Caribbean Adventure 2017 - 2018


Caribbean Adventure 2017 - 2018

Segla 12 dagar med oss på Farr65 "Celeste" i underbara i Västindien. Du kommer att uppleva fin segling, kristallklara laguner och reggae barer och enorma stjärnhimlar till ankars.

Sju stycken 12 dagarsturer perioden december 2017 - april 2018 samt en enveckastur i april.

Trots en orkansäsong med lite ovanligt kraftiga vindar går alla våra seglingar enligt plan! Befolkningen jobbar nu hårt på att ordna allt inför sin viktiga turistsäsong. Vi har gjort en liten justering så vi börjar och slutar på Guadeloupe. Se exakta rutter under fliken "tider" nedan.

Mönstra på en dröm!

Boka ett oförglömligt äventyr i den Karibiska övärlden. Ombord på en stor fin segelbåt med svensk skeppare blir du både besättning och gäst och rutten innehåller både överhavssegling och skärgårdssegling. 

Alla ombord hjälper till med det som behöver göras, ni delar på sysslorna. Både nybörjare och vana seglare är välkomna.

Du bor mycket bekvämt ombord på en 65 fots Farr 65 Celeste utrustad med all modern utrustning både vad det gäller komfort och säkerhet. Celeste är en stor och skön yacht med  rymlig sittbrunn, salong, toaletter, kylar.  Båten har alltid en svensk skeppare. Sjösportskolan har arrangerat seglingar i Karibien i över tjugofem år och har hundratals nöjda kunder. 

Utöver Farr65 "Celeste" som ligger schemalagd enligt programmet nedan, kan vi vintern 2017/18 erbjuda segling på Jeanneau 54DS med 5 hytter.  och all tänkbar utrustning. Pris per vecka SEK 62 800:-
Kontakta oss för mer info om du vill boka hela båten.
Finns delvis ledig under perioden 20 december till 15 februari.
Hon utgår från Martinique så det passar perfekt att segla till tex Grenadinerna!Intensivkurs
Period Köplänk
Caribbien Adventure 2017, Ombord, 11/12 — 23/12 Få platser kvar
Caribbien Adventure 2017 - 2018, Ombord, 24/12 — 5/1 Inga platser kvar
Caribbien Adventure 2018, Ombord, 6/1 — 18/1 Inga platser kvar
Caribbien Adventure 2018, Ombord, 20/1 — 1/2 Inga platser kvar
Caribbien Adventure 2018, Ombord, 16/2 — 28/2 Inga platser kvar
Caribbien Adventure 2018, Ombord, 2/3 — 14/3 Inga platser kvar
Caribbien Adventures 2018, Ombord, 17/3 — 29/3 Många platser kvar
Caribbien Adventure 2018, Ombord, 31/3 — 12/4 Många platser kvar
7 dagar
Period Köplänk
Caribbien Adventures 2018, Ombord, 14/4 — 21/4 Många platser kvar

Plats

 

Start och slut: Vi seglar 12 dagars-seglingar med start och slut på Guadeloupe.
(utom på första turen 11 - 23 dec 2017 som startar på Martinique och slutar på Guadeloupe samt sista som är en vecka.)

SE FLIKEN "TIDER" BREDVID FÖR EXAKTA RUTTER.​

 

Priser

11 200 kr

 

 

Priset är per person för 12 dagar ombord på 20 meters segelbåt med skeppare. Sista turen är på 7 dagar för 7 500 kr per person.

Detta ingår i priset:

* Oförglömlig segling i Västindiens finaste övärldar
* Rymlig och säker 65-fots segelbåt
* Svensk skeppare
* Plats i singel- eller dubbelkoj med kuddar och täcken.
* Seglingsbeskrivningar och referenslitteratur ombord

Detta ingår ej:

* Flyg
* Hotellnätter före eller efter seglingen som rekommenderas. Du kan inte bo ombord på båten före eller efter seglingen.
* Taxi till och från flygplatsen.
* Proviantkostnader delas mellan alla deltagarna, blir ca 450 USD per person och segling. (betalas ombord).
* Mat i land betalar man var för sig.
* Skatt, klareringskostnader och drift - 150 USD/person och 12 dagar (betalas ombord).
* Handduk, lakan och örngott.

Tider

Perioder 2017 - 2018: 

11 - 23/12 Martinique - Guadeloupe, Skeppare: Hampus Wennerlund, tel +46707354850

24/12 - 5/1 Guadeloupe - Guadeloupe, Fullbokad. Skeppare: Hampus Wennerlund, tel +46707354850

6 - 18/1 Guadeloupe - Guadeloupe, Fullbokad. Skeppare: Hampus Wennerlund, tel +46707354850

20/1 - 1/2 Guadeloupe - Guadeloupe, Fullbokad. Skeppare: Hampus Wennerlund, tel +46707354850

3/2 - 28/2 Guadeloupe - Guadeloupe BÅTEN LEDIG FÖR HEL GRUPP, VALFRIA DATUM

2/3 - 14/3 Guadeloupe - Guadeloupe,  Skeppare: Bengt Tarre, tel +46706965703

17 - 29/3 St Guadeloupe - Guadeloupe, Skeppare: Olle Albrektsson, tel +46733500461

31/3 - 12/4 Guadeloupe - Guadeloupe, Skeppare: Olle Albrektsson, tel +46733500461

14 - 21/4 Guadeloupe - Guadeloupe OBS! Kort tur på en vecka. Crew: Olle Albrektsson, tel +46733500461

 

 

 

Här trivs både seglare och icke seglare på båten!

Västindien är drömplatsen för de flesta seglare och de som insett att båten ger möjlighet att se de finaste ställena upptäcka denna del av världen på egen hand. Vi har passadvind från nästan samma NO-riktning hela tiden och därmed fin segling och lätt att veta när man kommer att segla i lä av öar eller ut i öppet hav med snabb havssegling. Vindstyrkan ligger oftast mellan 6 och 12 m/s och är som mest när det kommer regnskurar, så kallade squalls. Vädret är nästan alltid soligt, men kan som sagt komma regnskurar. I de flesta falla är det bara skönt med en svalkande skur. I hamn och inne i båten blir det väldigt varmt, så vi ligger till ankars så ofta vi kan och tar jollen till land och bada vid båten. I land är morgon och kväll skönast och på dagen gäller det att skydda sig mot solen.

Öarna är en blandning av höga gröna fd vulkanöar och låga sandöar med palmer och långa stränder. Människorna är vänliga och hjälpsamma och tempot är långsamt. Här skall man vara ”irie”, dvs ta det lugnt!

Snorkling och bad är en viktig del av besöket så en bra idé att ha med sitt eget cyklop så det passar perfekt och är alltid är redo.

Vissa dagar flyttar vi oss bara en kort sträcka på en någon timme, medan andra dagar blir det hela dagen till havs. Vi ligger alltid ankrade i någon fin vik på natten eller i undantagsfall i någon marina. I nästan alla vikar finns det något enkelt matställe, men den mesta maten hjälps vi åt att fixa ombord.

Båten ligger i Marina Bas du Fort vid Pointe a Pitre på Guadeloupe.

Från kl 12 finns båten redo för dig och dina medseglare. Har du kommit redan dagen innan och bott på hotell kan du komma redan vid 12 tiden, men de som ankommer med flyg samma dag anländer ofta sent på kvällen.

När alla kommit har vårt första skeppsråd och gå igenom vår rutt och stämmer av matönskemål. I bästa fall hinner vi med att handla mat, fylla vatten etc redan denna dag.

Vi har sedan skeppsråd varje dag vid lunch eller frukost så alla får chansen att vara med och bestämma.

Tack vare tidsskillnaden vaknar alla tidigt och kan njuta av den sköna morgonen.

Ruttförslag

Nedan beskriver lite om öarna vi kan besöka.

Seglingen i denna delen av Västindein ger dem optimala blandningen av fina låga sandöar med underbara stränder, shopping, höga gröna vulkanöar, etc. Vi kommer till självständiga ö-nationer, fd Engelska samt franska och holländska öar. Tack vare öarnas lägen kan vi göra en fin runda.

Efter inhandling och annat i Marina Bas Du Fort vid Pointe a Pitre kastar vi loss och går några timmar till den fantastiska lilla ö gruppen The Saintes. Oftast en lugn och bra start med lä av Guadeloupe och fin ankring vid ngn av de fina stränderna. Går sedan Vidare norr ur i lä av Guadalupe där vi passerar Pigeon-island där Coustou inrättade ett undervattens reservat och stannar antingen i fina Deshaies eller seglar direkt mot Antigua. På denna översegling kommer vi ut i öppet hav och Atlantenvågor som rullar in, men tack vare stadig passadvind får båten bra fart och livet leker. På Antigua ankrar vi troligen i English Harbour nära mynningen och badar innan vi tar jollen in till Nelson Dockyard och känner historiens vingslag. En kort promenad över näset till Falmouth bay och vi kan se alla stora yachter på rad. På kvällen före skymningen är det en härlig taxitur upp till Shirley Hights för fin solnedgång och steelband och för de som stannar längre även chans att "waina" till reggae.

Det finns många fina stop på Antigua och antingen tar vi lovartsidan till Green Island och så segling över till grannön Barbuda med milsvida turkosa stränder som vi har nästan för oss själva. Detta kräver lite planering då man behöver ett cruising permit till Barbuda.

Alternativt kan vi gå mer västerut på läsidan och besöka de grönare öarna Nevis och St Kitts innan vi eventuellt tar hoppet över till den fd svenska kolonien St Barts. Här ankrar vi antingen utanför huvudstaden Gustavia eller i Colombier bay strax bredvid. 

Inne i Gustavia finns många gatunamn på svenska och man känner sig extra välkommen som svensk. Här är en blandning av lyxbutiker och Västindisk charm. Ön var svensk i ca 100 år och det var vi som gjorde ön skattefri. Ön har en spektakulär liten flygplats.

På St Barts, Statia eller Barbuda vänder vi och seglar söderut igen och väljer nya platser och öar eller någon favorit igen.

Avslutar gör vi vid Marina Bas du Fort, Pointe a Pitre.

Allmänt om seglingen

BESÄTTNING FRÅN SJÖSPORTSKOLAN

Celeste kommer att bemannas av en till två professionellt utbildade personer från Sjösportskolan som innehar Master of Yacht. 


BESÄTTNINGSKRAV

Här kan alla vara med ock segla oavsett båtvana eller inte! Som besättning deltar du i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till rorsman.


FAKTA

Pris: 11 200 kronor.
OBS Sista segling endast 7 dagar och pris 7 500 kr. (inkluderar båt och skeppare).


Tillkommer driftkostnader, flyg till och ifrån båten samt kostnader för mat och dryck samt utflykter och andra nöjen.

Max antal deltagare: 10 personer plus besättning

Båten 

Farr 65 r Celeste är en härlig havs-/kappseglare med all tänkbar säkerhets-, trivsel- och navigationsutrustning ombord. Hon är registrerad i det brittiska skeppsregistret med högsta säkerhetsklassning och godkänd för 16 personer vid oceansegling. Hon bemannas alltid med en internationellt certifierad skeppare som har kaptensutbildning för mindre kommersiella fartyg (Master of Yacht).

Farr 65r, Celeste of Solent

Längd:  19,7 m

Bredd:  5,2 m

Djup:  3 m

Höjd:  31 m

Segelarea:  235 kvm

Spinnaker:  400 kvm

Antal gästkojer:  10 

 

LAYOUT

Detta ingår i priset:

* Oförglömlig segling i Västindiens finaste övärldar
* Rymlig och säker 65-fots segelbåt
* Svensk skeppare
* Plats i singelkoj med kudde
* Seglingsbeskrivningar och referenslitteratur ombord

Detta ingår ej:

* Flyg
* Hotellnätter före eller efter seglingen som rekommenderas. Du kan inte bo ombord på båten före eller efter seglingen.
* Taxi till och från flygplatsen.
* Proviantkostnader delas mellan alla deltagarna, blir ca 450 USD per person och segling. (betalas ombord).
* Mat i land betalar man var för sig.
* Skatt, klareringskostnader och drift - 150 USD/person och 12 dagar (betalas ombord).
* Handduk, lakan och örngott.

Flyg till Västindien

Flyg ingår inte i priset då du bokar segling av Sjösportskolan. Alla seglingarna är dock anpassade till befintliga flygtider och datum. Du kan boka flygresa själv på internet eller vända dig till en resebyrå, vi rekommenderar Hummingbird Travel, tel 031-81 98 30, som under många år hjälpt kunder med flyg och boende före och efter seglingen. Mail direkt: susanne@hummingbird.se

Här hittar du båten

Celeste ligger i Marina Bas du Fort vid Pointe a Pitre, Guadeloupe. Från flygplatsen tar du och dina resekamrater lämpligen en taxi till marinan. Gör upp om pris och valuta i förväg. Hör gärna efter med ett par olika chaufförer. Visa även kartan så att inga missförstånd uppstår.
Ring gärna till båten när ni landat, (se "bra att veta"). Väl vid marinan är det viktigt att ni väntar tills någon från båten kommer och plockar upp er om vi inte fått plats vid bryggan. Om ni får chans att lifta ut till båten med någon annan, så se till att övriga stannar vid bryggan.
Varje segling genomförs oberoende av antal resenärer. Vi ställer alltså INTE in, p.g.a för få bokade på en segling.

Resegaranti och villkor

Er segling är säkrad enligt resegarantilagen. Resegarantin skyddar resenärer när bl.a. paketresor ställs in eller avbryts av konkurs. För att få ersättning ska man ansöka hos Resegarantinämnden. Kontrollera så din hemförsäkring eller betalkorts reseförsäkring täcker din resa.

Båtvana
När du bokar plats så får du ett bekräftelsemail tillsammans med några dokument som vi ber dig fylla i. Ett är information om dina tidigare seglingserfarenheter. Att du inte är båtvan betyder inte att du inte kan boka och delta, men vid mer krävande seglingar behövs tillräcklig båtvana hos den samlade besättningen. Uppgifterna du lämnar stannar inom besättningen. Det andra dokumentet är en deltagarförsäkran. Se nedan.

Deltagarförsäkran
Alla deltagare ska godkänna våra deltagarvillkor samt fylla i kontaktuppgifter till en anhörig. Detta formulär får du med posten efter att du bokat.

Betalning
Betalning sker via faktura eller kort. Med din betalning bekräftas din plats definitivt.

Barn och ungdom
Deltagare under 18 års ålder, endast i föräldrars sällskap.

Service på resmålet
Celeste har svensk skeppare på alla seglingar om inte annat överenskommits. Skepparen har god lokal kännedom och hjälper er med allt ni behöver.
På vissa seglingar har vi även med deckhand ombord.

Pass och ev visum
Du har själv ansvaret för att ha ett giltigt pass och rätt viseringar till de länder du tänker besöka. Ett pass som går ut under vistelsen är ogiltigt. Observera att många länder utanför Europa kräver att passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter inresa till landet. Besök gärna www.visumdirekt.se för att se vilka regler som gäller idag för din segling i Grenada, St Lucia eller de länder som seglingen genomförs i.

Förslag till packlista

Kläder
Kläder för varmt väder men stark sol
Tunn regnjacka kan vara bra för överseglingarna
(Ta gärna med tunna långärmade t-shirts för solskydd)
Badkläder (Ta gärna med 2-3 par badkläder)
Snorkel och cyklop
Gummiskor, badskor och promenadskor
Underlakan (enkelt), påslakan och örngott
Handduk och badhandduk (lättigenkännlig, gärna microfiberhandduk som torkar snabbt)

Övrigt
Solskydd (högsta faktorn)
Solglasögon (gärna polariserande) och glasögonstropp
Handkräm/ hudkräm, huvudvärkstabletter m.m.
Personlig medicin (Första förband finns ombord)
Öronproppar för skönare sömn
Myggmedel
Necessär (bl.a. tandborste, tandkräm m.m.)
Tvål, tvättsvamp, schampo (typ "tvål" för saltvatten.)
Tvättmedel (typ Y3)
Sysaker för klädreparation
Pass (kolla giltighetstid), ID-kort
Pengar/kreditkort, miniräknare
Försäkringsbevis
Biljetter
Klocka (gärna med larm), vattentät, liten ficklampa
Personlig loggbok, anteckningsmaterial
Vaccinering krävs ej! (gammaglobulin/havrix är dock vettigt)

Om du har
Kompetensbevis/ blå intygsbok
Kamera, cd-skivor, Ipod docka, hemmabio
Fickordlista, böcker
Fickkniv, kikare

Finns ombord
Viss fiskeutrustning (men ta med egna drag om du är storfiskare)
Första förband
Flytvästar (seglarvästar), livsele och lina
Stereo/CD spelare/iPod anslutning
kudde

Bra att veta

Språk
Engelska, franska eller patois (en typ av kreolfranska).

Valuta i seglingsområdena
USD (US Dollar) och på franska öarna (exempel vis Martinique, Guadeloupe, St Martin (franska sidan) Euro.
På de sydligaste öarna tar man enklast ut pengar i bankomat och får då ECD (Eastern Caribbean Dollar). 1 USD är låst till 2.67 ECD

Vaccinering
Normalt rekommenderas bara ev. gammaglobulin och havrix. Tala lämpligen med en vaccinationscentral.

Tidsskillnad
Till Sverige +5 timmar. (Sommartid +6)

Telefon
GSM fungerar på de flesta öar.
Tänk på att om ni försöker ringa så måste man i vissa fall försöka 3-4 ggr för att komma fram.

Vattentemperatur
Årsmedeltemp. ca 26°.

Lufttemperatur
Dygnsmedeltemp. ca 25°. (natt 22°, dag 30°). Vanligen intensiv sol varvat med lätt molnighet. Vissa dagar ett par enstaka korta regnskurar "Squall".

El i land och ombord
220 volt (dock 110 volt på den holländska delen utav St Martin).
Det finns 220 volt ombord när invertern är igång, för t. ex. laddning av kamerabatteri och mobiltelefon (svenska elkontakter passar ombord).