Sommarskidåkning och segling i ett

Det här är seglingen för dig som vill ha det bästa av två världar. Varför välja när man kan både segla och åka skidor?

Segla till Norges fjordar för fantastisk sommarskidåkning på glaciären Folgefonna. Vi seglar med Celeste, vår 65 fots racer ritad av Bruce Farr, från Långedrag till Jondal i Hardangerfjord, Norge. Det är en sträcka på cirka 300 M distans.

Vi är borta i nio dagar, varav seglingen är beräknad till totalt fem dygn, skidåkning och annat till tre dagar.

Beskrivning av seglingen:

Vi inleder resan med en grundlig genomgång av Celeste, så att alla kan gå i vaktlag. Sedan avseglar vi från Långedrag på eftermiddagen för några dygns segling i Skagerrak och i Nordsjön. Vi kommer att runda Skagens fyr och beräknar att vi är utanför Kristiansand nästa dag. Sedan passerar vi det beryktade området Lindesnes, mellan Kristiansand och Lista, här möter man ofta tufft väder. Nu trivs den riktige seglaren fint!

Seglingen fortsätter med att vi stryker längs norska västkusten och vi kan snart börja skymta de höga bergen. Får vi för tufft väder går vi in i någon hamn och hämtar andan. Tidigt nästa morgon styr vi mot Hardangerfjord och Jondal och bör vara framme till kvällen, om vädret tillåter. Från sjön ser vi denna fantastiskt vackra sagovärld – ett garanterat minne för livet. Vi lägger båten alldeles nedanför de höga snöklädda bergen inte så långt ifrån glaciären.

Vi beräknar att vi kan åka skidor i 1 - 2 dagar, i en fantastisk miljö där hav och fjäll möts, här är det garanterat snö och underbara ljusa kvällar och nätter. Celeste kommer att ligga förtöjd nära skidbackarna där vi ska ägna oss åt ett par dagars härlig sommarskidåkining. Det tar bara 15–20 minuter med buss till Folgefonna som området heter. Där finns både skidor och pjäxor att hyra. Självklart finns det annat att göra än att åka skidor, som att gå de fantastiska vandringslederna eller ägna sig åt andra intressanta naturaktiviteter. De vågade kansek vill bade i havet. Det är ju en äventyrssegling!

Efter två till tre makalösa dagar med skidåkning planerar vi att gå till natursköna Lysefjorden ända till magnifika Preikestolen. För de som orkar och vill finns nu möjlighet att bestiga Norges största turistattraktion. På vägen hem kommer vi att försöka planera in något trevligt stopp så att vi får uppleva en del av den norska skärgården. Om vädret tillåter lägger vi till i danska Skagen för det sista stoppet innan vi är hemma i Långedrag. Som alla säkert förstår, kan vi inte garantera gynnsamma väderförhållanden, men vi kan garantera en unik upplevelse för livet.2022
Segling

PeriodKöplänk
Sail and Ski Expedition, 2022, 4 jun — 12 jun Boka
2023
Segling

PeriodKöplänk
Sail and Ski Expedition, 2023, 3 jun — 11 jun Boka

Övrigt

Alla hjälps åt med alla sysslor ombord, såväl segling som navigation, matlagning och städning. Det är viktigt att komma ihåg att segling sker på naturens villkor. Vår besättning väger alltid in hur personerna ombord mår och hur hög kunskapsnivån är. Havssegling kan vara påfrestande vid tufft väder. Skepparen sätter alltid säkerheten främst. Detta innebär till exempel att en planerad rutt kan ändras för att garantera säkerheten eller skapa en bättre upplevelse. Med andra ord; vädret styr, vilket gör att vi måste reservera oss för ändringar under seglatsen.

Detta ingår ej

– Proviantkostnader delas mellan alla deltagare.
– Mat i land betalar var och en för sig.
– Driftkostnader delas mellan alla deltagare.


Kostnaden för proviant ombord samt drift-, hamn- och hyrbilsavgifter etc. kan uppskattas till cirka 1 500 kronor per person och vecka som betalas kontant ombord direkt till skeppskassan. Eventuellt över-/underskott delas mellan deltagarna.

Förslag till utrustningslista:

Seglarställ, stövlar, mössa/sydväst, jacka, vantar, halsduk, underställ, sockor, tröjor, byxor, shorts, båtskor (ej svart sula), vandringssko eller liknande, badkläder, handduk, sovsäck, örngott (kudde finns ombord), toalettartiklar (saltvattentvål), solskydd, solglasögon, öronproppar (för lugnare sömn), personlig medicin, kamera, pass, pannlampa (med rött ljus), ID-kort, försäkringsbevis, pengar, kreditkort, Key-card (laddningsbart liftkort om du har detta, annars finns det att köpa på Fonna Skicenter), skid-/snowboardutrustning om du inte vill hyra på Fonna Skicenter. Glöm ej att kontrollera din olycksfallförsäkring och packa i en mjuk väska (ej resväska).
Seglarställ finns för utlåning (Gill ej Offshore-ställ).

Finns ombord:

Flytvästar, livselar och skeppsapotek.

För mer information eller frågor

Maila: info@sjosportskolan.se

Vi reserverar oss för ogynnsamma väderförhållanden och ändringar utanför vår kontroll! Innan du anmäler dig till våra seglingar, läs gärna igenom våra resevillkor.

Båt: Farr 65r Celeste of Solent

Farr 65 r Celeste är en härlig havs-/kappseglare med all tänkbar säkerhets-, trivsel- och navigationsutrustning ombord. Hon är registrerad i det brittiska skeppsregistret med högsta säkerhetsklassning och godkänd för 16 personer vid oceansegling. Hon bemannas alltid med en internationellt certifierad skeppare som har kaptensutbildning för mindre kommersiella fartyg (Master of Yacht). Läs mer

bild
bild
bild
bild
bild
bild