Tjejsegling i Bohuslän på tuff segelbåt


Tjejsegling i Bohuslän

Tillsammans med ett gäng glada kvinnor seglar vi 65 fots (20 m) "Celeste" till någon av Bohusläns finaste hamnar. Fysisk aktivitet och trevlig samvaro i skön kombination. Hör med din arbetsgivare om friskvårdsbidrag.

Du lär dig mer om segling och navigerar praktisk och teoretiskt. Välkommen till fina dagar i en av världens vackraste skärgårdar, 2,5 dagar med segling, trevliga seglarkamrater och många goda skratt. Vi seglar längs Bohusläns skärgård och väljer hamnar efter väder och vind. Blått hav och vackert grå klippor som omsluts av utslagen grönska, kaprifol och styvmorsvioler. Vi gör strandhugg i kustsamhällen och naturhamnar när sommaren är som bäst. Större delen av tiden seglar vi inomskärs men kan också tänka oss att ta en tur till Danmark. Vart vi tar vägen beror på väder och vind.

 

 

Lunch och middag hjälps vi åt att laga ombord och ibland går vi iland för oförglömliga restaurang besök. Färska skaldjur och baguette, eller grilla på klipporna, brukar bli en trevlig kvällsmåltid någon av kvällarna.

Fysisk aktivitet och trevlig samvaro i skön kombination. Hör med din arbetsgivare om friskvårdsbidrag.

Vi har satt ihop denna segling för dig som vill komma ut i vårt vackra Bohuslän som ligger bara ett stenkast ifrån Göteborg. Seglingen går fredag eftermiddag till söndag och startar i vår egen marina i Långedrag i Göteborg. Då seglingen är en viktig del av upplevelsen väljer vi att segla dit vinden bär och vart våra strandhugg längs kusten blir bestämmer vi under seglingens gång. Men oavsett vilka kustsamhällen och naturhamnar vi besöker kommer det att bli en oförglömlig upplevelse då ju hela Bohuslän är lika vacker från söder till norr! 

Även ett perfekt upplägg för dig som vill prova på segling i praktiken. Kombinera gärna seglingen med en teoretisk navigationskurs som t.ex. Förarintyget då det blir ett ypperligt tillfälle för praktik ombord. Du kan förstås också följa med och bara njuta av turen.

Du mönstrar på i Långedrag kl 12:00 och avgår vid ca 14:00 efter att vi gått igenom grunderna om segling ombord på Clestesamt bekantat oss med varandra. Varje segling har plats för 12 personer.

I priset ingår plats i  dubbelhytt, 2,5  dagars segling med skeppare och segelinstruktör, hamnavgifter, flytvästar.

 

Detta är segling när den är som bäst! Vi seglar dit vindarna bär och dit hågen står!

 Vår grundplan är att gå norrut så långt vindarna bär med seglingen i fokus. Det är inte bara målet som är viktigt utan även resan dit! Vart vi seglar bestämmer vi tillsammans under veckan och är vindarna rätt kan det bli en tur till Läsö och Skagen. Givetvis har vår erfarne skeppare ett och annat smultronställe längs kusten som han/hon kan föreslå. 

 I priset ingår koj i fyrbädds hytt, dubbelhytt alternativt salong, 6 dagars segling med skeppare och segelinstruktör, frukost, lunch, hamnavgifter, sjökläder och flytvästar.

Hör av dig till oss om detta passar dig eller en grupp så hittar vi datum som passar er!
info@sjosportskolan.se Plats

Start och slut i vår egen marina i Långedrag

Priser

3500 kr 

Tider

 

Helg under vår eller höst. Minst 6 gäster.

Tjejsegling på västkusten, 2,5 dagar.

 Välkommen till en vecka i en av världens vackraste skärgårdar,  2,5 dagar med segling, trevliga seglarkamrater och god mat. 

Vi seglar längs Bohusläns skärgård i en tid när naturen brukar visa sig från sin vackraste sida. Blått hav och vackert grå klippor som omsluts av utslagen grönska, kaprifol och styrmorsvioler. Vi gör strandhugg i kustsamhällen och naturhamnar när sommaren är som bäst. Större delen av tiden seglar vi inomskärs men kan också tänka oss att ta en tur till Danmark. Vart vi tar vägen beror på väder och vind.  ...vi lär dig segla och navigera praktisk teoretiskt.

Sjösportskolans 2 ,5 dagars tjej seglin passar dig som vill lära dig att segla och ha en aktiv semester samt delta i sysslorna ombord. Det spelar ingen roll om du har seglat mycket innan eller om du knappt varit på en båt. Du får lära dig allt om hur man sköter det som har med seglingen att göra, efter egen förmåga. Du får vara med och hissa segel, styra, navigera, hjälpa till med maten etc.

 

ÖVRIGT

Vi hjälps alla åt med sysslorna ombord, såväl segling som navigation och matlagning samt städning. Det är även viktigt att komma ihåg att segling sker på naturens villkor. Vår besättning väger alltid in hur personerna ombord mår och hur hög kunskapsnivån är och så anpassas segling därefter. Detta innebär till exempel att planerad rutt kan ändras, för att garantera säkerheten eller skapa en bättre upplevelse. Med andra ord, vädret styr, vilket gör att vi måste reservera oss för ändringar under seglatsen. 

 

Båten 

Farr 65 r Celeste är en härlig havs-/kappseglare med all tänkbar säkerhets-, trivsel- och navigationsutrustning ombord. Hon är registrerad i det brittiska skeppsregistret med högsta säkerhetsklassning och godkänd för 16 personer vid oceansegling. Hon bemannas alltid med en internationellt certifierad skeppare som har kaptensutbildning för mindre kommersiella fartyg (Master of Yacht).

Farr 65r: S/Y Celeste of Solent

Längd:  19,7 m

Bredd:  5,2 m

Djup:  3 m

Höjd:  31 m

Segelarea:  235 kvm

Spinnaker:  400 kvm

Antal gästkojer:  12

Detta ingår ej:

– Proviantkostnader delas mellan alla deltagare.

– Mat i land betalar var och en för sig.

Förslag till utrustningslista:

Kläder efter väder  båtskor (ej svart sula),badkläder, handdukar (oförväxlingsbara), sovsäck/lakan, örngott (kudde finns ombord), toalettartiklar, solskydd, solglasögon,  öronproppar (för lugnare sömn), personlig medicin, pass, , ID-kort, försäkringsbevis, pengar, kreditkort  packa i mjuk väska (ej resväska). 

 

Om du har/vill ta med:

NFB:s blå intygsbok, fickkniv, kamera, kikare, ficklampa, musikinstrument, musikkspelare (mp3/cd) och egen litteratur. 

Finns ombord: Flytvästar, livselar och skeppsapotek.

För mer information eller frågor, maila: info@sjosportskolan.se

Vi reserverar oss för ogynnsamma väderförhållanden och ändringar utanför vår kontroll! Innan du anmäler dig till våra seglingar, läs gärna igenom våra resevillkor.

LAYOUT

Vi förbehåller oss rätten att ställa in seglingen om för få deltagare.