Radarintyg

Radarn är en bra försäkring till havs.

Med en rätt inställd radar och en duktig operatör vid spakarna, öppnar sig nya möjligheter, se i dimma, mörker och runt hörn. Detta är en kurs för dig som vill lära dig mer om detta fantastisk navigationshjälpmedel.

Kursen består av både en teoretisk och praktisk del. Ni börjar med att teoretisk gå igenom hur radarn fungerar och om hur pulslängd, pulsintervall, lobbredd, effekt och antennhöjd påverkar radarns prestanda. Vi pratar också om hur vilka typer av radar det finns och hur man bäst ställer in den. Sen går in på hur man kan koppla ihop radarn emd elektroniska sjökort, AIS och mycket mera.

bild
bild
bild

Färdplanering, hur man känner igen olika ekon, radarplotting, GNSS och mycket mer kommer du snart ha full koll på.Därefter går vi ut med båten och övar radarnavigering i praktiken. Det är nu det bli riktigt kul.
Vi kommer dela upp gruppen i radarnavigatörer och rorgängare och som navigatör skall du på ett säkert sätt (utan att ha utsikt ut) kunna ge rorgängaren information om var han skall köra. Efter ett litet tag brukar det kännas riktigt tryggt.

Boken vi använder på kursen är radar i skärgården och denna skickas ut till dig innan kursstart så du kan läsa på innan..Göteborg
Intensivkurs

PeriodKöplänk
Radarkurs, Göteborg, 29 apr Få platser
Stockholm Stocksund
Intensivkurs

PeriodKöplänk
Radarintyg, Stockholm Stocksund, 30 apr Boka
Radarintyg, Stockholm Stocksund, 3 maj Boka
Radarintyg, Stockholm Stocksund, 24 maj Boka
Radarintyg, Stockholm Stocksund, 11 jun Boka
Radarintyg, Stockholm Stocksund, 14 jun Boka

Förkunskapskrav

Inga krav finns på förkunskaper.

Kurslitteratur

Om du beställt kursboken, så skickas den ut till dig i god tid innan kursstart. Vi använder oss av boken "Radar i Skärgården"

Förhör

I stockholm kan vi ordna så du kan skriva provet för Radarintyg. I Göteborg har kan vi ej ännu erbjuda denna variant.

I Stockholm finns en NFB:s auktoriserade förhörsförrättare. En förhörsavgift på 500 kronor betalas direkt till förhörsförrättaren. Har du inte sedan tidigare den blå intygsboken betalar du 50 kr till förhörsförrättaren för den. Ta med legitimation.

Priser

1 995 kr