Segla på Atlanten från Malaga till Las Palmas


Segling på riktigt!!

När höstmörkret lagt sig finns det chansen att segla ombord på S/Y Pitanga från Malaga till Las Palmas med flera planerade stopp under resan.

Vad sägs om att forsa fram i vinden över öppet hav under en stjärnklar himmel - en oförglömlig naturupplevelse. Det är du som tillsammans med de andra seglar den stora trygga båten. Allt under ledning av den erfarna och internationellt certifierade skepparen. Ni börjar i Medelhavet och kommer snabbt ut på Atlanten!

Detta är det perfekta tillfället för dig som vill prova på långsegling! Kvinna eller man spelar ingen roll, lika bekvämt oavsett.
Vi seglar på en med svenska jämförelse väldigt stor och välutrustad båt. den är hela 23,25 meter stor och räknas till det bästa som riktig blue water crusing kan erbjuda.

Vi är stolta att kunna erbjuda segling på denna båt! Kanske är ni en några vänner som drömt om att utmana era gränser?

Självklart är havet stort och blåser det hårt kan det vara tufft oavsett båt, men det är en väldig skillnad att segla fram med full komfort!

Du lär dig mer om hav, segling och navigation oavsett om du är nybörjare eller redan erfaren seglare. På Pitanga sätts säkerheten i fokus och vi jobbar i ett team, vem vet, kanske träffar ni nya vänner och bekantskaper för livet.

Tiden för äventyret är om vädret tillåter väl tilltagen och med nio härliga dygn från Malaga till Las Palmas. Vi hoppas kunna angöra Gibraltar för ett kortare stopp samt kunna utforska någon eller några platser på Kanarieöarna lite mer ingående innan vi kommer till Las Palmas.

 

Om du har ytterligare frågor maila:

info@sjosportskolan.se

 Plats

Start: Malaga

Slut: Las Palmas, Gran Canaria

Priser

12 500 kr

Detta ingår i priset 12 500:- per person:

* Oförglömlig segling från Malaga till Las Palmas med planerade stopp som vädret tillåter.

* Rymlig och säker 78 fots segelbåt. 

* Svensk skeppare.

* Plats i singel- eller dubbelkoj med kuddar och täcken.

* Seglingsbeskrivningar och referenslitteratur ombord.

* Handdukar, lakan

 

Detta ingår ej:

* Flyg / Transfers

* Hotellnätter före eller efter angivna datum för resan.

* Proviantkostnader och bränslekostnader delas mellan alla deltagarna,

* Mat i land betalar man var för sig.

Tider

Ca kl. 10.00 den 15 okt  till ca kl 15.00 den 24 okt 2018.

Om skepparen

Båten bemannas av professionellt utbildade personer från som innehar Master of Yacht.

Båten, en Oyster 745

Varvet betraktas allmänt som en av världens ledande leverantörer av performance blue water cruisers, förutom kvalitet i världsklass.

Pitanga är en av de senaste tillskotten i flottan, hon är levererad 2018 och modellen blev utsedd till ‘‘Best Luxury Cruiser of the world’’ 2017.
Hon erbjuder all tänkbar komfort och är byggd med spets på performance med bla kolfiberrigg och 3Di segel samt ett urval av undanvindssegel.

 

Livet ombord

Här kan alla vara med och segla oavsett båtvana eller inte! Som besättning deltar du i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till rorsman allt efter önskemål och förmåga.

 

Att ta sig till båten

När alla kommit har vi vårt första skeppsråd och gå igenom vår rutt och stämmer av matönskemål. Vi handlar mat, fyller vatten etc. och gör oss redo för att kasta loss, vilket brukar bli på eftermiddagen. Så välj ett flyg som ankommer på förmiddagen. Eller så kommer du innan och bor på hotell. Det är ett skönt sätt att varva ner och få uppleva lite av Malaga.

Flyg och hotell hittar du på Internet eller så är du välkommen att vända dig till Hummingbird Travel, tel 031-81 98 30 samt Navigare Moments tel 020-820 820.

För att ta dig till hamnen från flyget eller hotellet är taxi lämpligast. Gör upp om priset innan. Hör gärna efter med ett par olika chaufförer. Visa även kartan så att inga missförstånd uppstår.

Vi meddelar alla som bokat exakt var båten ligger i Malaga.

 

 

Att ta sig hem från båten

Vi ankommer troligen under dagen, så välj ett flyg hem som lyfter sent på kvällen. Eller så bor du på hotell och flyger senare, och hinner njuta lite av Las Palmas.

Från hamnen i Las Palmas är det nära in till centrum som är väldigt genuint spanskt och trevligt. I hamnen finns strand och restauranger.

Google Maps

Pitanga

Längd:  23,5 m

Bredd:  5,9 m

Djup:  3,1 m

Höjd:  33,7 m

Segelarea:  279 kvm

Antal kojer:  10