Segla med S/Y Rawa på Kanarieöarna

Kanarieöarna

Drömmer du om att segla ut på Atlanten men inte har fått till det på egen hand eller känner dig bara redo för att möta lite av Atlanten så är detta seglingen för dig.  Dessa öar är verkligen fantastiska resmål. Vid Teneriffa är det nästan garanterat att se valar och delfiner!

Seglingen går från marinan San Miguel på södra Teneriffa (väldigt nära södra flygplatsen) till de fantastiska öarna Gomera och La Palma. Kanske väljer ni att segla till El Hierro istället.
Den faktiska färdplanen läggs upp efter rådande väder och vind. 

Alla kan segla med oavsett erfarenhet och det går bra att boka en plats, en hel hytt eller hela båten.
Båten har skeppare och first mate.

Seglingsperioder 2022-2023

2022

12/11 - 22/11 (10 dagar) FULLBOKAD
10/12 - 17/12 (7 dagar) många platser kvar

2023

28/12 - 7/1 (10 dagar) många platser kvar
21/1 - 28/1 (7 dagar) många platser kvar
11/2 - 18/2 (7 dagar) många platser kvar
25/2 - 4/3 (7 dagar) många platser kvar

Om ni har önskemål om andra perioder så tveka inte att kontakta båten!

Här är en kort beskrivning av sträckan man seglar.

Teneriffa - Gomera - La Palma - Teneriffa ca 350 M på 10 dagar

Att segla runt bland Kanarieöarna är en blandning av avslappnad atmosfär, dramatiska och vackra landskap, stabila vindar och fantastisk segling där man oftast får sällskap av både delfiner och valar. Vädret är subtropiskt behagligt året runt tack vare golfströmmen och passadvindarna. Segling sker i de västra delarna och öarna som man seglar runt är Gomera, La Palma och Hierro med Teneriffa som bas. Hierro ligger lite längre bort så blir extra mycket segling om man väljer att gå dit. Oftast blir det Teneriffa, Gomera och La Palma som man besöker. Beroende på väder så lägger man i gästhamnar eller på svaj i en vik. Man stannar vid varje ö och utforskar den: hyr bil, åker buss, vandrar, solar, badar, dyker i samarbete med lokalt dykcenter eller bara njuter och slappar.

Seglingen:

Vindarna är oftast nordostliga men exakta rutt bestäms inte i förväg. Man väljer den bästa kursen för dagen och ser var vindarna för oss. Avstånden mellan öarna är stora och vissa dagar kommer man att segla upp emot 60 – 70 distans. Mellan öarna finns de så kallade accelerationzonerna som ger en härlig segling men som också kan uppnå kulingstyrka. Sådana dagar håller man sig nära land och på öarnas läsida eller gör lite utflykter och utforskar dessa exotiska och spännande öar.

Det marina livet är rikt och här finns stora kolonier av flasknosdelfiner, vanliga och strimmiga delfiner och mellan Teneriffa och Gomera finns världens största koloni av grindvalar. Så chansen att se dessa underbara djur är stora.

Öarna och några utflyktstips:

Teneriffa är den största och högsta ön med den imponerande vulkanen Teide som reser sig  3715 m upp över havet. Oavsett vilken hamn man ligger i så är det lätt att komma upp till denna, som är den 3:e största vulkanen i världen. Man kan också ta spårvagnen upp till den f.d. huvudstaden La Laguna. Den 500 år gamla staden finns på UNESCO’s världsarvslista och här kan man garanterat bli serverade lokala specialiteter som Gofio, Papas Arrugadas och Moja Rojo. Besök gärna Siam Park i utkanten av semesterorten Playa de las Americas som är den största vattenparken på Teneriffa, och räknas faktiskt också till en av de största i Europa.

La Gomera är en av de minsta Kanarieöarna och kanske också den minst kända. Turismen är inte så utbredd på ön. Hit söker man sig att njuta av lugnet och den fantastiska naturen som består av berg, raviner och skogar. Den dimhöljda nationalparken Garajonay ligger mitt på ön på nästan 1500 m höjd. Här finns Europas äldsta urskogar och området är lummigt och grönt till skillnad från den nästan ökenliknande kusten. Andra utflyktsmål är Vallehermoso som kallas det Autentiska Gomera om man vill komma ön in på djupet eller att uppleva solnedgången i Valle Gran Rey ackompanjerade av dansare och trumslagare. Huvudstaden är San Sebastian som har en fin och skyddad hamn.

La Palma besöks oftast av stjärnskådare. Den extremt klara stjärnhimlen över ön ger oslagbara förutsättningar att uppleva universums mysterier och på toppen av Roque de los Muchachos, 2 400 m över havet, ligger världens mest fulländade observatorier. Nationalparken Caldera de Taburiente bjuder på förbluffande naturupplevelser i en ring av vulkantoppar, branta klyftor, bäckar och färgsprakande vattenfall. Även en promenad i huvudstaden Santa Cruz de La Palma tar dig med på en resa till det förflutna med släktgårdar i kolonialstil och stengator.

Hierro är den minsta av Kanarieöarna och är ett mecka för dykare med ett unikt undervattenslandskap som har bildats genom den säregna vulkangeografin. Har du dykcertifikat så ta med det, för möjlighet att dyka finns här i samarbete med lokala dykcenter. Om dykintresse finns så meddela i förväg så kan man boka in det. Om man inte dyker men gillar bad så kan ett besök till Charco Azul vara trevligt. Det är en naturlig saltvattenpool i den ståtliga dalen Calle de El Golfo och ett populärt utflyktsmål.

Priser

7 dagar från 15 000 kr per person inklusive helpension.
10 dagar från 19 500 kr per person inklusive helpension.

Detta ingår i priset

 • Plats ombord.
 • All mat och dryck ombord.
 • Oförglömlig segling.
 • Rymlig och säker segelbåt.
 • Svensk skeppare och first mate.
 • Plats i dubbelsäng/våningssäng med kuddar och täcken.
 • Seglingsbeskrivningar och referenslitteratur ombord.
 • Lakan, örngott och liten handduk
 • Slutstäd

Detta ingår ej:

 • Flyg
 • Taxi till och från flygplatsen.
 • Mat iland
 • Eventuella läkarintyg eller medicinska tester som ev. kan krävas av någon myndighet.
 • Hotellnätter före och/eller efter seglingen. Du kan inte bo ombord på båten före eller efter seglingen.

Båten

S/Y Rawa är en Bavaria 55 Crusier med 5 dubbelhytter där det utöver besättningen finns plats för 8 gäster. läs mer

Livet ombord

Här kan alla vara med och segla oavsett båtvana eller inte! Som besättning deltar du efter förmåga i allt ombord från planering, matlagning, navigering, segeltrimning till att styra båten. Besät​tningen hjälper er så det blir roligt, tryggt och lärorikt!

När alla kommit har man det första skeppsråd och går igenom rutten. Därefter har man sedan skeppsråd varje dag vid lunch eller frukost så alla får chansen att vara med och bestämma.

På lämpliga ställen lägger man till i fina hamnar eller ankrar och upplever nya fina ställen! På vissa sträckor har man lite högre tempo och då blir det härlig nattsegling för att gå längre sträckor utan stopp och då får alla vara med uppdelade vaktpass. Det är en fantastisk känsla att glida fram under stjärnorna eller i glimrande månsken. När tillfälle ges går man på restauranger iland för omväxling och för att se lite mer av livet iland.

Max antal deltagare: 8 gäster plus skeppare och first mate.

På lämpliga ställen lägger man till i fina hamnar eller ankrar och upplever nya fina ställen! På vissa sträckor har hålls lite högre tempo och då blir det härlig nattsegling för att man går längre sträckor utan stopp och då får alla vara med uppdelade vaktpass. Det är en fantastisk känsla att glida fram under stjärnorna eller i glimrande månsken. När tillfälle ges går man på restauranger iland för omväxling och för att se lite mer av livet iland.

Besättning

Båten bemannas av professionellt utbildad personal. Båten har svensk skeppare och first mate på alla seglingar om inte annat överenskommits. Skepparen har god lokal kännedom och hjälper er med allt ni behöver.

Tider

Båten är redo för er kl 15.00 på startdagen. Det går bra att flyga ner samma dag som seglingen börjar om man vill. Går även utmärkt att åka ner lite tidigare och bo på hotell.
Avslutningsdagen behöver man lämna båten kl 13:00 och det går bra att flyga hem samma dag om man vill. Man kommer nästan alltid in dagen innan på slutdestinationen.

Bra att veta

Det finns 220 volt ombord när invertern är igång, för t.ex. laddning av kamerabatteri och mobiltelefon (svenska elkontakter passar ombord).

Förslag till packlista

Kläder för varmt väder med stark sol
Tunn regnjacka och regnbyxor kan vara bra för överseglingarna
Något varnare att ta på under nätter och kvällar.
Tunna långärmade t-shirts för solskydd
Båtskor (ej svart sula) och badskor
Badkläder, gärna 2-3 par
Toalettartiklar och handduk
Myggmedel
Solskydd (högsta faktorn) och solglasögon
Öronproppar (för lugnare sömn), 
Pannlampa (med rött ljus) 
Pass (kolla giltighetstid)
Pengar
Försäkringsbevis
Biljetter
Packa i mjuk väska (ej resväska).

Om du har
Kompetensbevis/blå intygsbok
Kamera, musik etc
Fickordlista, böcker

Finns ombord
Lakan, täcken och kuddar
Handdukar för ansikte och händer
Viss fiskeutrustning (men ta med egna drag om du är storfiskare)
Mask och snorkel
Första förband
Flytvästar, livsele och lina
SUP- Stand up padelboard

Villkor

Bokning görs direkt av båten i dialog med skepparen.
Anmälningsavgift 50% av beloppet.

Barn och ungdom
Deltagare under 18 års ålder endast i förälders sällskap.

Pass och ev. visum
Du har själv ansvaret för att ha ett giltigt pass och rätt viseringar till de länder du tänker besöka. Ett pass som går ut under vistelsen är ogiltigt. Observera att många länder utanför Europa kräver att passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter inresa till landet. Besök gärna https://visumservice.se för att se vilka regler som gäller idag för din seglingbild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild