med andra ord, vädret styr, vilket gör att vi måste reservera oss för ändringar under seglatsen.

Båten 

Oyster 745 Pitanga kommer att vara en av de störsa båtarna som är med på ARC 2018. Pitanga är förlängd till 77 fot, och har all tänkbar säkerhets-, trivsel- och navigationsutrustning ombord.

Pitanga

Längd:  23,5 m

Bredd:  5,9 m

Djup:  3,1 m

Höjd:  33,7 m

Segelarea:  279 kvm

Antal gästkojer:  10

Detta ingår ej:

– Proviantkostnader och drift kostar Euro 400 per person.

– Mat i land betalar var och en för sig.

Förslag till utrustningslista:

Regnställ, stövlar, mössa/sydväst, jacka, vantar, halsduk, seglarställ, underställ, sockor, tröjor, byxor, shorts, båtskor (ej svart sula), promenadskor, långärmad skjorta, träningsoverall, badkläder, handdukar (oförväxlingsbara), sovsäck/lakan, örngott (kudde finns ombord), toalettartiklar (saltvattentvål), tvättmedel, hudkräm, solskydd, solglasögon, sysaker, öronproppar (för lugnare sömn), personlig medicin, pass, pannlampa (med rött ljus), ID-kort, försäkringsbevis, pengar, kreditkort och eventuella resecheckar. Glöm ej att kontrollera din olycksfallförsäkring och packa i mjuk väska (ej resväska). 

Om du har/vill ta med:

NFB:s blå intygsbok, fickkniv, kamera, kikare, ficklampa, musikinstrument, musikkspelare (mp3/cd) och egen litteratur. 

Finns ombord: Flytvästar, livselar och skeppsapotek.

För mer information eller frågor, maila: info@sjosportskolan.se

Vi reserverar oss för ogynnsamma väderförhållanden och ändringar utanför vår kontroll! Innan du anmäler dig till våra seglingar, läs gärna igenom våra resevillkor.

 

 Layout