Single Malt Sail


 

Den 5 maj 2019 lägger Celeste loss från Långedrag med kurs västerut mot Skottland, Caledonian Canal samt Hebriderna och Orkneyöarna. Delad i veckoetapper så man kan segla hela eller delar.

Vi hissar segel, skotar hem, styr ut över Kattegatt och passerar Skagens rev. Efter ett tag försvinner kusten akter om oss och vi är ute på Nordsjön. Överseglingen till Skottland bjuder på utmaningar med vanligtvis västliga vindar.

Efter några dygn dyker det skotska grönskande landskapet upp i fören och det gula guldet väntar. Vi går in i Moray Firth, bukten vid Speyside, och lägger till i Inverness. Här ägnar vi några dagar till att besöka destillerier i Speysideområdet. Efter detta lägger vi loss och går igenom Caledoniankanalen, korsar sjön Lochness och gör ett stopp i Fort Augustus. I slutet av kanalen lägger vi till i Fort William nära byn Corpach som ligger vid foten av berget Ben Nevis. Här besöker vi Ben Nevis Destillery och seglar därefter ut till Oban för ett besök på Oban Destillery.

Seglingen går vidare till ön Jura. Här lägger vi whisky på eget fat och ser oss omkring på ön. Efter Jura seglar vi till Islay och besöker de flesta destillerier inkluderande Ardbeg, Caol Ila, Lagavulin m.fl. Vi styr vidare upp genom inre Hebriderna till ön Mull där vi ankrar i viken utanför staden Tobermory. Dagen tillbringar vi i denna fantastiskt fina by. Härefter går vi nord väst till yttre Hebriderna och ön Isle of Lewis. Även denna ö har nyligen etablerat ett destilleri och om tillfälle ges besöker vi detta. Är det gynnsamt väder tar vi oss ut till de yttersta öarna i ögruppen och lägger till vid St Kilda. Vi lämnar Hebriderna akter om oss och seglar upp till Orkney och förtöjer i Stromness. Vi gör en rundtur på ön och besöker Ring of Brodgar och förstås Highland Park som har ett mycket fint besökscenter.

 

 

Det är nu dags att förbereda oss för Nordsjön och vår resa tillbaka till Sverige. Vi seglar ut genom Scapa Flow och känner historiens vingslag från andra världskriget. Rutten går vidare genom det beryktade sjöområdet Pentland Firth och ut på Nordsjön. Väl ute på Nordsjön hoppas vi på behaglig undanvind och det ges säkert möjlighet att hissa någon av Celestes spinnaker, kanske den största som är på 400 kvadratmeter. Innan vi är tillbaka i Långedrag har vi en avslutningskväll i Skagen. Fyllda av alla intryck lägger vi söndagen den 26 maj till i Långedrag efter 23 dagars äventyr.

Segla en eller flera etapper!

Följ med på en eller flera delsträckor. Vi delar upp seglingen i delar som du kan välja att kombinera som passar just dig. 

Hela rutten: Göteborg - Nordsjön - Moray Firth - Inverness - Calledonian Canal - Lochness - Fort Williams - Oban - Jura - Islay - Skye - Isle of Lewis - Orkney - Nordsjön - Skagen - Göteborg.

 

HELA STRÄCKAN 4 - 26 maj: Långedrag – Långedrag – Pris 25 000 kr

Delsträckor 9000:- styck
 

Vill du boka  flera delsträckor så maila eller ring direkt till Sjösportskolan  med dina önskemål

Tel: 031-292030

Mail: info@sjosportskolan.se

 

För mer info ladda ner detta:

https://www.sjosportskolan.se/media/77613/single-malt-sail-2019.pdf Segling
Period Köplänk
2019 Single Malt Sail HELA, Ombord, 4/5 — 26/5 Många platser kvar
Deletapp
Period Köplänk
2019 Långedrag- Oban ETAPP 1, Ombord, 4/5 — 13/5 Många platser kvar
2019 Inverness-Oban ETAPP 2, Ombord, 8/5 — 13/5 Många platser kvar
2019 Oban -Tobemory ETAPP 3, Ombord, 13/5 — 19/5 Få platser kvar
2019 Tobemory- Långedrag ETAPP 4, Ombord, 19/5 — 26/5 Få platser kvar

Plats

Start -Slut i Långedrag, Göteborg

4 - 26 maj 2019

Priser

från 9000 till 25 000

Hela seglingen kostar 25 000:-

Varje delsträcka kostar 9000:-

Självklart ger vi rabatt för bokning av flera delsträckor.

Tider

Start och slut i Långedrag, Göteborg för hela turen. 
Vi träffas i Långedrags gamla hamn, på Sjösportskolans brygga kl. 09.00 

Resan sträcker sig över totalt 22 dagar och vi beräknar vara tillbaka ca 15.00.
Även delsträckor kan bokas, fråga oss och se nedan:

Hela sträckan: 4 - 26 maj 2019, 7 platser.

Etapp 1: Långedrag- Oban 4/5 — 13/5, 5 platser.

Etapp 2: Inverness - Oban 8/5 — 13/5, 5 platser.

Etapp 3: Oban - Tobermory, 13/5 — 19/5, 5 platser.

Etapp 4: Tobermory - Långedrag, 19/5 — 26/5, 5 platser.

Start -Slut

4 - 26 maj 2019

Båt: Farr 65r Celeste of Solent

Priser

4 - 26 maj: Långedrag – Långedrag – Pris 25 000 kr

Start/mål

Långedrag. Vi träffas i Långedrags gamla hamn, på Sjösportskolans brygga kl. 09.00 
Resan sträcker sig över totalt 22 dagar och vi beräknar vara tillbaka ca 15.00.

 

Max antal deltagare

Tolv personer (plus besättning)

Besättning 

Bengt Tarre och Jens Bengtström 

Övrigt

Alla hjälps åt med alla sysslor ombord, såväl segling som navigation och matlagning samt städning. Varje dag har vi ett skeppsråd då vi går igenom dagens händelser. Vi beräknas vara tillbaka i Långedrag vid 17-tiden på avslutningsdagen. Det är viktigt att komma ihåg att segling sker på naturens villkor. Vår besättning väger alltid in hur personerna ombord mår och hur hög kunskapsnivån är. Havssegling kan vara påfrestande vid tufft väder. Sjöklar sätter alltid säkerheten främst. Detta innebär till exempel att planerad rutt kan ändras, för att garantera säkerheten eller skapa en bättre upplevelse. Med andra ord, vädret styr, vilket gör att vi måste reservera oss för ändringar under seglatsen.

Båten 

Farr 65 r Celeste är en härlig havs-/kappseglare med all tänkbar säkerhets-, trivsel- och navigationsutrustning ombord. Hon är registrerad i det brittiska skeppsregistret med högsta säkerhetsklassning och godkänd för 16 personer vid oceansegling. Hon bemannas alltid med en internationellt certifierad skeppare som har kaptensutbildning för mindre kommersiella fartyg (Master of Yacht).

Detta ingår ej:

– Proviantkostnader delas mellan alla deltagare.

– Mat i land betalar var och en för sig.

– Driftkostnader delas mellan alla deltagare.


Kostnaden för proviant ombord samt drift-, hamn- och hyrbilsavgifter etc. kan uppskattas till cirka 1 500 kronor per person och vecka. Eventuellt över-/underskott delas mellan deltagarna.

Förslag till utrustningslista:

Regnställ, stövlar, mössa/sydväst, jacka, vantar, halsduk, seglarställ, underställ, sockor, tröjor, byxor, shorts, båtskor (ej svart sula), promenadskor, långärmad skjorta, träningsoverall, badkläder, handdukar (oförväxlingsbara), sovsäck/lakan, örngott (kudde finns ombord), toalettartiklar (saltvattentvål), tvättmedel, hudkräm, solskydd, solglasögon, sysaker, öronproppar (för lugnare sömn), personlig medicin, pass, pannlampa (med rött ljus), ID-kort, försäkringsbevis, pengar, kreditkort och eventuella resecheckar. Glöm ej att kontrollera din olycksfallförsäkring och packa i mjuk väska (ej resväska). 

Seglarställ finns att hyra för 250 kronor. Maila info@sjosportskolan.se om intresse finns.

Om du har/vill ta med:

NFB:s blå intygsbok, fickkniv, kamera, kikare, ficklampa, musikinstrument, musikkspelare (mp3/cd) och egen litteratur. 

Finns ombord: Flytvästar, livselar och skeppsapotek.

För mer information eller frågor, maila: info@sjosportskolan.se

Vi reserverar oss för ogynnsamma väderförhållanden och ändringar utanför vår kontroll! Innan du anmäler dig till våra seglingar, läs gärna igenom våra resevillkor.