Våra yrkeskursbåtar

Nawica - Seafinn 411

Har alla nödvändiga intyg enligt Transportstyrelsens krav. Nawica är vårt välkända skolfartyg i Göteborg. Hon är en stabil motorseglare och kurser hålls både ute på däck, inne i hytten eller nere i salongen. Nawica används främst under våra praktikturer under dag och natt, men även radarutbildning. på sommaren är hon den perfekta utflyktsbåten för våra Förarintyg ungdomskurser och på vår yrkeshögskoleutbildning Skärgådsentreprenör), med sin rejäla hytt, rymliga yttre styrplats och stora inre salong och badstege. Det går även att hyra henne för en veckas semester i skärgården.   

TEKNISKA DATA
Passagerare: 12 (max antal boende 6 + 2)
Båttyp: Seafinn 411
Hemort: Göteborg

Eskil - Arronet 30

Vår skolbåt Eskil används på de flesta kurserna vi kör i Stockholm. Arronet 30 Surprise Work är en rejäl båt, med komfort i högsta klass och en ljudnivå så låg att man blir överraskad. Fartyget är utrustat med den senaste kommunikations- och navigationsutrustningen från Garmin, exempelvis dubbla sjökortsplottar med extern GPS-antenn, bredbandsradar Fantom (24 tum), framåt- och sidoseende ekolod Panoptix Livescope, backkamera, VHF med DSC samt enkelt avstängningsbar AIS. På fördäck lastas ca 6-8 personer eller 1 ton material med hjälp av hydraulisk bogramp (160 cm bred) och elektrisk kran. Kranen kan även användas på akterdäck där ytterligare 500 kg kan lastas. Detta kombinerat med ordentliga fartresurser på över 40 knop gör att Eskil kan lösa de flesta uppgifter man kan tänka sig. I den bekväma hytten finns både färskvattensystem, kaffebryggare och enklare förläggningsmöjlighet för 2-3 personer.

TEKNISKA DATA
Namn: Eskil
Igenkänningssignal: SFE-4206
Tillverkare och modell: Arronet 30 Surprise Work
Hemort: Stocksund
Flaggstat: Sverige
Byggår: 2018
Längd: 10 meter (30 fot)
Bredd: 2,8 meter
Djupgående: 1,5 meter
Deplacement: 3-3,5 ton
Maskin: 2*Suzuki DF250
Toppfart: 44 knop
Marchfart: 35 knop
Skrov: Aluminium
Drivmedel: Bensin, 540 liter
Antal passagerare: 12

C-RIB "Black Pearl"

Har alla nödvändiga intyg enligt Transportstyrelsens krav. Rib båt 9,5 meter. Motorer: 2 * 300 Hk, Suzuki. 55 knop. 12 gäster.


Dahl 25 "Black Diamond"

Har alla nödvändiga intyg enligt Transportstyrelsens krav. Rib-båt med 300 HK.


Osprey Viper 625

Rib båt 6,25 meter. 140 hk 45 knop 10 personer


Celeste - Vår Äventyrsracer

Celeste of Solent är en Farr 65r, som är certifierad av brittiska MCA enligt kraven för Small Commercial Vessels gällande utrustning och bemanning. Hon är en härlig havs-/kappseglare med all tänkbar säkerhets-, trivsel-, och navigationsutrustning ombord. Hon är registrerad i brittiska skeppsregistret med högsta säkerhetsklassning och godkänd för 16 personer vid oceansegling. Hon bemannas alltid med en internationellt certifierad skeppare som har kaptensutbildning för mindre kommersiella fartyg (Master of​ Yachts)