Atlantsegling 2018


THE ULTIMATE ATLANTIC CHALLENGE


ALLMÄNT OM SEGLINGEN

Detta är seglingen för dig som vill göra den ”riktiga” atlantseglingen från väst till öst. Under tidvis tuffa förhållanden kommer vi att segla från Västindien via Azorerna och tillbaka till Långedrag. Under en månads tid upplever vi Atlanten i alla dess skiftningar. Vi startar från Guadeloupe i slutet av april och sätter kursen mot Azorerna som vi når efter cirka två veckor till havs. Här vilar vi upp oss i några dagar och passar på att utforska Azorerna med dess fantastiska natur. Rutten går vidare mot Europa och genom Engelska kanalen. Vi är nu snart på hemmavatten, seglar upp över Nordsjön, norr om Danmark och in till Långedrag.

 

BESÄTTNING FRÅN SJÖSPORTSKOLAN

Celeste kommer att bemannas av två professionellt utbildade personer från Sjösportskolan som innehar Master of Yacht. Vi seglar i tre vaktlag med som mest fyra personer i varje lag.


BESÄTTNINGSKRAV

Detta är seglingen för dig som vet att du klarar en längre tid till havs och samtidigt är redo för en utmaning. Som besättning deltar du i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till rorgängare.


FÖRBEREDELSER

Vi samlas på Guadeloupe eller St Martin den 23 - 25 april innan avgång och planerar tillsammans vår rutt utifrån de vädersystem som råder och är prognostiserade. Inköp av mat m.m. gör vi gemensamt och när vi känner oss redo kastar vi loss ut på vårt Atlantäventyr. 

Kostnader

Priset är 30 000 kr

 

 Plats

Start: Västindien, Guadeloupe. Pointe a Pitre.
Slut: Göteborg, Långedrag

 

 

Priser

30 000 kr

Priset är per person för plats på 20 meters yrkesregistrerad och försäkrad segelbåt med behörig skeppare och deckhand.

Detta ingår ej:

– Proviantkostnader delas mellan alla deltagare.

– Mat i land betalar var och en för sig.

– Driftkostnader delas mellan alla deltagare.

- Resor till och från båten.


Kostnaden för proviant ombord samt drift-, hamnavgifter, etc. kan uppskattas till cirka 1 500 kronor per person och vecka. Eventuellt över-/underskott delas mellan deltagarna.

Tider

Samling mellan 23 och 25 april i Västindien på Guadeloupe.

Ankomst till Göteborg den 27 maj 2018.

Start -Slut: Västindien till Långedrag

Båt: Farr 65r Celeste of Solent

Priser: Period: 25 april – 27 maj 2018 pris 30 000:- 

Max antal deltagare: Tolv personer (plus besättning)

Besättning : Bengt Tarre m.fl.

Båten 

Farr 65 r Celeste är en härlig havs-/kappseglare med all tänkbar säkerhets-, trivsel- och navigationsutrustning ombord. Hon är registrerad i det brittiska skeppsregistret med högsta säkerhetsklassning och godkänd för 16 personer vid oceansegling. Hon bemannas alltid med en internationellt certifierad skeppare som har kaptensutbildning för mindre kommersiella fartyg (Master of Yacht).

Farr 65r: S/Y Celeste of Solent

Längd:  19,7 m

Bredd:  5,2 m

Djup:  3 m

Höjd:  31 m

Segelarea:  235 kvm

Spinnaker:  400 kvm

Antal gästkojer: 12

DETTA INGÅR EJ

Proviantkostnader delas lika mellan alla deltagare.

Flyg och driftskassa tillkommer

Förslag till utrustningslista:

Regnställ, stövlar, mössa/sydväst, jacka, vantar, halsduk, seglarställ, underställ, sockor, tröjor, byxor, shorts, båtskor (ej svart sula), promenadskor, långärmad skjorta, träningsoverall, badkläder, handdukar (oförväxlingsbara), sovsäck/lakan, örngott (kudde finns ombord), toalettartiklar (saltvattentvål), tvättmedel, hudkräm, solskydd, solglasögon, sysaker, öronproppar (för lugnare sömn), personlig medicin, pass, pannlampa (med rött ljus), ID-kort, försäkringsbevis, pengar, kreditkort och eventuella resecheckar. Glöm ej att kontrollera din olycksfallförsäkring och packa i mjuk väska (ej resväska). 

Om du har/vill ta med:

NFB:s blå intygsbok, fickkniv, kamera, kikare, ficklampa, musikinstrument, musikkspelare (mp3/cd) och egen litteratur. 

Finns ombord: Flytvästar, livselar och skeppsapotek.

För mer information eller frågor, maila: info@sjosportskolan.se

Vi reserverar oss för ogynnsamma väderförhållanden och ändringar utanför vår kontroll! Innan du anmäler dig till våra seglingar, läs gärna igenom våra resevillkor.

LAYOUT