ARC Transatlantic Race 2017


ARC Transatlantic Race 2017

ALLMÄNT OM ARC

Atlantic Rally for Cruisers - ARC - är en klassisk tävling för segelbåtar som vill över till Karibien och kanske vidare mot nya äventyr ännu längre bort. Tävlingen är öppen för alla såväl amatörer som proffs. Starten går från Grand Canary i slutet av november varje år och målgången är på St Lucia i Grenadinerna i mitten av december. Över 200 båtar brukar delta och man seglar med passadvindarna över till Västindien. Med Celeste räknar vi att seglingen tar ca 12 - 14 dagar.

Ingår i CELESTE ATLANTIC CHALLENGE RACE TOUR 2017-2018

Under 2017 och 2018 kommer Celeste att delta i flera kappseglingar med betalande besättning. RORC Fastnet Race 2017 ingår tillsammans med ARC 2017, RORC Caribbean 600 och St Maarten Heiniken Regatta i Celeste Atlantic Challenge Race Tour 2017-2018.

CELESTES MÅLSÄTTNING

Celeste tillverkades ursprungligen för en kappsegling runt jorden. Hon har deltagit i flera havskappseglingar och är den första Hugo Boss båten. År 2003-2004 skeppades hon av Alex Thomson som numera är en av de mest tongivande Open 60-seglarna sponsrad av Hugo Boss. Vår målsättning är att göra en bra placering.

BESÄTTNING FRÅN SJÖSPORTSKOLAN

Celeste kommer att bemannas av fyra professionellt utbildade personer från Sjösportskolan som alla innehar Master of Yacht. Vi kommer att segla i fyra vaktlag och varje vaktlag kommer att ha en ansvarig person från Sjösportskolan.

BESÄTTNINGSKRAV

Detta är seglingen för dig som har vana att vara på havet och vet att du klarar av tuffa förhållanden. Som framgått skall Celeste delta med målsättningen att göra ett så bra resultat som förutsättningarna ger och du som besättning är en av dessa. Detta innebär att vi under alla förhållanden kommer att segla Celeste efter bästa prestanda. Ser du att detta är en utmaning vet vi att vi kommer att ge dig en upplevelse för livet.

INTRESSEANSÖKAN

Intresset för ARC har länge varit stort och vi har i dagsläget bara en bokningsbar plats kvar. Vi kommer dock ha en reservlista då det är långt kvar till eventet. Skicka intresseansökan till Sjösportskolan så återkommer vi till dig. Skriv lite kort om dig själv och dina tidigare seglingserfarenheter. Har du några andra färdigheter såsom sjukvårdsutbildning m.m. är detta även av intresse.

 

Kostnader

Priset är 40 000 kr

 

 Plats

Start: Las Palmas, Kanarieöarna   (Målgång på St Lucia)
Avslutning av seglingen i Le Marin på Martinique, Västindien

 

 

Priser

40 000 kr

Priset är per person för plats på 20 meters yrkesregistrerad och försäkrad segelbåt med behörig skeppare och deckhand.

Detta ingår ej:

– Proviantkostnader delas mellan alla deltagare.

– Mat i land betalar var och en för sig.

– Driftkostnader delas mellan alla deltagare.

- Resor till och från båten.


Kostnaden för proviant ombord samt drift-, hamnavgifter, etc. kan uppskattas till cirka 1 500 kronor per person och vecka. Eventuellt över-/underskott delas mellan deltagarna.

Tider

18 november - 10 december 2017

OBS Tävlingen startar 19 november så alla bör vara på plats den 13 eller 14 november.

 

Start:  Kanariöarna till Västindien Slut: Le Marin, Martinique

Båt: Farr 65r Celeste of Solent

Pris: 40 000:-

Max antal deltagare: Tolv personer (plus besättning)

Besättning: Bengt Tarre m.fl

Övrigt

Alla hjälps åt med alla sysslor ombord, såväl segling som navigation och matlagning samt städning. Varje dag har vi ett skeppsråd då vi går igenom dagens händelser. . Det är viktigt att komma ihåg att segling sker på naturens villkor. Vår besättning väger alltid in hur personerna ombord mår och hur hög kunskapsnivån är. Havssegling kan vara påfrestande vid tufft väder. Sjöklar sätter alltid säkerheten främst. Detta innebär till exempel att planerad rutt kan ändras, för att garantera säkerheten eller skapa en bättre upplevelse. Med andra ord, vädret styr, vilket gör att vi måste reservera oss för ändringar under seglatsen.

Båten 

Farr 65 r Celeste är en härlig havs-/kappseglare med all tänkbar säkerhets-, trivsel- och navigationsutrustning ombord. Hon är registrerad i det brittiska skeppsregistret med högsta säkerhetsklassning och godkänd för 16 personer vid oceansegling. Hon bemannas alltid med en internationellt certifierad skeppare som har kaptensutbildning för mindre kommersiella fartyg (Master of Yacht).

Farr 65r, Celeste of Solent

Längd:  19,7 m

Bredd:  5,2 m

Djup:  3 m

Höjd:  31 m

Segelarea:  235 kvm

Spinnaker:  400 kvm

Antal gästkojer:  12

Detta ingår ej:

– Proviantkostnader delas mellan alla deltagare.

– Mat i land betalar var och en för sig.

– Driftkostnader delas mellan alla deltagare.


Kostnaden för proviant ombord samt drift-, hamn- och hyrbilsavgifter etc. kan uppskattas till cirka 1 500 kronor per person och vecka. Eventuellt över-/underskott delas mellan deltagarna.

Förslag till utrustningslista:

Regnställ, stövlar, mössa/sydväst, jacka, vantar, halsduk, seglarställ, underställ, sockor, tröjor, byxor, shorts, båtskor (ej svart sula), promenadskor, långärmad skjorta, träningsoverall, badkläder, handdukar (oförväxlingsbara), sovsäck/lakan, örngott (kudde finns ombord), toalettartiklar (saltvattentvål), tvättmedel, hudkräm, solskydd, solglasögon, sysaker, öronproppar (för lugnare sömn), personlig medicin, pass, pannlampa (med rött ljus), ID-kort, försäkringsbevis, pengar, kreditkort och eventuella resecheckar. Glöm ej att kontrollera din olycksfallförsäkring och packa i mjuk väska (ej resväska). 

Seglarställ finns att hyra för 250 kronor. Maila info@sjosportskolan.se om intresse finns.

Om du har/vill ta med:

NFB:s blå intygsbok, fickkniv, kamera, kikare, ficklampa, musikinstrument, musikkspelare (mp3/cd) och egen litteratur. 

Finns ombord: Flytvästar, livselar och skeppsapotek.

För mer information eller frågor, maila: info@sjosportskolan.se

Vi reserverar oss för ogynnsamma väderförhållanden och ändringar utanför vår kontroll! Innan du anmäler dig till våra seglingar, läs gärna igenom våra resevillkor.

LAYOUT